Avantaje și dezavantaje ale becurilor care economisesc energie

77 vizualizari
avantaje si dezavantaje ale becurilor economice
Distribuie pe

Vrei să economisești energie și să reduci costurile lunare ale utilităților, în același timp? Pentru a te ajuta să atingi fiecare dintre aceste obiective, există metode de îmbunătățire a  consumului de energie și de reducere a cheltuielilor, pe care le poți întreprinde. Modernizarea iluminatului casei tale este una dintre cele mai simple modalități de a o face mai eficientă din punct de vedere energetic. Dar înainte de a opta pentru un iluminat eficient din punct de vedere energetic, asigură-te că înțelegi care sunt beneficiile și dezavantajele.

Beneficiu: economisești energie

Faptul că iluminatul eficient din punct de vedere energetic consumă mult mai puțină energie decât iluminatul convențional este unul dintre principalele beneficii ale utilizării acestuia. Vei economisi o cantitate semnificativă de energie în fiecare lună doar trecând la becuri eficiente din punct de vedere energetic, deoarece acestea folosesc cu 25% până la 80% mai puțină energie decât becurile convenționale.

Dezavantaj: cost inițial ridicat

Prețul becurilor economice este unul dintre principalul lor dezavantaj. Poate fi costisitor, cel puțin la început, să schimbi becurile cu incandescență cu cele eficiente din punct de vedere energetic, care pot avea un preț de câteva ori mai ridicat în comparație, în funcție de producător.

Beneficiu: prețurile sunt în scădere

Vestea bună este că LED-urile se ieftinesc de la an la an, în ciuda prețurilor lor actuale ridicate. De fapt, în fiecare deceniu, prețul lor scade cu până la de douăzeci de ori. Performanța becurilor economice (cantitatea de lumină produsă pe watt de electricitate) va crește exponențial, la fel ca și cea a altor dispozitive electronice.

Dezavantaj: probleme de siguranță

Materialele utilizate în construcția becurilor fluorescente compacte sau CFL, au ridicat îngrijorări legate de siguranță. Conțin cantitate mică de mercur, care este suficientă pentru a reprezenta un risc pentru sănătate în cazul în care becul se defectează. În plus, ca măsură de siguranță, componentele electronice de la baza unui astfel de bec se autodistrug atunci când becul ajunge la sfârșitul duratei de viață. Această procedură are potențialul de a arde carcasa din plastic și chiar de a provoca un fum. Un caz notabil a implicat incendii minore provocate de becuri de primă generație prost realizate.

Beneficiu: durată lungă de viață

Luminile tradiționale nu durează nici pe departe la fel de mult ca becurile eficiente din punct de vedere energetic. S-a demonstrat că acestea durează de trei până la douăzeci de ori mai mult. Deoarece nu va trebui să înlocuiești becurile eficiente energetic atât de des, chiar dacă vei plăti mai mult la început, veți sfârși prin a economisi bani pe termen lung. Durata de viață nu numai că te ajută să economisești bani, dar te scutește și de grija de a fi nevoit să înlocuiești periodic becurile din casă. Astfel vei economisi mult timp, mai ales dacă becurile sunt amplasate în locuri incomode.

Dezavantaj: performanțe slabe la temperaturi scăzute

Acesta este un dezavantaj real al iluminatului CFL, dar nu și al iluminatului cu LED-uri. În climatele extrem de reci, becurile fluorescente compacte au probleme în a se aprinde, dar LED-urile o fac imediat. Din acest motiv, luminile LED sunt recomandate pentru iluminatul exterior, cum ar fi luminile de verandă sau de grădină.

Beneficiu: gamă largă de culori

Consumatorii nu au preferat prima generație de becuri ecologice. De ce? Pentru că nu ofereau calitatea și nivelul de lumină cu care oamenii erau obișnuiți cu becurile cu incandescență. Cu toate acestea, pe măsură ce au fost puse la dispoziție mai multe culori și niveluri de lumină, becurile economice au câștigat rapid poziția de rivali respectabili.

Dezavantaj: incompatibilitatea cu întrerupătoarele cu variator de intensitate

Clienții și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că becurile CFL obișnuite, disponibile în magazine, fie nu pot fi utilizate cu întrerupătoare cu variator de intensitate, fie funcționează mai puțin eficient atunci când sunt utilizate. Dar există o soluție: becurile cu LED-uri. Acestea pot fi utilizate cu întrerupătoare cu variator de intensitate, așa că trebuie să căutați LED-uri care să indice, pe amblaj, că sunt compatibile.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video