Practice

Alege utilajul potrivit pentru grădina ta: motosapa sau motocultorul?

Cum? Motosapa și motocultorul nu sunt același lucru? Ei bine, chiar dacă ambele utilaje sunt destinate lucrării pământului, există câteva diferențe semnificative care le fac să devină mai potrivite pentru diverse terenuri și tipuri de activități. Astfel, în timp ce motocultorul are o putere mai mare și permite atașarea diverselor accesorii pentru lucrarea pământului, motosapele au o putere mai mică și sunt destinate de obicei pentru suprafețele ceva mai mici. Însă, un lucru este cert! Ambele motoutilaje ne fac viața mai ușoară, așa că haideți să trecem în revistă principalele diferențe și caracteristici, astfel încât, la finalul articolului să știm care este cel mai potrivit pentru nevoile noastre: motosapa sau motocultorul?

Motocultor vs. motosapa
Rol
O primă diferență ar fi că în timp ce motocultorul are rolul principal de a forma canale pentru semințe și este dotat cu un dispozitiv de dozare, plantare și acoperire a acestora, motosapa se utilizează în special pentru mărunțirea solului și afânarea acestuia, deci poate fi folosită în prealabil pentru pregătirea pământului ce urmează a fi cultivat. De asemenea, cu ajutorul unui motocultor, mărunțirea solului se poate realiza la o adâncime mai mare decât cu motosapa, chiar și în cazul terenurilor dificile și a suprafețelor mari.

motosapa

Putere motor
Pornind de la rolul pe care fiecare dintre cele două utilaje îl are, următorul aspect care le diferențiază este puterea motorului. Este lesne de înțeles că motocultorul va avea nevoie de o putere mai mare pentru a realiza toate aceste operațiuni de lucrare a solului, precum și pentru atașarea diverselor tipuri de accesorii pentru lărgirea ariei de lucru și a numărului de funcții. Asta, în timp ce motosapa este un utilaj cu o putere mai mică, direct proporțională cu greutatea și mărimea sa. O motosapă are de obicei doar o singură viteză, fie doar înainte, fie doar în revers, în timp ce un motocultor poate avea și trei. Astfel, în timp ce motosapa poate avea o putere a motorului cuprinsă între 4 CP, în cazul celor de tip hobby, și până la 15 CP, pentru cele de tip profesionale, un motocultor poate atinge și până la 18 CP.

Folosind un motocultor 880x586

Suprafața lucrată
O altă diferență ce derivă din cele enunțate până acum este suprafața ce poate fi lucrată cu ajutorul celor două motoutilaje. Motosapa poate fi utilizată pe terenuri de până la maximum 1500 mp, de tipul grădinilor de legume și zarzavaturi, a viitor sau a serelor, caracterizate de regulă de soluri ceva mai moi, în timp ce motocultorul este dedicat lucrării suprafețelor mai mai, de până la 2 ha, de regulă, terenurilor agricole dificile, cu consistență nisipoasă sau diverse obstacole.

motosapa honda1

Accesoriile atașate
Așa cum aminteam și mai devreme, un motocultor permite realizarea mai multor tipuri de operațiuni, fiind un utilaj performant ce permite atașarea a numeroase accesorii, dintre care cele mai frecvente sunt: cultivator, rariță,plug, remorcă, freze pentru pământ, sapă pentru cartofi sau turbină și lamă de zăpadă. Toate acestea prezintă incontestabil un avantaj, dar cu siguranță și un efort cosiderabil în plus de manevrare a utilajului. În ceea ce privește motosapele, aceastea pot fi accesorizate cu o remorcă, în timp ce modelele profesionale pot avea atașate și un plug, o rariță, un sistem de cosit, semănătoare sau dispozitiv de plantat și fertilizat cartofi.

O altă diferență care derivă din toate aceste aspecte este legată de costul de achiziție. Este lesne de înțeles faptul că un motocultor va fi mai scump decât o motosapă, dar și munca pe care aceasta o realizează va fi cu siguranță mai performantă decât cea a unei motosape.

Acum că am lămurit toate aceste aspecte, sperăm că veți lua o decizie în cunoștință de cauză legată de tipul de utilaj necesar pentru terenul dumneavoastră, iar în acest sens, vă invităm să consultați oferta Tehnic Bazar.ro, magazin online de scule electrice de mână și accesorii:

 • Modele de motosape, găsiți aici 

 • Modele de motocultoare, găsiți aici 
 • Categorie: Practice
 • Accesări: 611

Top 3 aeroterme pentru gospodării și ateliere, la un raport calitate-preț excelent!

Se spune că paza bună trece primejdia rea. Se mai spune și că ne dorim pentru noi și pentru cei dragi sărbători călduroase. Însă asta nu înseamnă doar căldura din sânul familiei, ci și temperatura resimțită în jurul mesei de Crăciun. Și pentru că vrem să aveți sărbători pline de căldură în suflet și în case, dar și să vă întoarceți la muncă într-un mediu unde nu trebuie să suferiți din cauza frigului, am ales să vă prezentăm astăzi câteva aeroterme care vor face fix acest lucru pentru dumneavoastră: vă vor ajuta să resimțiți o temperatură crescută, potrivită, astfel încât să vă bucurați în liniște de bucatele alese de pe masă, de cadourile de sub brad și, de ce nu, de reîntoarcerea la job! Iată care sunt top 3 aeroterme, la un raport calitate-preț excelent:

Aeroterma electrică VULCANO 300 

Aeroterma electrică RURIS Vulcano 300este special construită pentru încălzirea birourilor sau a camerelor de lucru, însă asta nu o face mai puțin potrivită pentru încălzirea încăperilor unei locuințe, dacă acestea nu au o sursă de căldură. 
ruris vulcano 300 aeroterma electrica 3 kw 24465 1 1567528087
Și asta deoarece aeroterma de la RURIS este extrem de silențioasă, permițându-ne să ne bucurăm de orele de odihnă sau să fructificăm din plin orele de lucru. Deoarece are o alimentare electrică, aeroterma Vulcano 300  are o putere de 3000 W și un termostat reglabil cu autoresetare de până la 65°C, reușind să încălzească astfel suprafețe de până la 32 de mp. Avantajul său îl consituie greutatea redusă, de numai 4,6 kg, cu carcasă din tablă și elemenți din oțel inoxidabil, ceea ce o fac extrem ușor de manevrat și transportat. Totodată, materialele din care este confecționată, acoperite cu pulbere de rezistență la căldură, îi oferă protecție pentru supraîncălzire. Aeroterma este astfel o alegere excelentă pentru persoanele care au de încălzit spații relativ mici, cu costuri la fel de mici, prețul utilajului electric fiind de 222 Lei.

Aeroterma electrică ZOBO ZB-EY5, 5 kW 

Aeroterma electrică cu ventilator ZOBO ZB-EY5 a fost concepută pentru a încălzi gospodăriile, spațiile de depozitare, atelierele de lucru, birourile sau serele de până la 50 mp.

zobo zbey5 aeroterma electrica 5 kw 21158 1 1567525508

Având o putere de 5000 W, aceasta dispune de opțiunea de reglare a temperaturii între 0 – 40 °C. De asemenea, aeroterma este dotată cu un termostat, care controlează temperatura din încăpere și o va opri în momentul supraîncălzirii pentru a evita orice pericol. Aeroterma este de asemenea ușor de transportat și are un raport calitate-preț excelent, putând fi achiziționată la doar 324 Lei din magazinul online TehnicBazar.ro.

Aeroterma electrica INTENSIV PRO 5 kW R 400 V 

Pentru gospodăriile și spațiile de lucru ceva mai mari, recomandarea noastră merge către aeroterma electrică INTENSIV PRO 5 kW R 400 V, cu o putere calorică cuprinsă între 4299 Kcal/h si 17060 Btu/h, putere electrică de 5kW și alimentare 400V, toate acestea permițându-i să încălzească până la 100 de metri cubi. 
intensiv pro 5 kw r aeroterma electrica 400 v 23182 1 1567526997

Termostatul poate fi reglat între 5 – 35 °C. De asemenea, aeroterma este dotată cu funcția de supraîncălzire, ceea ce previne deteriorarea produsului sau producerea de accidente. Și în acest caz, raportul calitate-preț este excelent, aeroterma electrică INTENSIV PRO 5 kW R având prețul de 350 Lei.

Iar veștile bune nu se opresc aici și asta deoarece produsele menționate, alături de toate cele din categoria sa pot fi achizitionate și în rate prin TBI Credit, din magazinul TehnicBazar.ro. Așadar, tot ce vă râmâne de făcut este să ne contactați pentru a stabili detaliile tranzacției și ale unei livrări imediate!

 
 


 

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 717

Tocătoarele de grădină. De ce sunt indispensabile în orice gospodărie?

O casă curată și îngrijită are nevoie de o grădină pe măsură! Dar cum procedăm atunci când nu mai facem față frunzelor, crengilor și altor resturi vegetale, care se acumulează zi de zi în grădina noastră? Ba chiar mai mult, sunt spulberate de vânt și ajung până în pragul casei noastre și ne întâmpină jucăușe. Ei bine, în primul rând rămânem calmi și apoi începem să căutăm pe internet sau în magazin, dacă avem posibilitatea, un utilaj care să ne ajute să scăpăm de acest coșmar de toamnă, care ne ține zi de zi, în grădină, în frig, cu grebla în mână și cu dureri de spate. Căutăm așadar, un tocător de grădină. De ce? Iată câteva motive pentru care considerăm că un tocător de grădină este indispensabil pentru orice gospodărie:

viking ge 1031 tocator electric de resturi vegetale 22973 2 1567526795

 1. Treaba într-o grădină nu se termină niciodată! Și nu-i așa că ar fi frumos, dacă din când în când ai avea parte de ajutorul unor utilaje profesionale care să îți facă viața mai ușoară? Dacă vara se coc majoritatea fructelor și legumelor, iar o parte din flori își încheie ciclul de viață, toamna este anotimpul în care avem de-a face cu o multitudine de resturi vegetale cărora trebuie să le faci față.

 2. Economisești timp, bani și efort. Dacă în mod normal, ai fi fost nevoit să încarci remorca și să transporți resturile vegetale până la groapa de gunoi, atunci când ai un tocător de grădină, toate crengile și frunzele din grădină vor fi introduse în acesta, reducând volumul lor, în medie, cu până la 75%.

 3. Poți transforma resturile vegetale în compost. Tocătorul de grădină are avantajul de a transforma crengile și alte resturi vegetale în compost, pe care îl poți reîntoarce în natură sub formă de îngrășământ pentru sol.

Acum că am lămurit aceste aspecte, este timpul să ne gândim ce tip de tocător este mai potrivit pentru grădina ta, în funcție de suprafața pe care o ai și resturile vegetale ce trebuie tocate. Astfel, dacă deții o grădină decorativă simplă, de recreere, atunci un tocător ce utilizează curent alternativ ar trebui să fie suficient pentru lucrările pe care urmează să le realizezi. Însă, dacă ești un grădinar sau pomicultor amator și ai o grădină mare, atunci ar trebui să te orientezi către un tocător de resturi vegetale cu motor pe benzină, pentru mai multă putere și independență în mișcare.

În ambele cazuri, avem soluția salvatoare pe magazinul online de scule electrice de mână și accesorii, Tehnic Bazar. Astfel, tocatorul electric de resturi vegetale VIKING GE 103,1 de 1800 W este dotat cu un disc multifuncțional cu cioc de rupere, cu cuțit de mărunțit comutant, cuțit în formă de morișcă și contracuțit din aluminiu. Astfel că munca în grădină va deveni o plăcere, în timp ce toate crengile vor deveni o amintire, fiind mărunțite cu ușurință cu ajutorul utilajului.
viking ge 1031 tocator electric de resturi vegetale 22973 3 1567526795

De asemenea, în cazul tocătoarelor pe benzină, recomandarea noastră merge către tocătorul Stihl GH 370 S, un adevărat expert în mărunțirea crengilor ușor mai groase cu rapiditate și eficiență. Unitatea de tăiere Multi Cut 370 toacă rapid bucățile de arbori și gard viu de esenţă tare în resturi mărunte datorită lamelor care se rotesc cu viteză de până la 3.000 rpm pentru a se asigura că la sfârșit rămân doar tocături fine. Astfel, acționat de un motor puternic pe benzină, tocătorul de grădină poate face față ramurilor de până la 45 mm grosime, chiar și celor cu lăstari laterali, care vor fi ușor de introdus în tocătorul de lemn prin canalul de alimentare larg și înclinat.
stihl gh 370 s tocator pe benzina 35605 1 1598861881

Pentru mai multe informații și modele, vă așteptăm să ne vizitati pe TehnicBazar.ro, unde puteți vedea caracteristicile complete ale produselor și le puteți compara cu altele similare astfel încât să vă hotărâți cât mai rapid care este modelul cel mai potrivit pentru dumneavoastră!

 

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 704

Scule și unelte necesare pentru grădinăritul de toamnă

Toți cei care locuiesc la casă știu că lucrările de întreținere a grădinii și spațiilor verzi necesită atenție și dedicare în toate cele patru anotimpuri ale anului. Așadar, pe măsură ce toamna se apropie și vegetația capătă noi culori, frunzele copacilor încep să cadă, iar eforturile fiecărui gospodar se îndreaptă către activitățile de îngrijire și păstrarea curată a spațiilor verzi din curte, grădină și jurul casei.

Deși pentru multe persoane această pregătire și perioadă din an poate fi privită ca o adevărată corvoadă este bine de știut că respectarea câtorva reguli de bază și folosirea uneltelor și mașinăriilor adecvate, pot transforma toată această muncă în plăcere, cu beneficii vizibile asupra aspectului curat și îngrijit al curții.

Drept urmare, vom vedea în cele ce urmează care sunt uneltele indispensabile pentru îngrijirea spațiilor verzi în anotimpul rece și vom bifa și câteva sfaturi numai bune de pus în practică în această perioadă.

 1. Aspiratorul/suflanta de frunze

Aspiratorul și/sau suflanta de frunze reprezină, fără îndoială, una dintre marile progrese din domeniul grădinăritului. Știm cu toții că menținerea curată a grădinii și a spațiilor verzi este o sarcină greoaie și obositoare, însă cu un aspirator/suflantă de frunze în dotare, timpul de lucru și efortul depus pot fi reduse considerabil.

Un astfel de instrument de lucru nu numai că ne ajută în fiecare toamnă la strângerea frunzelor căzute, a resturilor vegetale, lăsând curtea curată, ci ne este deosebit de utilă și pentru a preveni acumularea frunzelor și blocarea scurgerilor de apă sau a jgheaburilor. Practic, tot ceee ce trebuie făcut cu un astfel de instrument este suflarea frunzelor într-un anumit loc și apoi aspirarea lor.

Pe piață există o multitudine de oferte în acest sens, de la diferiți producători și cu diferite funcții de lucru. Pentru a alege aspiratorul/suflanta potrivită trebuie să ținem cont de câteva aspecte, precum: dimensiunea grădinii, frecvența cu care vom utiliza aparatul și spațiul de care dispunem pentru depozitarea lui.

De asemnea, trebuie să luăm în calcul dacă ne avantajează mai degrabă un model cu acumulator, decât unul pe benzină sau alt combustibil. Spre exemplu, pentru o grădină micuță nu va fi necesară o suflantă pe benzină întrucât un model electric va face față fără probleme. Suflantele care funcționează pe combustibil sunt indicate pentru suprafețe mai mari, acolo unde avem nevoie și de o putere mai mare a motorului.

Una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață, în ceea ce privește raportul preț-calitate, este suflanta cu aer/aspiratorul de frunze pe benzină RURIS A7, un model creat special pentru a aduce performanță superioară și fiabilitate, fără a compromite calitatea, confortul, siguranța sau durabilitatea.

Aspiratorul de frunze RURIS A7 este un model multifuncțional, încorporând următoarele două funcții: pentru aspirarea frunzelor și pentru curățarea aleilor, cu ajutorul debitului puternic de aer pe care îl degajă turbina.

Pentru a permite un timp îndelungat de lucru și pentru a crea mai mult spațiu în interiorul sacului la aspirare, frunzele colectate sunt mărunțite înainte de a ajunge în sacul colector. În plus, consumul redus de carburant și manevrabilitatea crescută permit oricărui utilizator fără cunoștințe tehnice să poată folosi produsul.

Un alt avantaj al acestui aspirator de frunze este utilizarea sa și în curățarea echipamentelor agricole încărcate cu praf sau resturi de păioase uscate, unde accesibilitatea și îndepărtarea acestora este redusă din cauza construcțiilor acestor tipuri de echipamente.
ruris a7 suflanta cu aer aspirator cu tocator frunze 1 cp 22272 1 1567526224

Tocătorul de frunze

Fiind un instrument deosebit de practic, tocătorul de frunze contribuie la reducerea volumelor mari de frunze uscate toamna și a resturilor obținute din tăierea lemnelor iarna. Avem astfel o utilizare și procesare a frunzelor benefică și responsabilă pentru sol, căci materia organică zdrobită poate fi adăugată la conținutul compostului sau poate fi păstrată într-un compostor, unde cu un flux de aer și o umiditate adecvată, va produce un compost de înaltă calitate.

Din gama largă de produse existente, ne putem îndrepta atenția către tocătorul electric de frunze Makita UD2500. Tocătorul combină designul modern cu calitățile unui motor puternic de 2500W, care permite tocarea crengilor până la 45 mm. Funcționarea silențioasă și panoul de comandă cu sistem anti-blocare și buton înainte / înapoi fac acest model ideal pentru gospodărie. Acesta poate fi transportat și controlat cu ușurință datorită dotărilor cu roți mari cauciucate și mânerelor dispuse pe ambele părți. Totodată, capacul frontal de aluminiu permite vizualizarea nivelului de umplere a containerului, fiind ușor de îndepărtat pentru schimbarea și curățarea cuțitului.

Makita UD2500 se evidențiază și printr-o funcție de tocare inteligentă: dacă sarcina de tocare este dificilă și nu reușește de la prima încercare, lemnul fiind de esență foarte tare, mașina se oprește automat după câteva secunde, împinge lemnul afară prin inversarea sensului de rotație a cuțitului, pentru a încerca apoi, din nou, automat, tocarea lui.

Tocatoare de frunze Tehnic Bazar

Foarfeca de grădină

Foarfeca este o unealtă indispensabilă oricărui gospodar în tăierea ramurilor arborilor, arbuștilor și plantelor erbacee. Instrumente obligatorii pentru îngrijirea grădinii toamna, foarfecele de mână și cele pentru tăierea gardului viu nu ar trebui să lipsească din trusa niciunui gospodar iscusit. Surprinzător sau nu, producătorii s-au gândit la toate aspectele și au scos pe piață chiar și foarfece pentru persoanele stângace, concepute astfel încât lucrul să rămână confortabil în orice condiții.

Foarfeca electrică de grădină îmbunătățește în mod vizibil efectele calității tăierii, are un grad de eficiență ridicat și un consum redus de energie. Modelul GF-1571 de la Micul Fermier poate fi o alegere inspirată întrucât asigură un volum de muncă redus și o tăiere precisă, fiind un instrument extraordinar de ușor de folosit. Foarfeca este ideală pentru toaletarea copacilor, arbuștilor, a gardului viu și dispune de tehnologie avansată, lamele fiind fabricate cu tehnologie din industria aerospațială.

Datorită greutății reduse, de doar 0.97 kg, și a mânerului ergonomic, foarfeca poate fi folosită cu o singură mână, asigurând astfel confort sporit în lucru.

La comandarea produsului din magazinul online www.tehnicbazar.ro, setul de livrare va conține:

 • Foarfecă de tăiere profesională

 • Un manual de utilizare

 • Un kit dedicat, incluzând o piatră de ascuțit, o cheie hexagonală internă, o cheie tubulară

 • Un pistol de ungere

 • O baterie cu litiu de 158,4wh Un controller dedicat, inclusiv firul de conectare

 • Un acumulator (baterie)

 • Un săculeț pentru lama, conținând o lamă performantă + o lama de rezerva

 • Un ham complet de curele, inclusiv un toc pentru foarfecă

 • O geanta tip diplomat

Foarfeca de taiat gard viu este prevăzută cu lame zimțate pentru tăierea uniformă și eficientă a gardului viu. O opțiune fiabilă din această categorie poate fi modelul Bosch AHS 450-16, o foarfeca electrică ce asigură un randament crescut datorită motorului puternic de 420 W. Distanța dintre cuțite de 16 mm asigură forța necesară pentru tăierea gardului viu de dimesiuni mici până la medii, iar manevrabilitatea se face fără efort datorită mânerelor ergonomice ce permit o poziție de lucru confortabilă, cu o solicitare redusă a brațelor și spatelui.

Foarfece de gradina Bosch Tehnic Bazar

Mai multe modele și sfaturi de la specialiști, găsiți pe TehnicBazar.ro, magazin online de scule electrice de mână și acceosorii. Nu uitatați că produsele prezintă garanție extinsă și montaj gratuit în showroom-ul din județul Buzău, pentru toți clienții magazinului.

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 660

Cum să alegi inteligent o mașină de tuns iarba?

    A alege inteligent o mașină de tuns iarba, sau orice utilaj de altfel, înseamnă a-l achiziționa în raport cu nevoile pe care le ai. Altfel spus, degeaba cumperi o mașină de tuns gazonul foarte performantă (visul oricărui grădinar), dacă suprafața pe care trebuie să o lucrezi este una mică și fără probleme sau obstacole. Acest lucru se numește o investiție proastă deoarece vei plăti bani în plus pentru niște funcții pe care nu vei avea posibilitatea să le folosești sau cel puțin, nu la capacitate maximă. Așadar, să începem! Vom pleca de la nevoile pe care le ai și vom identifica cel mai potrivit utilaj în raport cu acestea, astfel încât tu să alegi inteligent mașina de tuns iarba care ți se potrivește!

    Suprafețe mai mici de 350 mp. Deci, o mașină de tuns iarba care să fie potrivită pentru grădina ta și spațiile din jurul casei. Dat fiind apropierea față de o sursă de curent, poți opta pentru un model cu putere medie, cu alimentare electrică, care o să facă o treabă excelentă la un preț la fel de bun. Un exemplu în acest sens este mașina de tuns iarba Bosch ARM 32, de 1200 W . Prevăzută cu un rezervor de 31 L pentru colectarea ierbii și pieptene de gazon inovator, care va asigura o tăiere până la margini, de-a lungul zidurilor, straturilor de flori şi a marginilor de gazon. De asemenea, motorul Powerdrive va asigura o tăiere fiabilă, chiar şi în condiţii foarte dificile, făcând-o ideală pentru terenurile problematice.


bosch arm 32 masina de tuns iarba 1200 w 10195 3 1567520571

   “Am pus în funcțiune mașina de tuns iarba Bosch ARM 32 pentru aproximativ 200 mp de gazon. Terenul nu este ideal, având pietre și denivelări, și nici iarba, fiind mare și strânsă în smocuri. Cu toate astea, s-a descurcat de minune. A strâns tot în urma ei. Se oprește des când se umple coșul, dacă iarba este umedă sau dacă se supraîncălzește. Una peste alta este o mașină bună pentru suprafețe reduse, până în 300 – 350 m și pentru o utilizare mai deasă, nu când iarba are 40-50 cm. În ceea ce privește materialul din care este făcută, am citit mai multe review-uri cum că ar fi din plastic ordinar. Este un plastic subțire la coșul de colectare, dar daca ar fi mai gros, ar fi mai greu de manevrat. Prețul plătit pentru produs este mai mult decât rezonabil. Recomand!”, a declarat Pasalaru Viorel într-o recenzie lăsată pe pagina produsului, pe TehnicBazar.ro

   Suprafețe între 350 mp – 1000 mp. Dacă este să ne referim tot la gama Bosch, atunci ar trebui să ne îndreptăm atenția către Bosch AdvancedRotak 750, de 1700 W, cu autopropulsie și un rezervor impresionant de adunare a deșeurilor vegetale, de 50 L. Mașina de tuns iarba este prevăzută cu funcția ProSilence, care ajută la reducerea zgomotului cu până la 75%, în timp ce caracteristicile inteligente ale produsului fac din tunderea gazonului o adevărată plăcere, lipsită de efort. În plus, ai posibilitatea de a modifica înălțimea de tăiere de la 20 la 80 mm, prin simpla acționare a unui singur buton.

bosch advancedrotak 750 masina de tuns iarba 1700 w 23923 1 1567527544

   Suprafețe între 1000 mp – 2500 mp. Iată că am ajuns la suprafețele mai mari de 1000 mp, care necesită deja o mașină de tuns iarba pe benzină, pentru o mai bună mobilitate și eficiență. În acest sens, un model destinat lucrărilor mai dificile este mașina de tuns iarba Ruris RX500 ) cu o capacitate a rezervorului de 80 litri și o putere de 5,5 CP. Mașina de tuns gazon RURIS RX500 este alegerea perfectă pentru întreținerea peluzelor de iarbă la cele mai înalte standarde, având și următoarele caracteristici tehnice: carcasă din metal, viteză variabilă, funcții de colectare, aruncare în spate și laterale, funcție de spălare și muching, pornire manuală și autopropulsie.


ruris rx500 masina de tuns gazon 55 cp 24879 1 1567528290

   Mai multe modele și sfaturi de la specialiști, găsiți pe TehnicBazar.ro, magazin online de scule electrice de mână și acceosorii. Nu uitatați că produsele prezintă garanție extinsă și montaj gratuit în showroom-ul din județul Buzău, pentru toți clienții magazinului.

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 667

6 lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți eficiența HVAC

După cum știți, prescurtarea HVAC vine de la: Heating (H), Ventilation (V), Air conditioning (AC) cu traducere în limba română: Încâlzire, Ventilație și Aer Condiționat. Le vom lua pe rând, în funcție de rolul pe care îl au în fiecare locuință.

În România, cele mai multe case sau clădiri au un sistem de încălzire de un anumit fel, care furnizează căldură îndeosebi în perioada iernii. Pentru spațiile de locuit și birouri acesta se află sub forma unei centrale termice, convector electric sau pompă de căldură.

În cazul sistemelor de ventilație, acestea au rolul de a înlocui aerul stătut cu aer curat, de a oferi o calitate mai bună a aerului din spațiul de locuit. Prin îmbunătățirea calității aerului ne referim la dezumidficare, eliminarea prafului și a altor particule poluante, care pot afecta sănătatea după o anumită perioadă de timp. Cea mai des întâlnită boală este astmul care apare în urma umezelii și a mucegaiului din clădiri.

Aparatele de aer condiționat sunt o necesitate în lupta cu căldura de pe timpul verii. Sistemele de răcire sunt tot mai prezente în casele românilor, dar și în clădirile de birou, spațiile comerciale, hoteluri, restaurante, cafenele sau săli de sport și fitness. 

Vom vorbi în cele ce urmează despre câteva lucruri de care e bine să ținem cont pentru a spori durata de viață a sistemelor HVAC tot mai prezente și pe piața românească.

Menținerea unui sistem HVAC eficient în locuință este de o importanță vitală pentru a vă ajuta să reduceți costurile cu utilitățile în fiecare lună. De asemenea, va ajuta casa să creeze o amprentă de carbon mult mai mică. În afară de aceste avantaje evidente, un sistem eficient poate de asemenea crește calitatea aerului din interiorul casei și vă poate ajuta să mențineți locuința la o temperatură mai confortabilă și mai consecventă. Cum ajungem la aceste beneficii oferite de un sistem eficient, vedem în rândurile ce urmează. 

photo 1545259742 b4fd8fea67e4
Instalați un termostat Wi-Fi
Unul dintre cele mai bune moduri de a menține eficiența cu sistemul dvs. de climatizare este de a permite acestuia să funcționeze într-un ritm constant pe parcursul zilei. O modalitate de a vă menține temperatura consecventă fără ca sistemul dvs. de climatizare să contorizeze ore suplimentare este prin instalarea unui termostat Wi-Fi. Acest tip de termostat vă permite să setați programe care să crească treptat și să scadă temperatura când sunteți acasă sau în deplasare, oferindu-i sistemului dvs. pauza de care are nevoie, fără a fi nevoie să ajustați temperatura completă. Aceste termostate vin cu o serie de caracteristici diferite care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți consumul de energie, precum rapoarte energetice și chiar programe care îi permit să se autoajusteze în funcție de rapoartele meteo.
Asigurați-vă că locuința dvs. este echipată corespunzător pentru rezistență la intemperii 
Încălzirea la domiciliu este un pas important de făcut pentru a vă ajuta sistemul de încălzire și climatizare să funcționeze mai eficient. Atunci când ferestrele și ușile casei dvs. au fisuri, scurgeri sau alte zone în care aerul condiționat poate scăpa, determină sistemul dvs. de climatizare să lucreze mai mult pentru a compensa această pierdere. Asigurați-vă că identificați zonele în care pot apărea scurgeri și sigilați-le în mod corespunzător. Acest lucru poate include adăugarea de calafă suplimentară în jurul ferestrelor sau ușilor și zonelor de etanșare din perete prin care intră conductele.
Faceți mentenanță periodică pe sistemul dvs. de climatizare

Când efectuați întreținerea regulată a sistemului HVAC pe sistemul dvs., tehnicianul vă va curăța întregul sistem și va verifica dacă există posibile reparații sau probleme care pot reduce eficiența sistemului. De asemenea, va inspecta filtrul și alte probleme ale fluxului de aer, asigurându-vă că sistemul dvs. funcționează cât mai optim.

Asigurați-vă că aerisirile și retururile dvs. nu sunt blocate

Uneori, mobilierul și decorul caselor dvs. pot strica eficiența sistemului dumneavoastră de climatizare. Când aerisirile și retururile sunt blocate, pot limita fluxul de aer din cameră și fac ca sistemul dvs. să fie nevoit să lucreze mai greu pentru a împinge aerul. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu în jurul fiecărei aerisiri, astfel încât să puteți introduce cât mai multă căldură sau aer condiționat în cameră.

Curățați-vă canalizarea

Praful, murdăria, polenul și părul lăsat de animalele de companie își pot găsi refugiu în conductele din casă. În timp, aceste resturi se vor acumula și vor începe să inhibe fluxul de aer prin sistemul dumneavoastră. Când se va întâmpla acest lucru, sistemul dvs. de climatizare va începe să funcționeze mai mult și să acționeze mai des pentru a putea extrage aerul cald și a vă duce casa la temperatura dorită. Când curățați conductele, tehnicianul de la HVAC vă va verifica, de asemenea, eventualele scurgeri sau fisuri care pot reduce eficiența.

Asigurați-vă că izolația dvs. este suficientă

A avea o izolație adecvată în jurul conductei, a mansardei și spațiul de rulare al casei dvs. este o parte crucială a păstrării aerului condiționat aflat în casa dvs. În timp, izolarea se poate uda sau deteriora și se poate descompune, ceea ce produce găuri. Dacă aveți o problemă cu golurile din casa dvs., acestea pot utiliza, de asemenea, izolația dvs. pentru a face cuiburi și de multe ori va mesteca și deteriora părți din ea.

Efectuați o inspecție vizuală a mansardei și spațiului nefinisat și verificați dacă există semne de umiditate, deteriorare sau spațiu gol. Dacă detectați doar câteva locuri, le puteți completa, iar dacă izolarea dvs. este veche sau are multe daune, ar fi înțelept să luați în considerare instalarea unei noi izolații.

 

Articol preluat, tradus și modificat: https://bit.ly/3etztW3

https://bit.ly/395u9qY

Sursă foto: https://unsplash.com/s/photos/hvac

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 670

Curățenia de primăvară în curte: recomandări pentru mașinile de spălat cu presiune

Primăvara este anotimul când trebuie să acorzi cea mai mare atenție casei și grădinii tale. Este momentul ideal, când natura se trezește la viață și temperaturile devin mai prietenoase, permițându-ți să lucrezi afară. Și dacă despre toaletarea copacilor și tunderea gazonului am vorbit în articole anterioare, astăzi vom acorda o atenție deosebită casei, în special pereților exteriori, teraselor și foișoarelor. Iar pentru acest lucru, avem nevoie de câteva recomandări pentru alegerea mașinilor de spălat cu presiune. Opțiunile sunt diverse, așa că alegerea trebuie aliniată la nevoile și așteptările fiecăruia dintre noi în raport cu produsul dorit și ceea ce ne dorim să facă.

Tocmai de aceea, având în vedere că scopul nostru este acela de a avea o curte și o casă cât mai curate, ne vom îndrepta atenția către mașinile de spălat cu presiune semiprofesionale, care își fac treaba foarte bine, însă fără a avea un cost foarte mare. Un exemplu în acest sens este Makita HW102, cu alimentare electrică și o putere de 1300 W. Greutatea redusă, de numai 5,8 kg, precum și mânerul retractabil din aluminiu o fac extrem de ușor de manevrat și transportat de către utilizator, precum și foarte eficientă în curățarea grădinilor, teraselor, marchizelor și a curților, în general. De asemenea, aceasta poate fi folosită și pentru spălarea automobilelor, căpătând astfel dublă utilitate, la un raport calitate-preț excelent.

O altă recomandare de mașină de spălat cu presiune, ceva mai puternică este ProGarden LT504-1800C, cu o putere nominală de 1800 W, debit maxim de 7 litri/minut și presiune de 130 bari. Astfel, motorul puternic generează o presiune mai mare determinând o curățare profundă, iar mânerul, roțile și furtunul de 7 m o fac extrem de ușor de manevrat. Aparatul de spălat cu presiune Progarden LT504-1800C este un echipament care se utilizează foarte ușor de către oricine, fără să fie necesare cunoștinte de specialitate. Aparatul Progarden este potrivit pentru spălarea și curățarea mobilierului de grădină și terasă, a teraselor, curților, gardurilor și a pereților casei. De asemenea, poate fi folosit cu succes și în spălătorii auto, la activitatea de prespălare a mașinilor.

Nu în ultimul rând, aparatul de spălat cu presiune STIHL RE 119  este excelent pentru operațiunile de curățenie din preajma casei și grădinii. Fiind prevăzut cu cuplă rapidă la ieșirea de înaltă presiune, mâner telescopic și de transport din aluminiu, acesta devine extrem de ușor de transportat. De asemenea, datorită diametrului mărit al roților, a sistemului de prindere pentru stropit și alte accesorii, și a furtunului de mare presiune cu armătură de oțel, de 8 m lungime, acesta este și foarte ușor de manevrat.

Pentru o ofertă mai variată, vă invităm să consultați magazinul online de scule electrice de mână și accesorii TehnicBazar.ro, unde veți putea găsi modele de la branduri precum Bosch, Makita, Stihl și Karcher și veți putea compara specificațiile produselor. În plus, veți găsi și o gamă variată de accesorii necesare mașinilor de spălat cu presiune, precum: ac pentru spumă, prelugitor lance, perie, filtu de apă, furtun prelungitor, acc de curățat terase și ac de curățat țevi.

alegere aparat spalat presiune 2

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 715

Motocoase de calitate pentru grădini cu personalitate

Fiecare grădină are personalitatea ei, iar asta depinde în mare parte de dimensiunea și modul de amenajare a spațiului verde. În acest sens, oamenii au început să își găsească inspirația în cele 4 mari categorii de grădini, fiecare având trăsături specifice și transmițând o anumită stare de spirit.

Grădina Rustică. Nu este cu mult diferită față de majoritatea grădinilor românești tradiționale și este recomandată, în special, pentru curțile cu aspect natural, de țară. Ca și elemente definitorii sunt florile comune, ușor de crescut, și accesoriile realizate din lemn, care se potrivesc perfect în peisajul rustic: căruțe decorative, mese, băncuțe, butuci de lemn etc.

Grădina Englezească. Focusul cade pe plantele decorative și pe gazonul perfect întreținut. Straturile luxuriante de flori de vară și obiectele decorative, toate te duc cu gândul la farmecul timpurilor trecute.

Grădina Japoneză. Asociată unui refugiu spiritual, aceasta este alcătuită din peisaje minimaliste, decorate cu gazon, pietre, nisip, pământ, arbori și arbuști.

Grădina Acvatică. Lesne de înțeles că de aici nu trebuie să lipsească un iaz, un lac sau un bazin îngropat, care să fie înconjurat de verdeață și plante specifice, pietre, chiar și fauna caracteristică apei.

Însă indiferent de tipul de grădină pe care îl amenajezi, un lucru este cert: vei avea nevoie de tot ajutorul necesar pentru a menține un gazon proaspăt și frumos întreținut, care să completeze armonios tot acest peisaj. Iar pentru asta ai nevoie musai de o motocoasă . Aceasta îți va fi de un real folos pentru tăierea ierbii din grădină, dar și pentru îngrijirea peluzelor, tăierea buruienilor sau chiar întreținerea arbuștilor mici și a gardului viu. Practic, varianta mecanizată a coasei pe care o foloseau bunicii noștri, dar cu un upgrade substanțial: motor electric, cap de tăiere prevăzut cu disc/ fir de tăiere, tub de transmisie și ham, care te va ajuta să o fixezi de umăr și să o folosești într-un mod cât mai ușor.

Iar dacă te gândești ce tip de motocoasă să alegi, află că cele pe benzină sunt de regulă mai puternice, făcând față și celor mai viguroase buruieni, și îți oferă o mobilitate mai mare, fiind potrivite pentru grădinile mici și medii. Pe de altă parte, sunt mai scumpe, fac mai mult zgomot și degajă noxe poluante. Însă, dacă te-ai hotărât să achiziționezi o motocoasă pe benzină, recomandarea noastră merge către motocoasa cu mâner dublu și Ergostart Stihl FS 70 C-E , de 1.2 CP. Motocoasa este extrem de fiabilă, cu motor 2-MIX, care reduce cu până la 20% consumul de benzină şi cu până la 70% emisiile poluante, faţă de motoarele convenţionale. Aceasta va face față cu brio oricărei promovări din grădina ta, indiferent cât de dificilă ți s-ar părea situația.

O altă recomandare de motocoasă pe benzină, pe care o poți folosi doar pentru întreținerea spațiilor verzi de dimensiuni medii și mici este modelul Ruris DAC 210, fiind alegerea perfectă pentru cei care doresc un produs de putere medie la un preț excelent. Motocoasa Dac 210 permite oricărui utilizator să poată lucra cu ușurință, chiar dacă nu are foarte multă experiență în manevrarea sa. Puterea motorului, de 1.7 CP, permite folosirea multor accesorii, lărgind astfel domeniul de utilizare. Un kit de accesorii pentru motocoasa Ruris cuprinde o cască multifuncțională, ochelari de protecție, 3 role de fir tăietor și echipament de protecție pentru picioare.

Trecând mai departe, către motocoasele electrice, este important să știți faptul că acestea sunt mai potrivite pentru curțile mici din cauza firului care vă limitează mobilitatea. Cu toate acestea, și prețul lor este unul mai scăzut față de motocoasele pe benzină. Spre exemplu, motocoasa electrică Stihl FSE 52  are o putere de 500 W, este ușoară, silențioasă și puternică, cu un design modern și echipare îmbunătățită cu un nou cap de cosire AutoCut 2-2. Motocoasa electrica Stihl FSE 52 este ideală pentru lucrările de cosmetizare și amenajare din curtea casei.

Nu în ultimul rând, venim în spirijinul dumneavostră cu câteva sfaturi de întreținere a motocoasei, astfel încât, indiferent de modelul pe care îl veți alege, să vă bucurați o perioadă cât mai îndepungată de timp de ea:

 1. Curățați lamele și firul după fiecare folosire;

 2. Goliți rezervorul de benzină;

 3. Depozitați motocoasa într-un loc ferit de soare și temperaturi ridicate.

Pentru mai multe modele de motocoase, vă invităm să consultați oferta Tehnic Bazar , magazin online de scule electrice și accesorii de mână sau să discutați cu unul dintre consultanții noștri în acest sens.

stihl fse 52 motocoasa electrica 500 w 22553 2 1567526469

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 720

Răcoare în locuințe fără utilizarea aerului condiționat

        Zilele caniculare se apropie inevitabil, iar fiecare dintre noi se gândește la metode prin care să combată căldura care pătrunde în locuințe. Nu toată lumea posedă un aparat de aer condiționat, sau poate există persoane cu sensibilitate mai mare la efectele produse, care se răcesc ușor sau le provoacă alergii.

        Pentru a ne adapta condițiilor de temperaturi ridicate din locuințe, îți sugerăm o serie de modalități mai vechi și mai noi, pentru răcirea aerului din casă pe perioada verii.

Geamuri deschise pe timpul nopții

        Când temperatura de afară este ceva mai scăzută, poţi deschide larg toate geamurile, astfel încât răcoarea serii să reîmprospăteze aerul din locuință. Chiar dacă nu e neapărat estetic, îți sugerăm să lași deschise inclusiv ușile din interior, ușile dulapurilor din bucătărie și ale șifonierelor întrucât ele înmagazinează căldură pe timpul zilei.

        La primele ore ale dimineții acestea pot fi închise la loc, iar ferestrele pot fi acoperite cu draperii sau jaluzele care nu permit pătrunderea luminii și implicit a căldurii. Puteți economisi până la 7% la facturi, păstrând ferestrele închise şi folosind draperii sau jaluzele. Dacă vrei totuşi să ţii geamurile deschise în timpul zilei, investeşte în folii reflectorizante speciale, care nu lasă razele de soare să ajungă în casă şi să încingă atmosfera, la modul propriu.
photo 1530914507926 36d0f98a9f1f

Izolația locuinței

        O casă bine izolată termic va fi mult mai eficientă, în funcție de sezon. Prin componența de transfer termic prin convecție, aceasta va fi mai răcoroasă vara și mai călduroasă iarnă. Optează pentru un acoperiș în culori deschise care să reflecte lumina soarelui. Un avantaj major îl au camerele amplasate la demisol, ele nu au nevoie de aer condiționat pentru că primesc răcoare din pământ; se cunoaște că la adâncimea de sub 7 metri sub pământ temperatura este constantă aproape tot timpul anului și aceasta variază între 10-12 grade celsius.

Ventilatoarele

        Folosite îndeosebi pe terase, ventilatoarele cu vapori de apă, care se evaporă cu absorbție de căldură și dau senzația de răcoare ar putea fi o variantă de a fenta căldură, însă nu toată lumea își permite un asemenea aparat. Așa că ne putem folosi de un ventilator clasic, cu recuperare de căldură, prin care aerul fierbinte și proaspăt care vine de afară va fi răcit într-o mare măsură de aerul rece și viciat care iese din casă.

        Un alt truc care dă roade este să folosești ventilatorul într-un mod isteț. Așează-l în colțul camerei și lângă el pune un vas umplut cu apă și gheață. Curentul de aer se va răci de la gheață și va transmite răcoare în toată încăperea. Practic, prin setarea ventilatorului în sens invers acelor de ceasornic, aerul ventilat se va umple de particule reci de apă și îl va transforma într-un efect de briză.

       

Renunță la lămpi incandescente și surse de căldură

        Becurile cu incandescenţă pierd aproximativ 90% din energia lor producând căldura, aşa că este un motiv bun pentru a renunţa la ele și a le înlocui cu cele compacte fluorescente. Înlocuirea lor va face diferenţa atunci când vine vorba de temperatură, dar şi la scăderea facturii electrice. Totodată alege becurile cu led, care la aceeași cantitate de lumină consumă și degajă de 5-7 ori mai puțin.

        Alte surse de căldură din locuință provin de la cuptoare, electronice și alte aparate care cresc semnificativ temperatura casei, în special pe vreme caniculară. Așa că, încearcă pe cât posibil să oprești calculatorul, televizorul, boxele sau monitorul. Măcar pe timpul zilei renunță să le folosești constant și scoate aparatura din priză pentru câteva ore.

Plante cu rol de ‘’răcorire’’

        Pe lângă binecunoscutul rol benefic asupra organismului, prin eliminarea de oxigen, plantele ajută să te răcorești. Decorează-ți casa cu plante de interior precum aloe vera, areca, feriga, smochin sau limba soacrei, care pierd apă prin transpirație, iar în urma acestui proces aerul din jurul lor se răcește. Dacă locuiești la curte, recomandarea este să  plantezi copaci care să-ți umbrească locuința. Vița de vie este la fel de utilă în lupta cu temperaturile ridicate, deoarece ține umbră și răcoare.

Schimbarea lenjeriei

        Înainte de a vorbi de lenjerie, ne vom opri puțin asupra faptului că unii preferă să stropească draperiile sau jaluzelele cu apă rece. Metoda pare a fi bună din punct de vedere termodinamic, în încercarea de a împiedica intrarea căldurii, însă apa care se evaporă va crește ulterior umiditatea din cameră.

        O metodă simplă și eficientă poate fi înlocuirea lenjeriei clasice din bumbac cu una de satin de culoare închisă, care ține răcoare și dă senzația că resping căldura. O altă alternativă o reprezintă schimbarea huselor de pe pat, canapea sau fotolii cu unele din în sau cânepă; la fel vor da senzația de răcoare, ba mai mult vor reflecta căldura și nu o vor absorbi.

Dacă bugetul îți permite, alege să investești în perne din spumă umplute cu apă care vor menține răcoare în jurul capului pe toată durata somnului.

Pentru restul corpului, umpleți o sticlă de apă și puneți-o la congelator preț de câteva ore. După asezați-l la capătul patului. Umezirea ușoară a cearșafurilor va ajuta la menținerea senzației de răcoare. 

         Sau apelează la un alt truc eficient, prin udarea cearșafului cu apă rece pe care îl întinzi pe sârmă, în dreptul ferestrelor deschise. Aerul de afară trece prin fibra umedă și rece, care acționează ca un filtru prin aerul cald din locuință.

Soluții pentru ferestre

        Când vine vorba de acoperirea geamurilor, avem la dispoziție o mulțime de opțiuni care diferă în funcție de mai multe aspecte, cum ar fi orientarea camerei, materialele folosite și bineînțeles bugetul disponibil.

        Montează jaluzele exterioare din lemn sau copertine pentru ferestre, astfel încât soarele să nu mai bată direct în geamuri și să încingă sticla. În casă va fi umbră și mult mai răcoare.

        Sau investește în perdele care blochează lumina soarelui. Perdelele pot bloca căldura provenită de la razele soarelui, izolând în mod natural încăperile. Sunt recomandate cele în culori neutre sau deschise pentru a reduce pătrunderea căldurii cu până la 30%. Nicidecum cele închise care au rolul de a atrage căldura.

        O altă variantă este să puneţi draperii albe sau pânza albă la geamuri, întrucât aceastea au rolul de a reflecta  mult mai bine soarele şi absorb deci mai puţină căldură pe care să o transfere apoi încăperii.

        Trage storurile, jaluzelele sau draperiile în timpul zilei, odată cu apariția soarelui care începe să-ţi bătă în geam. Astfel vei împiedica căldura să-ţi pătrundă în casă. Descoperă geamul doar la venirea serii. În cazul în care nu ai buget pentru nici unul dintre cele enumerate mai sus, poţi acoperi geamurile cu folie de aluminiu. Unii oameni pun staniol sau alt material puternic reflectorizant pe partea exterioară a geamurilor, însă acestea nu au un rol estetic și transformă camera într-un loc întunecos. În schimb s-ar putea să funcționeze chiar dacă nu mai intră lumină naturală în încăperi.

Acestea sunt doar câteva dintre trucurile care te vor ajuta să faci răcoare în casă, pe timpul verii. Nu ignorăm montarea unui aer condiționat modern, dar soluțiile propuse de noi te vor ajuta, cu bugetul limitat să faci față caniculei în următoarea perioadă și să faci economie la facturile de curent.

Articol scris și adaptat din surse: https://bit.ly/3fnv3Sh, https://bit.ly/3ccsEYw, https://bit.ly/3c9PWy9

Sursa foto: https://unsplash.com/photo 1570537271994 47e81797f219

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 1095

Sfaturi utile: alegerea celui mai potrivit boiler electric

Deseori, boilerul se defectează chiar atunci când te aștepti mai puțin, în cele mai nepotrivite momente, iar cei care au mai avut in trecut boiler știu foarte bine acest lucru. Boilerele sunt extrem de necesare oamenilor care locuiesc în imobile fără apă caldă, deoarece cu ajutorul acestora se poate rezolva problema apei.

Modul de funcționare al boilerelor electrice

Aceste dispozitive încălzesc apa cu ajutorul rezistenței electrice de boiler imersată în interiorul vasului metalic, comandată de un termostat, care o pornește atunci când este nevoie. Apa este încălzitp astfel până la atingerea temperaturii setate, iar în acel moment alimentarea electrică a dispozitivului este oprită. Sistemul general de funcționare a boilerelor este extrem de important atunci când îl alegeți pe acela pentru imobilul vostru, însă sunt și alte criterii de care trebuie să țineți cont pentru a vă asigura că faceți alegerea potrivită.
boiler electric

Alegerea boilerului electric în funcție de tipul acestuia

Magazinele care comercializează boilere electrice, pun la dispoziția cumpărătorilor diverse tipuri de astfel de dispozitive, cu funcții speciale:

 • Boilere fără rezervoare de apă – reprezintă acel tip de boiler care nu este prevăzut cu vase pentru depozitarea apei și care consumă energie doar atunci când apa este pornită, pentru a o încălzi.
 • Boilere electrice clasice – sunt prevăzute cu vase speciale pentru depoitarea apei și o rezistență electrică, comandată de un termostat. Consumul de energie este mai ridicat în cazul lor, deoarece utilizează energie chiar și în repaos.
 • Boilere electrice cu inducție magnetică - în comparație cu cele clasice, acestea consumă mai puțină energie, cu aproximativ 50% mai puțin. De asemenea, acestea încălzesc apa de două ori mai repede decât cele clasice, economisind în acest fel timp și energie.

Alegerea boilerului electric în funcție de capacitatea rezervorului  

Dacă alegeți să achiziționați un boiler electric cu rezervor de apă caldă, este important să decideți ce capacitate este necesară în cazul vostru.

 • Rezervor de până la 30l – este indicat în cazul în care boilerul este utilizat doar pentru treburi casnice
 • Rezervor de minim 50l – recomandat în cazul în care sunt 2 persoane care vor beneficia de apa caldă încălzită de boilerul electric
 • Rezervor de minim 100l – este recomandat pentru a fi utilizat de un număr de peste 3 persoane, capacitatea acestuia fiind suficient de mare

De asemenea, vă recomandăm să alegeți în primă fază capacitatea optimă a rezervorului, în funcție de necesitățile existente. În ceea ce privește montajul, specialiștii recomandă ca boilerele să fie montate în camere mai puțin răcoroase, pentru o rezistență de durată în timp.

Nu în ultimul timp, este indicat să dotați imobilul vostru cu două boilere, de dimensiuni mai mici, unul pentru baie și unul pentru bucătărie, cu scopul de a eficientiza utilizarea acestora. Investiția în boilere de calitate superioară poate fi mai costisitoare la început, însă se recuperează pe termen lung, datorită randamentului sporit al produselor alese.

Ținând cont de toate informațiile prezentate, puteți alege cu încredere produsul potrivit nevoilor voastre, mizând pe cantitatea rezervorului de apă al produsului ales, pe eficiență și randament sporit, pentru a eficientiza investiția efectuată.  

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 909

Criterii de alegere a motosapei

Motosapa (https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/motosapa-ms-6580-7-cp-rarita-set-roti-de-cauciuc-3466#) este unul dintre utilajele agricole cele mai eficiente atunci când vine vorba despre arat și pregătirea solului pentru cultivat. De asemenea, este un partener de încredere pentru îndepărtarea buruienilor din curte și grădină, precum și pentru semănat. Motosapa ne scutește astfel de munca fizică pe care bunicii noștri o depuneau în trecut când săpau terenurile agricole și ne ușurează activitatea prin tehnologia performantă pe care ne-o pune la dispoziție.


Și cum tehnologia continuă să avanseze, marii producători de utilaje agricole au scos pe piață modele din ce în ce mai performante, menite să ne ajute în diverse situații, în funcție de dotări. Având în vedere că motosapa este o investiție destul de importantă, este necesar ca și procesul de documentare înainte de achiziție să fie unul pe măsură. De aceea, vă punem la dispoziție în cadrul acestui articol informații utile despre alegerea unei motosape (https://www.tehnicbazar.ro/catalog/motosape-si-motocultoare-295), precum și sfaturi legate de întreținerea sa. Iată criteriile de care trebuie să țineți cont în alegerea utilajului agricol:

 1. Versatilitatea motosapei și accesoriile cu care vine la pachet

Este important ca atunci când alegem o motosapă, să putem să o folosim în mai multe contexte, astfel încât să acoperim o arie mai largă de activități gospodărești, cum ar fi aratul, semănatul sau chiar și cositul, dar să o putem utiliza și pe suprafețe mai restrânse de teren. Așadar, accesoriile sunt extrem de importante. Pentru ca o motosapă să îndeplinească toate aceste funcții, este necesar să fie dotată cu freze detașabile, adaptate pentru activitățile enumerate mai sus, și cu discuri protectoare în laterale, demontabile, care să permită lucrul pe suprafețe mai mici și printre plante.

O sugestie foarte bună în acest sens este Motosapa MS 6580 (https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/motosapa-ms-6580-7-cp-rarita-set-roti-de-cauciuc-3466), care este doatat cu freze detașabile și cu posibilitatea de a atașa la plug remorcă, semănătoare sau alte accesorii. Construcția compactă permite o utilizare facilă, indiferent de consistența solului ce trebuie prelucrat.  Motosapa poate fi achiziționată din magazinul online Tehnic Bazar, la pachet cu 2 roți de cauciuc, o roată frontală pentru transport, discuri laterale de protecție, plug de bilonat și suport de prindere a accesoriului de bilonat.

 1. Tipul de motor

Motorul este piesa centrală la care trebuie să vă raportați atunci când vă alegeți motosapa pentru că el acționează setul de freze prin intermediul unui sistem de transmisie de tip melc (roată melcată), fie prin lanț sau curele. Motorul poate fi electric, pe benzină sau pe motorină, având una sau mai multe trepte de viteză, ce pot fi adaptate în funcție de tipul de activitate desfașurată. În continuare vă prezentăm caracteristicile fiecărui tip de motor, astfel încăt să puteți decide care este varianta cea mai potrivită pentru ceea ce aveți nevoie.

Motor pe benzina (https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/motosapa-ms-6580-7-cp-rarita-set-roti-de-cauciuc-3466): are avantajul că permite o pornire ușoară, lipsită de zgomot în comparație cu cele pe motorină, iar întreținerea este una simplă și economică;

Motor pe motorină (https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/ruris-motosapatoare-profesionala-1001-ksd-roti-cauciuc-metalice-plug-8374): prețul motosapei poate crește, dar alimentarea cu combustibil, pe termen lung, va fi mai ieftină. De asemenea, au o durabilitate mai mare decât motoarele pe benzină.

Motor electric (https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/progarden-hs-1100d-motosapa-13-cp-15560): nu necesită întreținere, face mai puțin zgomot, dar are o putere limitată, fiind mai potrivit pentru suprafețele mici decât pentru terenurile agricole mari. În plus, depinde de o sursă de curent electric.

 1. Siguranța la lucru

Nu în ultimul rând, siguranța în timpul lucrului este un aspect extrem de important atunci când alegem o motosapă, de aceea, aceasta trebuie să fie cât mai fiabilă și să îndeplinească câteva criterii:

 • Să elibereze zona de obiecte precum pietrele, care pot strica motosapa sau pot răni pe cineva în timpul lucrului;
 • Să aibă pornire la rece, prin apăsarea ambreiajului, moment în care frezele trebuie să înceapă procesul de rotație;
 • Să fie prevăzut cu suport pentru picioare, departe de lamele motosapei;

În acest sens, Motosapa MS 6580 (https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/motosapa-ms-6580-7-cp-rarita-set-roti-de-cauciuc-3466) este dotată cu un dispozitiv de siguranță care  oprește automat echipamentul în cazul pierderii controlului asupra mașinii. Maneta cu dublă acționare a Motosapei MS 6580 respectă ultimele cerinte ale standardului European EN-709 cu privire la siguranta utilizatorului. Actionarea manetei se poate realiza doar după deblocarea siguranței, preîntampinând astfel acționarea involuntară a acesteia.

Sfaturi pentru întreținerea motosapelor

 • Verificați cu regularitate nivelul de ulei și schimbați-l conform recomandărilor din fabrică;
 • Curățați și înlocuiți periodic filtrul de aer;
 • Mențineți curate sistemul de răcire și bujia;
 • Lubrifiați periodic piesele motosapei;
 • Verificați periodic cuțitele și, dacă sunt uzate, ascuțiți-le sau înlocuiți-le;
 • Verificați dacă șuruburile și piulițele sunt strânse bine, în special cele de la freză.

Iar pentru alegeri inspirate, va invităm să achizitionați din magazinul online Tehnic Bazar motosapa MS 6580, accesand urmatorul link: https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/motosapa-ms-6580-7-cp-rarita-set-roti-de-cauciuc-3466motosapa ms 6580 7 cp rarita set roti de cauciuc 30311

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 715

Intretinerea piscinei pe timp de vara

Vara și-a intrat în drepturi iar principala atracție a curții noastre devine piscina, care trebuie întreținută pentru a ne bucura de relaxare ori distracție.

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 1660

Intretinerea chiuvetei de granit din bucatarie

Ingrijirea unei chiuvete de bucatarie din granit implica o lista de lucruri pe care sa le faci, dar si pe care sa nu le faci; este necesar sa cunosti regulile de utilizare si ingrijire a unei astfel de chiuvete daca vrei sa te bucuri de ea pe termen lung.

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 2563

Oboseala si durerile tale de cap au o cauza la care nu te-ai fi gandit

De-a lungul zilei suntem expusi la lumina in mai multe feluri, fara sa fim atenti la aceasta si fara sa ii dam o mare (sau de loc) importanta. Pe masura ce am ajuns sa traim (si sa muncim) tot mai mult, principiul „Lumina e buna pentru toti” nu se mai aplica in acelasi mod ca in trecut.

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 1553

Cei mai buni instalatori

A doua editie a concursului de meserii „Stan Vidrighin”, dedicat instalatorilor, a avut loc in data de 30 septembrie, la Timisoara, pe o platforma amenajata în cadrul statiei de epurare, in cea de-a doua zi a conferintei Eco-Impuls, organizata de Fundatia Aquademica.

 • Categorie: Practice
 • Accesări: 3137
Siteul blog.instalnews.ro foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...
Află mai mult Am înţeles