Acum va puteti inscrie proiectul in concursul „Lumea pe care o vrei”

76 vizualizari
Lumea pe care o vrei
Distribuie pe

Aveti un proiect care vizeaza reducerea emisiilor de CO2 si doriti sa-l prezentati? Aveti idei ecologice pe care vreti sa le transmiteti europenilor? Connie Hedegaard, comisarul european pentru politici climatice, va invita sa trimiteti date despre proiectul dumneavoastra.

Comisia Europeana in cautarea celor mai bune solutii climatice in Europa
Connie Hedegaard, comisarul UE pentru actiuni climatice, a lansat un concurs pe tema reducerii emisiilor de carbon, invitand spiritele creatoare si inovatoare din intreaga UE sa-si puna la incercare initiativele ecologice. Concursul „Lumea pe care o vrei” face parte din campania omonima de combatere a schimbarilor climatice initiata de Comisia Europeana.
Aveti la dispozitie trei luni pentru a va inscrie la concursul „Lumea pe care o vrei” cu propriile dumneavoastra povesti de succes legate de reducerea emisiilor de carbon. Vor fi examinate toate proiectele, mari sau mici, realizate de persoane fizice sau de organizatii cu sediul intr-un stat membru al UE, cu conditia ca principalul lor obiectiv sa fie reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Poate fi vorba despre o bicicleta electrica pentru transportat marfuri, despre un proces de productie inovator care determina scaderea emisiilor de gaze cu efect de sera si a facturilor la energie, despre cladiri sustenabile sau despre solutii de incalzire. Putem observa in intreaga Europa o multime de exemple practice de mod de viata cu emisii scazute de carbon, care protejeaza clima, imbunatatindu-ne totodata calitatea vietii. Concursul „Lumea pe care o vrei” are ca scop sa ofere o platforma pentru prezentarea acestor proiecte si pentru recompensarea celor mai creative, mai practice si mai eficace.

Informatii practice:
In lunile mai si iunie, vizitatorii site-ului internet al campaniei (http://world-you-like.europa.eu/ro/) vor putea sa voteze, din lista publicata acolo, initiativa cea mai creativa si mai vizionara. Dintre cele mai populare zece proiecte, un juriu prezidat de Connie Hedegaard va selectiona trei castigatori care vor fi premiati la Copenhaga in octombrie 2013 in cadrul ceremoniei de decernare de premii Sustania, gazduita de un partener al campaniei noastre, Sustania, o initiativa internationala in domeniul sustenabilitatii condusa de Arnold Schwarzenegger, a carei activitate consta in identificarea si promovarea unor solutii usor disponibile.
Campania se axeaza in special pe cinci tari – Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia si Portugalia – in care proiectele locale castigatoare vor figura pe afisele unei campanii nationale in toamna anului 2013.

Contextul campaniei:
Concursul face parte din campania „Lumea pe care o vrei. Cu clima care iti place”. De la lansarea acesteia in octombrie 2012, campania a atras peste 20 000 de adepti in retelele de socializare si peste 130 de parteneri oficiali, inclusiv autoritati publice, organizatii neguvernamentale, universitati si intreprinderi. Scopul sau este de a prezenta solutiile rentabile existente in vederea atingerii obiectivului UE de a reduce cu 80 95% emisiile de gaze cu efect de sera pana in 2050, precum si de a incuraja solutii noi.

Linkuri:
Informatii suplimentare cu privire la campanie si la concurs, inclusiv criteriile de selectie, pot fi gasite atat pe site-ul internet al campaniei, cat si pe Facebook si Twitter:
http://world-you-like.europa.eu/ro/
https://www.facebook.com/EUClimateAction
https://twitter.com/EUClimateAction #worldulike
Pentru informatii suplimentare cu privire la premiile Sustania, vizitati site-ul:
http://www.sustainia.me/
Pentru mai multe informatii privind foaia de parcurs a Comisiei, consultati site-ul internet al DG CLIMA
http://ec.europa.eu/clima/policies/roadmap/index_en.htm

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video