ENGIE pregătește o nouă generație de instalatori în București și Ploiești

28 vizualizari
Energie pentru meseria mea
Distribuie pe

ENGIE Romania lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional în sistem dual. Absolvenții clasei a VIII-a au oportunitatea de a se pregăti pentru meseria de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze. ENGIE Romania investește 2.640.000 de lei pentru calificarea celor 49 de tineri care se vor înscrie în acest an.

Programul de învățământ profesional dual, „Energie pentru meseria mea”, este desfășurat în parteneriat cu Liceul Tehnologic Energetic “Elie Radu” din Ploiești și Colegiul Tehnic “Mihai Bravu” din București.

“Continuăm să susținem tinerii care doresc să învețe o meserie. Anul acesta, o nouă generație de elevi va avea oportunitatea de a se înscrie în cadrul programului nostru vocațional și de a se pregăti pentru obținerea calificării de instalator. Programul se bucură de mare succes, dovadă fiind faptul că aproape toți absolvenții programului s-au alăturat echipelor noastre de profesioniști.” a declarat Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.

Elevii au avantaje financiare de până la 1.050 de lei lunar.

Elevii care optează pentru programul de învățământ profesional în sistem dual “Energie pentru meseria mea” se bucură de avantaje financiare multiple, de până la 1.050 de lei lunar. Suplimentar față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei, ENGIE Romania oferă:

  • Bursă lunară în valoare de 500 de lei;
  • Bursă de merit în valoare de 200 de lei, în funcție de rezultatele școlare;
  • Supliment de 150 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban sau a cazării în regim de semi-internat;

Pe lângă avantajele financiare, elevii beneficiază de:

  • Masă de prânz pe toată durata practicii;
  • Condiții excelente de practică, sub îndrumarea mentorilor cu experiență;
  • Certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze;
  • Oportunitatea de a se angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii, la finalul celor trei ani de studii.

În baza parteneriatului existent între companiile Grupului ENGIE Romania și instituțiile de învățământ partenere, elevii beneficiază de formare teoretică și practică, timp de trei ani, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resursele umane și financiare pentru formarea teoretică, iar compania pe cele pentru formarea practică a elevilor.

ENGIE Romania a lansat prima ediție a programului de învățământ profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, în anul 2018, pregătind până în prezent 215 elevi, din București, Brașov, Galați și Constanța să obțină calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz. Primele două generații de elevi au obținut deja certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, 114 din cei 115 absolvenți angajându-se în cadrul celor două filiale, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii. ENGIE Romania a investit pe parcursul celor 5 ani de derulare a proiectului de învățământ dual aproximativ 11.000.000 de lei pentru calificarea celor 264 de elevi.

Înscriere și admitere București și Ploiești

  • preînscriere 9 martie - 9 iunie
  • înscriere 3-7 iulie
  • admitere 10-11 iulie
  • afișarea rezultatelor 12 iulie

Află mai multe despre programul ENGIE "Energie pentru meseria mea"

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video