Grundfos, primul producator de solutii de pompare apa cu obiective climatice, validate SBTi

36 vizualizari
grundfos SBTi
Distribuie pe

Obiective zero-net, validate de catre Science Based Targets (SBTi)

Cel mai important angajament al companiei Grundfos in materie de clima, cu obiective pentru anii 2030 si 2050, a fost aprobat de catre Science Based Targets initiative (SBTi) in luna noiembrie 2022.

Science Based Targets initiative (SBTi) ofera companiilor date stiintifice pentru obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera (GES). SBTi este un parteneriat intre CDP (Carbon Disclosure Project), Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) si World Wide Fund for Nature (WWF).

Poul Due Jensen, presedintele grupului si CEO Grundfos, a declarat:

„Anuntam cel mai important angajament Grundfos pe termen lung, pentru protectia mediului, aliniat obiectivului nostru de sustenabilitate (…) si valorilor ce ne definesc. La Grundfos, serviciile si solutiile tehnice sunt concentrate pentru: economisirea energiei, economisirea apei, economia circulara si accesul la apa.
In calitate de producator de pompe si furnizor de solutii de apa, ne asumam responsabilitatea pentru carbonul ce este emis prin productia echipamentelor noastre si prin energia consumata de echipamentele in functiune. Cele doua aspecte aduc un nivel de complexitate ignorat de multe companii atunci cand stabilesc strategia de reducere a emisiilor. Sunt extrem de mandru sa vad companía Grundfos actionand ca un líder de piata, in cautarea unor solutii pentru o lume mai buna pentru oameni, economie si planeta.”
 

Grundfos va accelera transformarea catre un viitor zero-net, oferind si clientilor solutii de reducere a energiei consumate. Tinta zero-net implica eforturi semnificative, prin inovatie si in tot fluxul de productie, operational.

Grundfos a lucrat cu experti din industrie pentru a identifica emisiile rezultate din utilizarea produselor Grundfos de catre utilizatorii finali. Acestea reprezinta 99% din emisiile totale GES ale companiei Grundfos. Ca atare, Grundfos considera ca poate actiona semnificat, angajandu-se sa reduca emisiile rezultate din echipamentele in uz prin furnizarea celui mai eficient portofoliu de produse, cel mai eficient din punct de vedere energetic si activat digital.

Obiectivele climatice si pentru amprentei de carbon Grundfos au fost stabilite in parteneriat cu Carbon Trust, un consultant global in domeniul obiectivelor climatice. Hugh Jones, director general CarbonTrust, a spus:

„Suntem mandri ca am sprijinit Grundfos in stabilirea obiectivelor sale bazate pe date stiintifice, ce sunt aliniate atat la stiinta climatica, cat si la ambitiile globale zero-net. Aceasta reprezinta o etapa semnificativa in angajamentul de sustenabilitate al companiei si aduce o contributie pozitiva la dinámica sectorului apei catre un viitor cu mai putine emisii de carbon.”  

Pentru a atinge acest obiectiv pe termen lung, SBTi a aprobat si obiectivele Grundfos de reducere a emisiilor de CO2 pe termen scurt. Grundfos se angajeaza sa reduca emisiile din Scopul 1 si Scope 2 cu 50% si sa reduca emisiile absolute de GES din Scopul 3 cu 25% pana in anul 2030, fata de anul de referinta 2020.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video