Instalator profesionist sau ucenic? Te asteptam in Comunitatea instalatorilor din Romania!

217 vizualizari
 Instalator profesionist sau ucenic
Distribuie pe

Grupul de Facebook Comunitatea instalatorilor din România este un grup creat în mai 2017, timp în care a reușit să adune peste 4.726 de membri. Aceștia sunt persoane care fie lucrează în domeniu, ca instalatori, ingineri, constructori, fie fac parte din tagma meșterilor do-it-yourself, cei ce își cumpără scule și își fac "stagiul de pregătire" pe YouTube, sau pur și simplu pasionați.

Conform definiției, instalatorul este o persoană specializată în lucrările de montare și reparare a unor instalații tehnico-sanitare, conducte, aparate. În limbajul comun însă instalatorul este meseriașul care ne instalează centrala termică, caloriferele, obiectele sanitare, contoarele de apă, mașina de spălat, instalația de gaz metan sau GPL, aragazul și altele. Același meseriaș este și cel care repară aceste lucruri.

De cele mai multe ori instalatorul este o persoană cu muuuult mai multă instruire decât 8 clase și eventual o școală profesională, cum eram obișnuiți. De multe ori instalatorul are chiar studii de inginerie și numeroase cursuri de instruire profesională. El trebuie să aibă capacitatea de a rezolva probleme legate de apa potabilă, canalizare, încălzire sau răcire, trebuie să aibă cunoștințe de hidraulică, mecanică, electricitate și chiar de programare a unor dispozitive electronice, trebuie să știe să poată interpreta și chiar elabora de la zero un proiect complex. Volumul de informații pe care îl presupune face ca meseria de instalator să fie una dificilă și de importanță socială majoră.

Dat fiind că domeniul instalațiilor HVAC/R - încălzire, ventilație, aer condiționat și răcire este un domeniu care interesează pe toată lumea, orice om are în casă o centrală, un boiler sau măcar un robinet de apă, numărul celor care se înscriu în comunitate crește de la o zi la alta. Astfel s-a creat un grup foarte interactiv, unde profesioniștii în instalații își expun lucrările arătând cum se montează anumite aparate sau piese, cer opinii despre montaje sau chiar se întreabă dacă unele scule merită să fie cumpărate la prețul la care sunt oferite spre vânzare.

Cât mai costă un instalator?

Este meseria de instalator o meserie bănoasă care nu necesită studii superioare?

Ţevile se sparg, nu ştii să schimbi o baterie de chiuvetă, curge apa pe la robinet, pentru un instalator se găseşte mereu de lucru, fie o urgenţă, fie o instalaţie nouă în tot apartamentul. Dacă eşti serios, muncitor şi faci treabă bună, nu doar că nu mori de foame ca instalator, dar chiar poţi câştiga bani buni! Și totuși, această meserie este una pe cale de dispariție, devine din ce în ce mai greu de găsit un instalator, și asta din mai multe motive: școlile de arte și meserii s-au închis în România; foarte mulți meseriași au plecat din țară, iar cei puțini rămași în țară sunt foarte aglomerați.

Motivele pentru care instalatorii aderă la acest grup? Pasiune, hobby, curiozitate, împărtășirea părerilor, aderarea la o comunitate care împărtășește aceeași meserie...

Haide și tu în Comunitatea instalatorilor din România, găsește-i pe cei ca tine, care practică cu plăcere această meserie și sunt dornici să învețe mai mult!

{gallery}grup instal{/gallery}

 

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video