Piata job-urilor in domeniul energiei solare in Europa va creste din nou din 2018

4 vizualizari
energie solara
Distribuie pe

Industria fotovoltaică va crea 94.000 de noi locuri de muncă în Europa între 2016 și 2021, afirmă un raport EY comandat de la asociația industrială SolarPower Europe.

La începutul următorului deceniu, sectorul va angaja 174.700 de persoane cu normă întreagă, o creștere de 145%, de la 81.000 în 2016, dar totuși un număr mai mic față de 250.000 în 2008.

Piața solară europeană a progresat rapid între 2008 și 2011, apoi s-a mai temperat din cauza schimbărilor survenite în reglementările mai multor țări. Ca rezultat, "efectul socio-economic al industriei fotovoltaice în 2016 a scăzut în majoritatea țărilor europene", se arată în raport. Numai Marea Britanie, Franța și alte câteva țări cu un volum mic de sisteme fotovoltaice instalate, au înregistrat o creștere a locurilor de muncă în domeniu în această perioadă.
O recuperare globală a sectorului energiei solare este prevăzută în prezent din 2018, deoarece mai multe țări UE urmăresc să majoreze cantitatea de energie regenerabilă din energia totală. Germania, Italia și Marea Britanie vor rămâne cele mai mari piețe de locuri de muncă, în timp ce cea mai mare creștere a ocupării forței de muncă va avea loc în Spania (471%), Grecia (403%) și Polonia (381%). Franța va continua tendința de a mări volumul sistemelor instalate. Dar situația din Marea Britanie, o piață care a crescut exponențial începând cu 2011, se datorează mai mult reducerii sprijinului acordat de stat și incertitudinilor legate de Brexit.

Germania - lider pe piața locurilor de muncă în domeniul energiei solare

Germania va rămâne, de asemenea, un jucător de frunte în următorii ani. "Germania este piața energiei solare de top din UE cu 23.000 de locuri de muncă acum. Aceasta poate crește până la aproape 32.000 în 2019, dacă eliminăm măsurile comerciale UE existente în prezent vizând panourile și celulele solare," a declarat James Watson, CEO al SolarPower Europe, pentru SUN & WIND ENERGY.

Christian Westermeier, președintele asociației, a declarat la lansarea raportului: "Trebuie să înlăturăm toate barierele energiei solare începând cu retragerea măsurilor comerciale în vigoare asupra panourilor și celulelor solare, odată cu crearea unor reglementări previzibile pentru sistemele fotovoltaice în Europa. EY a găsit că prețul mediu al sistemului fotovoltaic în Europa a scăzut cu 23% în 2016 față de 2014, dar știm că prețul ar putea fi și mai mic dacă am elimina tarifele ridicate artificial pentru produsele solare, ceea ce ar duce la creșterea numărului locurilor de muncă și a economiei în țările UE."Raportul estimează că eliminarea măsurilor anti-dumping privind energia solară va crește numărul de locuri de muncă cu 45.500 în întreaga Uniune Europeană.

Întrucât directiva UE privind energia din surse regenerabile este în revizuire, studiul arată că o creștere a obiectivului UE pe 2030 privind energia solară de la 27% la 35%, va avea ca rezultat peste 120.000 de noi locuri de muncă în domeniul energiei solare.

Din punct de vedere istoric, sistemele solare montate pe sol au creat mai multe locuri de muncă decât sistemele solare montate pe acoperiș. Tendința, totuși, s-a răsturnat și acum sistemele montate pe acoperiș acoperă majoritatea locurilor de muncă. În Germania, volumul sistemelor montate pe acoperiș este de aproape 3 ori mai mare decât cel al sistemelor pe sol (74%). În Belgia, Olanda și Polonia, instalațiile de pe acoperiș au cea mai mare cotă de piață, în timp ce în Regatul Unit, Spania și România este valabil contrariul.

 

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video