South-East European Eco Forum & Exhibition – O expozitie dedicata tehnologiilor ecologice

48 vizualizari
EERE
Distribuie pe


In zilele noastre, asistam la o competitie dinamica acerba intre toate tipurile de energie, nucleara sau verde, iar cei mai multi dintre noi se intreaba daca ultimul venit (energia verde) va castiga aceasta competitie si va raspunde asteptarilor ridicate.

Lumea se transforma la o viteza extrema – modelul actual de supraproductie si al consumului nu este unul ecologic, iar noi privim spre o noua economie, cladita pe eco-inovatii si inalta eficienta.
Tinand pasul cu tendintele mondiale, capitala bulgara Sofia va gazdui Eco Forum & Exhibition for South-East Europe. Organizatorul Via Expo a largit scopul evenimentului, iar editia din 2013, care va avea loc in perioada 29-31 mai la Sofia, Bulgaria, va cuprinde domeniile: eficienta energetica, energie regenerabila, cladiri inteligente si domeniul lifturilor.

Expozitia
Prezenta internationala puternica a bine-cunoscutelor companii din domeniu demonstreaza in mod clar interesul pentru eveniment. Pentru al patrulea an consecutiv, va exista Pavilionul dedicat companiilor din Austria. Polytechnik va prezenta cazane si sisteme de ardere pentru combustibili biologici. O premiera pe piata bulgara o reprezinta Global Hydro Energy, care intentioneaza sa isi extinda pozitia in Europa de Sud-Est. Aceasta ofera centrale hidroelectrice cu o capacitate de 15 MW. Vecoplan va prezenta combustibili alternativi si tehnologii de reciclare. Ziehl-Abegg detine peste 100 ani de experienta in productia de ventilatoare, tehnologii de ventilatie si invertoare, care ofera o mare versatilitate in aplicatii de ventilatie, racire si aer conditionat. Nahtec are o indelunga experienta in instalarea de sisteme de termoficare in special pe baza de biomasa si biogaz, alimentate exclusiv din surse de energie regenerabila, precum lemn, paie, materii prime regenerabile, gunoi de grajd, energie solara, etc.

Tehnologiile solare vor fi din nou in centrul atentiei. Anul acesta, accentul va fi pus pe sistemele PV (fotovoltaice) integrate cladirilor pentru acoperis, fatade, sisteme de ferestre, identificate ca fiind o nisa atractiva pentru piata energiei regenerabile.
Sputnik Engineering (SolarMax), liderul suedez va expune in premiera noua sa serie de invertoare SolarMax P, proiectata special pentru parcuri solare mici pana la 6 kWp. Krannich Solar (Germania), distribuitor de renume mondial in domeniul tehnologiilor si componentelor pentru sisteme solare, se numara de asemenea printre expozanti.

Dintre companiile bulgare care revin, se numara Filkab, Kris 94, ES 3, Sky Solar, Elprom Trafo, Motto Engineering, etc. Potrivit expertilor de la aceste companii, schimbarile viitoare din acest sector vor fi legate de consolidarea si tranzitia de la subventionat la modelul de piata reala, iar interesul pentru fotovoltaice va aduce, de asemenea beneficii economice si de mediu.

Stocarea energiei este vazuta ca tehnologie cheie de sustinere a dezvoltarilor viitoare din domeniul energiei regenerabile, tarifele care incurajeaza folosirea energiei regenerabile fiind in scadere in multe tari ale lunii. Heliocentris Energy Solutions este specializata in alimentare individuala cu energie si solutii eficiente energetic, cu scopul de a inlocui generatoarele diesel cu produse “zero emisii”.
Weiss A/S isi va intampina vizitatorii cu tehnologia waste-to-energy, cu aplicatii in comunitatile mici si zonele indepartate.

In ultimii ani, conceptul de cladiri inteligente a facut un progres important in Bulgaria, fiind construite cladiri certificate BREEAM, LEED si DGNB. Oficiul European de Brevete (European Patent Office - EPO) a proiectat un nou sistem pentru gasirea de informatii, gratie caruia, publicul poate cauta patente la nivel mondial aferente cladirilor sustenabile. Oficiul European de Brevete va oferi, de asemenea, o privire de ansamblu a unor tendinte de brevetare in sectorul constructiilor durabile. 

Black Sea Energy Cluster, care actioneaza in domeniul eficientei energetice si energiei verzi, isi va prezenta de asemenea proiectele. Printre produsele expuse se vor numara Raytec – monitorizare video, sisteme audio/video/de comunicare/acces/sisteme antiincendiu si de securitate. Vizitatorii vor putea vedea solutiile de automatizari pentru cladiri ale companiei Control4, distribuite de Umen Dom. Sistemul inteligent Techem este proiectat pentru raportul la distanta, monitorizarea zilnica a consumului si functionarii diferitelor tipuri de echipamente.

We Save Energy Ltd. ofera sisteme de incalzire, ventilatie si aer conditionat eficiente energetic. Este reprezentanul oficial al panourilor radiante infrarosu InfraHEAT in Bulgaria si regiunea invecinata, care reduc consumul de energie cu aprox. 30-50% in comparatie cu aparatele electrice conventionale de incalzire.

Liftkom, detinatorul Thyssen Krupp Elevators Bulgaria, este lider in proiectarea, productia si instalarea lifturilor. Actioneaza de asemenea in Turcia, Kosovo, Romania si Albania. Printre companiile expozante se numara si Trez sau Pro-Lift, ambele oferind lifturi, platforme ridicatoare, etc.

Forumul care va avea loc concomitent cu expozitia va sublinia cele mai bune practici sustenabile si va trasa provocarile sectorului de mediu in Sud-Estul Europei.

Profesionisti din partea Comisiei Europene - DG Energy, European Renewable Energies Federation (EREF), European Council for an Energy Efficient Economy (ECEEE), EuroACE - European Alliance of Companies for Energy Efficiency in Buildings, Building Performance Institute Europe (BPIE), Pike Research, etc. se vor alatura Forumului.

Delegatii vor avea acces la informatii utile intr-o gama variata de subiecte. Printre temele-cheie se numara cladirile cu consum redus de energie, 10 tendinte ale caselor inteligente, stocarea energiei cu ajutorul sistemelor de energie regenerabila.

Brosura Energy Efficiency, Renewable Energy and Smart Buildings
Post Event Report 2012
http://www.viaexpo.com/en 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video