Conferința Internațională – Performanța Energetică a Clădirilor RCEPB XV

47 vizualizari
conferinta internationala - performanta energetica a cladirilor
Distribuie pe

Conferința Internațională – Performanța Energetică a Clădirilor (www.rcepb.ro) ajunge în acest an la ediția cu numărul 15 și va fi un eveniment care va aduce în prim plan eforturile depuse și măsurile adoptate pentru reducerea emisiilor de carbon și utilizarea energiei regenerabile.

Evenimentul cu tema „Strategii și instrumente pentru NZEB și ZEB – între obligații și posibilități”, este organizat de OAER (Ordinul Auditorilor Energetici din România) și AIIR (Asociația Inginerilor de Instalații din România) cu sprijinul UTCB (Universitatea Tehnică de Construcții - București) și EU-CONEXUS (Universitatea Europeană pentru Dezvoltare Durabilă Inteligentă a Zonelor Urbane de Coastă).

Biblioteca Națională a României va găzdui cu această ocazie experți în energie, arhitecți, designeri, reprezentanți din mediul academic și din cercetare, studenți și tineri profesioniști, dezvoltatori imobiliari, companii de service și punere în funcțiune, producători și distribuitori de materiale de construcții si echipamente de instalații pentru clădiri.

Organizatorii propun subiecte care se încadrează în contextul actual dominat de problemele generate de încălzirea globală și necesitatea reducerii utilizării combustibililor fosili sau chiar a interzicerii acestora. Având în vedere că fondul de clădiri este responsabil de aproape 40% din emisiile totale de CO2, vom vedea ce impact va avea EPBD revizuită asupra acestuia, cum folosim instrumentele de calcul care transpun setul de standarde EPB și cum decarbonizăm sistemele de încălzire și răcire.  

Economia circulară privind echipamentele și materialele de construcții și digitalizarea mediului construit sunt alte teme care vor fi dezbătute de experții în domeniu invitați să ia parte la această ediție a RCEPB, și care sunt determinante în atingerea scopului de a realiza un fond de clădirii cu zero emisii de carbon până în 2050.

Președintele REHVA, Cătălin Lungu, președintele AIIR, Ioan-Silviu Doboși, directorul Școlii Doctorale a UTCB, Ilinca Năstase și vicepreședintele AIIR-FV, Tiberiu Catalina sunt primii speakeri confirmați. Tabloul va fi completat cu mulți alți Invitați, pe lista noastră aflându-se experți din mai multe țări.

În cadrul evenimentului din acest an, organizat cu sprijinul TEXCO, furnizor de echipamente și utilaje cu o experiență de peste 15 ani vor fi prezentate și proiectele europene în care au fost implicate organizațiile noastre, și anume SmartLivingEPC, U-CERT și Bus4RoBoost. 

Vă invităm să participați la cea de-a 15-a ediție a RCEPB și să contribuim împreună la dezvoltarea unui mediu construit sustenabil și rezilient.

Biletele pot fi achiziționate online aici: www.rcepb.ro.

Membrii activi OAER și AIIR vor beneficia de o reducere de 30% din prețul biletului, iar cadrele universitare și studenții UTCB vor putea participa gratuit.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video