Interesul public este esențial în extinderea surselor regenerabile de energie

50 vizualizari
energie regenerabila
Distribuie pe

UE dorește o extindere masivă a energiei regenerabile. Aceasta dorește ca energia eoliană să crească de la 190 GW în prezent la 510 GW până în 2030. Însă Europa nu construiește suficiente parcuri eoliene pentru a atinge acest obiectiv. Ar trebui construiți  39 GW pe an. În prezent, se construiesc doar 18 GW. 
Principala problemă este reprezentată de blocajele în materie de autorizații. Normele și procedurile de acordare a autorizațiilor sunt prea complexe. Este nevoie de mult prea mult timp pentru a obține un permis. Nu se acordă suficiente autorizații.

Guvernele trebuie să simplifice procesele de autorizare. UE înțelege acest lucru. În cadrul strategiei sale REPowerEU, Comisia Europeană a propus o serie de reforme importante pentru a accelera procesul de autorizare a surselor regenerabile de energie. 
O reformă esențială este aceea că extinderea surselor regenerabile de energie ar trebui să fie tratată de acum înainte ca o chestiune de interes public major. Acest lucru ar asigura un bun echilibru între extinderea surselor regenerabile de energie și alte interese sociale, cum ar fi protecția biodiversității. Aceasta ar contribui la soluționarea contestațiilor juridice care întârzie construcția de noi surse de energie regenerabilă.

Consacrarea principiului interesului public superior ar accelera procesul de autorizare și ar crește volumul de proiecte autorizate. Aceasta nu ar atrage după sine o diminuare a standardelor de mediu și nici nu ar schimba în niciun fel normele privind evaluările de impact asupra mediului. Dezvoltatorii de parcuri eoliene ar trebui în continuare să demonstreze că nu există o locație alternativă mai potrivită. În același timp trebuie în continuare să atenueze sau să compenseze orice impact asupra biodiversității.

WindEurope îndeamnă statele membre ale UE și Parlamentul European să aprobe principiul interesului public superior atunci când finalizează noua directivă UE privind energia din surse regenerabile. 
Acest principiu este esențial pentru accelerarea proceselor de autorizare și pentru extinderea surselor regenerabile de energie - care este esențială pentru obiectivele Europei în materie de schimbări climatice și de securitate energetică.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video