Job-urile in domeniul energiei eoliene si solare au cea mai mare amploare in America

97 vizualizari
joburi energie eoliana
Distribuie pe

Biroul de Statistică a Muncii din SUA a lansat noi date în decembrie 2017, arătând că locurile de muncă ca instalatori de echipamente solare și eoliene se așteaptă să crească cel mai rapid în economia SUA în următorii zece ani. Numărul de persoane care au aceste profesii se va dubla între 2016 și 2026.
Job-urile în energia solară și eoliană vor crește de două ori mai repede decât orice alte ocupații în SUA.

Top 10 ocupaţii aflate în creştere în SUA:

Urmăriţi aici un film despre instalatorii de sisteme solare fotovoltaice: (apăsați cc pentru subtitrare)

Unde se găsesc job-uri în energia eoliană?
Job-urile în energia eoliană sunt concentrate în zonele rurale, oferind oportunități de plată bune în centrul țării. Copiii care cresc la fermele din Iowa, Texas și Dakota de Nord își pot vedea viitorul chiar în orașul lor natal.

Bărbații și femeile care alcătuiesc forța de muncă în domeniul tehnologiei energiei eoliene sunt pricepuți și tenace. Acești atleți industriali urcă la sute de metri în aer cărând echipament greu, apoi repară și inspectează elementele electronice și mecanice sofisticate din interiorul mașinilor.

"Ce vrei să te faci când vei fi mare?"
În SUA, copiii fac cunoștință cu tehnologia eoliană prin intermediul unor programe ca KidWind, care îi ajută pe profesori și studenți să exploreze energia eoliană timp de aproximativ 15 ani. Organizația Națională FFA (Future Farmers of America) contribuie, de asemenea, la educarea tinerilor în ceea ce privește carierele în energia eoliană și califică perspectiva pieței locurilor de muncă ca "excelentă".

Locurile de muncă ca tehnicieni în industria eoliană sunt obținute prin programe de formare de doi ani oferite de școlile tehnice. Departamentul de Energie deține pe site-ul lor o listă de 171 colegii și universități care oferă programe de educație în domeniul energiei eoliene. De la coastă la coastă, există studenți care profită de perspectivele de angajare oferite de boom-ul locurilor de muncă din tehnologia energiei eoliene și solare.

Turul unei turbine

Urmăriți un tur al turbinei eolien realizat de un tehnician în Colorado: (apăsați cc pentru subtitrare)

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video