De ce sunt atat de putine femei instalator?

249 vizualizari
femei instalator
Distribuie pe

Meseria de instalator este una dintre acele profesii în care femeile nu s-au avântat. Există un număr foarte mic de femei care practică această meserie. Și pe drept vorbind, după atât de multe drepturi câștigate de femei privind egalitatea în muncă, când vine vorba de această profesie, totuși, femeile au ocolit-o, lăsând totul bărbaților.

Femeile nu au fost dispuse să se alăture acestei profesii din diverse motive, iar statisticile nu se îmbunătățesc cu trecerea anilor.

În 2019, Ziua Internațională a Femeii se desfășoară sub tema "Gândește egal, construiește inteligent, inovează pentru schimbare". Tema se axează pe modalitățile inovatoare prin care putem promova egalitatea de gen și abilitarea femeilor, în special în domeniile sistemelor de protecție socială, accesului la serviciile publice și infrastructurii durabile.

 

Motivele pentru care femeile nu aleg o carieră de instalator pot fi multe, însă iată care sunt cele mai des întâlnite și care explică de ce majoritatea femeilor ar prefera să o evite. woman plumber

“Muncă murdară”

Mulți oameni au fost determinați să creadă că practicarea meseriei de instalator este o muncă murdară, însă acesta nu este chiar un lucru real. Puteți fi un instalator și nu trebuie să aveți de-a face cu murdăria, iar acesta este stereotipul care trebuie înrădăcinat în gândurile majorității oamenilor. Acest lucru a dus la îndepărtarea multor femei de această profesie, deoarece ele tind să creadă că vor fi expuse la o mulțime de lucruri murdare, iar femeilor nu le place asta.
Cu toate acestea, ele trebuie să știe că nu este întotdeauna cazul și ar trebui să încerce această profesie având în vedere multele beneficii pe care le are.

Stereotipul de gen

Un alt motiv pentru care există atât de puține femei în această meserie. De la o vârstă fragedă, băieții și fetele sunt făcuți să creadă că unele cariere sunt cel mai bine să fie lăsate băieților și viceversa, ceea ce nu ar trebui să se întâmple. Stereotipul continuă și astăzi, de exemplu, dacă vizitați un site web standard pentru instalatori și vizualizați pagina lor de pornire (Homepage), este posibil să nu vedeți decât bărbați.
Femeilor ar trebui să li se permită alegerea oricărui curs dorit în viață iar carierele să nu le fie dictate de normele societății. Acest lucru va garanta că fiecare profesie are ambele sexe în aceeași măsură, fără să existe gândul că veți fi ignorat de colegii dv. Stereotipurile de gen în privința profesiilor ar trebui să se oprească înainte ca anumite profesii să fie adoptate și de femei.

Lipsa de informații în acest sector

Aceasta este o altă piedică imensă în absorbția mai multor femei în această carieră. Informațiile ar trebui să existe în întregime, astfel încât oamenii să poată ști despre ce este vorba atunci când vine vorba despre meseria de instalator înainte de a o judeca negativ și de a refuza să lucreze în acest domeniu. Dacă ar exista informații despre această profesie, pe măsură ce timpul trece, tot mai mulți vor ajunge să se alăture acesteia.

Iar acestea ar fi doar câteva din motivele pentru care există puține femei în această profesie.

Statistic, potrivit Departamentul Muncii al SUA, în 2016, procentual erau doar 1,1% femei instalatori din totalul de 553.000 instalatori din SUA (plumbers, pipe layers, pipefitters, steamfitters).

Mai multe femei la locul de muncă ar putea spori economia cu 35%, spune Christine Lagarde

Într-un interviu acordat cu ocazia Zilei internaționale a femeii 2019, Christine Lagarde a afirmat că unele țări ar putea crește cu 35% economia lor, dacă ar abandona legile discriminatorii și ar folosi avantajele abilităților pe care femeile le au de oferit.
Angajarea mai multor femei și combaterea sexismului la locul de muncă reprezintă cheia pentru a face economia mondială mai bogată, mai egală și mai puțin predispusă la prăbușiri financiare devastatoare, potrivit directorului general al Fondului Monetar Internațional.

Egalitatea între femei și bărbați este și unul dintre obiectivele Uniunii Europene. Parlamentul European a susținut întotdeauna egalitatea de gen, iar anul acesta, pentru a marca Ziua internațională a femeii, a organizat evenimente care pun în lumină importanța prezenței femeilor în politică, în special în cadrul viitoarelor alegeri europene. O atenție deosebită a fost acordată următoarelor aspecte:
• puterea reală a femeilor în politică și cum poate fi stimulată aceasta
• femeile tinere în politică.

La multi ani tuturor femeilor!

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video