Ai meseria de instalator? Creierul tau functioneaza mai bine!

9 vizualizari
creier instalatori
Distribuie pe

O cercetare efectuata asupra barbatilor japonezi mai in varsta a aratat faptul ca functionarea creierului celor care aveau meseria de instalator este asemanatoare cu cea a barbatilor mult mai tineri.

Conform http://www.idtherapy.ro/, legatura dintre meseria de instalator, o mai buna functionare a creierului si activarea acestuia au fost demonstrate acum pentru prima data.

In mod normal, creierul persoanelor mai in varsta trebuie sa munceasca mai mult pentru a face aceleasi lucruri ca si cel al persoanelor tinere.

Cercetarea se bazeaza pe modul in care pattern-urile tipice ale activarii creierului se schimba odata cu varsta.

Imaginile de mai jos arata diferenta dintre tineri si batrani in ceea ce priveste activarea creierului in urma unui test tipic de memorie.

Dupa cum se poate vedea, adultii mai tineri folosesc in primul rand partea din stanga a cortexului prefrontal pentru sarcinile din test legate de memoria pe termen scurt.

Pe de alta parte, adultii mai in varsta tind sa foloseasca in acelasi timp ambele emisfere cerebrale pentru aceleasi sarcini.

Motivul pentru care se intampla acest lucru este ca, odata cu varsta, creierul de obicei nu functioneaza atat de bine, astfel incat trebuie sa munceasca mai mult pentru a efectua aceeasi sarcina.
Neurologii au o porecla pentru aceasta schimbare: HAROLD.
Ea vine de la „hemispheric asymmetry reduction in older adults” (reducerea asimetriei emisferice la persoanele in varsta).
Unii o mai numesc OBHTWH sau “Older Brains Have To Work Harder” (creierul persoanelor mai in varsta trebuie sa munceasca mai mult).
Cu toate acestea, in cadrul studiului, neurologii au descoperit ca barbatii mai in varsta care aveau meseria de instalator au avut tendinta de a utiliza mai mult partea stanga a creierului, la fel ca si persoanele mai tinere.
Mai mult decat atat, acestia au avut un timp de reactie mai bun.

Profesorul Hideaki Soya, care a condus acest studiu publicat in revista “Neuroimage” (Hyodo et al., 2015), a declarat: “O singura explicatie posibila sugerata de cercetare este ca volumul si integritatea materiei albe din acea zona a creierului care leaga cele doua emisfere scade odata cu varsta. Exista unele dovezi pentru a sustine teoria ca adultii care au meseria de instalator sunt cababili sa-si mentina mai bine aceasta materie alba in raport cu ceilalti, dar sunt necesare studii suplimentare pentru a o confirma”.

Nu se stie inca daca rezultatele vor fi aceleasi si in cazul femeilor, dar ar fi surprinzator daca nu ar fi aceleasi :))

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video