Ce sunt prizele modulare și ce aduc nou

867 vizualizari
prize modulare
Distribuie pe

Dacă te muți într-o casă nouă sau decizi că este momentul să modernizezi apartamentul, dacă ești dezvoltator imobiliar sau un investitor imobiliar, vei fi de acord că până și cele mai mici detalii au nevoie de atenție.

Aspect deseori ignorat, instalația electrică învechită, împreună cu prizele și întrerupătoarele slab calitative pot da mari bătăi de cap. Așadar, lista îmbunătățirilor indispensabile confortului și siguranței trebuie să conțină obligatoriu și modernizarea instalației electrice, inclusiv montarea de prize modulare.

Ce sunt prizele modulare

Stilul de viață modern impune trecerea la case inteligente, adaptate la nevoile familiei și facilități sigure și ușor de folosit. Prizele modulare sunt o componentă de bază a unei rețele electrice moderne și sigure. Ele reprezintă soluția perfectă pentru cablurile întinse prin casă pentru conexiunile la TV, internet sau telefon dar și pentru rețeaua de electricitate.

Prizele modulare, după cum le spune și numele, sunt terminale de aparataj electric, versatile, ce pot îngloba diferite tipuri de prize în aceeași doză. Acestea pot avea de la 2 până la 6 module și deservesc conexiuni diverse internet, semnal TV, telefon fix- mai rar deja sau prize pentru încărcarea diferitelor gadgeturi sau dispozitive mobile.

Avantajele prizelor modulare

Prizele și întrerupătoarele modulare aduc versatilitate, atât în modul în care pot fi combinate și folosite cât și în designul ramelor ce le decorează. Un beneficiu semnificativ al utilizării acestor produse este acela că vine disponibil într-o gamă variată de culori și modele pentru a se potrivi diferitelor tipuri de decoruri și pereți. Includ o vizibilitate minima a șuruburilor, mufele cu șurub nu sunt la vedere, aceasta este una dintre cele mai atractive caracteristici ale acestor produse inovatoare și moderne.

În afară de atracția la nivel estetic, prizele modulare permit conectarea diferitelor tipuri de gadgeturi și aparate. De asemenea, oferă diferite funcții, cum ar fi automatizarea, semnalizarea, protecția, transmiterea datelor și inovația.

Întrerupătoarele

Și ele pot fi de mai multe tipuri și dimensiuni și pot fi combinate între ele sau cu prize și asigură legăturile electrice corespunzătoare acolo unde este nevoie de acestea. În prezent, pe piața sunt disponibile soluții destul de variate, potrivite pentru nevoile fiecăruia. Poți menține prizele clasice de curent și alege o priză modulară cu tipul de conexiune de care ai nevoie, fie că vorbim de VGA, TV satelit, coaxial, USB, internet sau audio.

Se poate combina ușor instalația electrică cu telefonul, internetul sau cablul TV, totul într-un mod mult mai elegant decât soluțiile clasice. Acestea sunt soluții recomandate în toate camerele unei locuințe și sunt extrem de utile în spații mici. 

Una dintre cele mai avantajoase caracterisitici ale acestor produse electrice moderne este protecția pentru copii. 

Oferă șansa să ai control asupra consumului de energie prin monitorizarea permanentă a acestuia. Îți va fi mai ușor să reduci consumul atunci când ai în funcțiune aparate de care nu ai nevoie, chiar și de la distanță, doar printr-un simplu echipament conectat Wi-Fi și o aplicație special creată pentru a îți asigura confortul. 

De ce să renunți la prizele și întrerupătoarele clasice

Prizele și întrerupătoarele clasice, singulare sunt deja o tehnologie învechită. Acestea deservesc în general un singur consumator electric și de obicei e nevoie de un prelungitor în cazul prizelor sau montajul a 2-3 întrerupătoare clasice montate într-o singură cameră.
 

În același timp, din punct de vedere al designului au un minus, deoarece nu pot oferi o gamă variată de culori, ele de obicei sunt albe sau negre. Din cauza materialelor folosite cele albe se îngălbenesc în timp. Prizele fără împământare pot pune în pericol siguranța celor din casă. Unele dintre modelele convenționale includ fire electrice expuse care se pot dovedi a fi destul de periculoase, deoarece ar putea provoca șocuri electrice.

Costurile unei instalații electrice de calitate

Prizele modulare, la fel ca și întrerupătoarele modulare, presupun un cost ceva mai ridicat fată de cele convenționale. Trebuie luată în calcul calitatea lor, care este întotdeauna superioară, iar investiția va fi într-o instalație electrică concepută să deservească utilizatorul pe o perioadă lungă de timp. Un aparataj ieftin schimbat des reprezintă, pe termen lung, o cheltuială ridicată, total ineficientă. 

Montarea unei prize modulare

Înălțimea recomandată pentru montarea acestora este între 0,15m- 0,30m în încăperile de locuit, birouri, săli de conferințe sau expoziție. În încăperi cu pardoseli neizolate, de exemplu bucătăriile locuințelor, holuri sau anexe, înălțimea recomandată este între 1,20m și 1,40m.

Nu face rabat de la calitate când alegeți prizele. O priză de proastă calitate poate crea daune aparatelor electrice sau electronice și siguranței voastre. O instalație electrică trebuie astfel concepută încât să deservească utilizatorul pe o perioadă lungă de timp. Sfatul specialiștilor este extrem de important. De aceea alege produse de calitate, care să prevină situații de genul topirea contactelor, smulgerea din perete a prizelor, montaj inestetic sau finisare de proastă calitate.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video