Cele 4 aptitudini cheie ale unui inginer de instalatii HVAC

174 vizualizari
abilitati instalatori
Distribuie pe

Pentru ca inginerii HVAC sa aiba succes in ceea ce fac, trebuie sa aiba anumite abilitati. Noi am ales sa va prezentam un numar de patru astfel de abilitati, considerate a fi cele mai importante.

Este extrem de dificilă păstrarea unor condiții sigure și sănătoase pentru persoanele care folosesc o construcție fără integrarea produselor și a sistemelor de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC) în clădirea respectivă. În general, acest aspect al proiectării clădirilor este cel care asigură temperatura interioară, umiditatea și calitatea aerului.
Dar cine se ocupă de acest tip de tehnologie? Inginerii în instalații HVAC.

Inginerii HVAC sunt de obicei ingineri mecanici care acordă o atenție sporită sistemelor HVAC. De obicei, aceștia lucrează pentru furnizorii sau contractorii de instalații HVAC, unde proiectează, instalează, întrețin și repară aceste produse și sisteme. O mare parte din munca lor se adresează nevoilor de instalații HVAC ale clădirilor rezidențiale, industriale, instituționale și comerciale, inclusiv școli, clădiri de birouri și spații de îngrijire a sănătății.
Rolul lor principal este acela de a oferi confort termic și o calitate acceptabilă a interiorului, folosind produse și sisteme diferite pentru HVAC. Folosindu-se de cunoștințele lor în domeniul termodinamicii, a mecanicii fluidelor și a transferului de căldură, inginerii HVAC proiectează sisteme noi și găsesc soluții pentru problemele existente în sistem.

Pentru ca inginerii HVAC să aibă succes în ceea ce fac, ei trebuie să aibă anumite abilități.
Acestea sunt patru: soluționarea problemelor, proiectarea asistată de calculator, atenția sporită acordată detaliilor și abilitățile de comunicare.

Soluționarea problemelor
Inginerii HVAC trebuie să îndeplinească o cerință de bază pentru a putea fi numiți ingineri – aceea de a avea abilitatea de a rezolva probleme utilizând cunoștințele tehnice. În cazul lor, ei se angajează să gândească critic în realizarea de produse și sisteme pentru ca instalațiile HVAC să funcționeze optim în clădiri. Această abilitate este învățată în școli de inginerie și consolidată în continuare prin instruiri și lucrări pe teren. Soluționarea problemelor ar trebui să fie inerentă inginerilor HVAC nu doar din punct de vedere teoretic, ci și în practică.

Proiectarea asistată de calculator
Proiectarea produselor și sistemelor pentru instalațiile HVAC este în prezent puternic dependentă de asistarea calculatorului. Pentru aceasta, inginerii HVAC trebuie să fie competenți în utilizarea software-ul de proiectare utilizat în industrie, permițându-le să traducă soluțiile lor la aplicațiile din viața reală în cel mai eficient mod posibil.

Atenția sporită acordată detaliilor
Orice mică greșeală care a fost trecută cu vederea în legătură cu produsele pentru instalațiile HVAC poate duce la un dezastru.
La instalare, de exemplu, o conductă instalată greșit și care nu a fost corect inspectată poate avea repercusiuni serioase ulterior, în timpul operațiunilor de construcție. În ceea ce privește proiectarea, o mică eroare de calcul ar putea scurta drastic durata de viață a echipamentului HVAC.
Mai mult, atenția sporită acordată detaliilor se aplică și în cazul în care inginerii HVAC efectuează o estimare a costurilor. O parte a postului constă în pregătirea estimărilor, în special a celor implicați în vânzări.

Abilități de comunicare
Ca în orice organizație în care se solicită angajaților să coopereze, inginerii HVAC trebuie să comunice eficient. Deoarece o lucrare întreagă nu poate fi făcută de unul singur.
Mai presus de toate, aceștia lucrează și cu clienții și furnizorii de instalații HVAC, ceea ce îi obligă să se angajeze în relații interpersonale pentru a vinde produse și sisteme pentru HVAC și, respectiv, pentru a face comenzile necesare.

Voi ce abilități ați adăuga la această listă?

 

 

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video