Criterii pentru alegerea unei usi de interior

2 vizualizari
alegerea unei usi de interior
Distribuie pe

Atunci când vine rândul alegerii ușilor de interior, este necesar să se înceapă informarea și analiza diverselor modele existente pe piață. De asemenea, pentru cele mai bune rezultate este recomandat să se apeleze la sfaturile și ajutorul unui specialist.

5 criterii esențiale pentru alegerea corectă a unor uși de interior

Specialiștii recomandă ca, înainte de a achiziționa o ușă de interior, sau mai multe, să luați în considerare anumite criterii.

1. Funcționalitatea

Este deosebit de important ca ușile de interior să fie funcționale, mai exact, să permită o utilizare ușoară și să fie silențioase. Ușile care nu se închid cum trebuie nu plac nimănui, nici cele care scot sunete stridente sau care se deschid cu greu. De aceea, este necesar ca mecanismul de închidere, în special balamalele, să fie de foarte bună calitate.

2. Confortul

Ușile de interior trebuie alese în funcție de preferințele proprietarilor. Foarte multe persoane prețuiesc liniștea, astfel că ușile perfecte în acest sens sunt cele fabricate din materiale ce nu permit zgomotului să pătrundă dintr-o încăpere în alta. Intimitatea este un alt factor de luat în considerare, mai ales în cazul băilor. În acest sens, chiar dacă se aleg uși de interior din sticlă, este de preferat ca aceasta să fie opacă.

 

3. Rezistența

Materialele utilizate pentru confecționare ușilor influențează în mod direct calitatea, respectiv durabilitatea acestora. Nu doar ușa în sine este important să fie creată dintr-un material rezistent, ci și accesoriile, feroneria și tocul ușii. În prezent se remarcă ușile de interior din lemn stratificat și cele din sticlă securizată, atât pentru rezistența deosebită pe care o au la șocuri, cât și pentru faptul că se bucură de o durată mai mare de viață.

 

4. Adaptabilitatea

Cum majoritatea locuințelor moderne au dimensiuni medii spre mici, atenția trebuie să se îndrepte către produse care nu aglomerează spațiul. Astfel, în alegerea ușilor de interior trebuie să se țină cont de dimensiunea încăperilor în care urmează a fi montate și să se caute soluții care permit câștigare de spațiu. Un exemplu în acest sens sunt ușile glisante, ideale pentru casele moderne în care orice centimetru în plus câștigat contribuie la crearea unei atmosfere reconfortante.

 

5. Designul

În afară de funcționalitate, un alt criteriu extrem de important este designul. Desigur, alegerea unor uși de interior de calitate înaltă va conferi întregii locuințe prestanță însă, nu doar materialul contează, ci și culorile, finisajele și modelele. Majoritatea persoanele optează pentru uși simple și elegante pentru a merge la sigur, însă dacă se dorește un aspect unic, este ideal să se aleagă modele deosebite, cum sunt cele din sticlă printată ceramic, sau cele din lemn stratificat cu inserții de sticlă.

 

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video