Hidratarea – esentiala pentru sanatate

4 vizualizari
hidratarea
Distribuie pe

Apa este substanța cea mai importantă pe care o consumăm.

O recomandare de lectură dintr-un număr recent din New York Times, un articol semnat de Jane Brody, autor expert al publicaţiei în domeniul sănătăţii şi intitulat “Deshidratarea: Riscuri şi Mituri”.

Unele dintre cele mai importante idei ale articolului:
Adevăr - Apa este substanța cea mai importantă pe care o consumăm. O persoană poate supraviețui fără hrană timp de aproximativ două luni, dar ar muri în aproximativ șapte zile fără apă. Apa reprezintă aproximativ 75% din greutatea unui copil şi 55% din greutatea unei persoane mai în vârstă.

Adevăr – O bună hidratare protejează împotriva pietrelor la rinichi. Apa protejează, de asemenea, împotriva bolilor vasculare, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale, frecvenţei cardiace crescute sau scăderii bruşte a tensiunii arteriale. Apa este deosebit de importantă pentru persoanele care suferă de diabet.

Adevăr – Persoanele mai în vârstă, în special persoanele fragile în vârstă prezintă cel mai mare risc de slabă hidratare, deoarece mecanismul setei devine mai puțin eficient odată cu vârsta.

Adevăr – Deshidratarea poate afecta negativ vigilenţa, concentrarea, timpul de reacție, de învăţare, memoria, starea de spirit și raționamentul și poate provoca dureri de cap, oboseală şi anxietate.

Apa este esențială pentru viață.
Calitatea apei este esenţială pentru o viață de calitate.

Articolul integral îl puteți citi aici http://www.watertechonline.com/hydration-essential-to-good-health/

Energia şi Memoria apei
Toată lumea știe că atunci când lucrăm cu energia electrică nu este recomandat ca mediul să fie umed. Apa înmagazinează energie şi este un mediu cu putere de transmitere nelimitata în timp şi spațiu. Apa are cea mai bună memorie din toate substanțele de pe pământ. Cea mai bună e apa care propagă cel mai bine energia cosmică. Cu cat apa potolește mai bine setea, cu atât ea transmite mai bine energia cosmică. Cu cât apa potoleşte mai bine setea cu atât ea induce mai multă armonie în relația celulă sănătoasă – viaţă – univers. Anumite tipuri de apă, pe care le cumpărăm din comerţ, nu pot satisface setea. Nu exista nici răcoarea pe care ţi-o da apa pură, şi nici nu are gustul purităţii (da, apa pura are un anumit gust ușor sesizabil). Însă dacă apa este pură, un pahar este mai mult decât suficient să stingă setea atunci când te simți însetat (apa te energizează, şi te simți ca şi cum tocmai ţi-ai reîncărcat bateriile.)

Începând cu vechii babilonieni, egipteni, chinezi e cunoscut faptul că apa are memorie. Apoi, în majoritatea confesiunilor religioase apa are un rol foarte important. Chiar şi știința modernă are dovezi incontestabile ce susțin această afirmaţie care spune că apa are atât componenţă chimică cât şi componenţă fizică (adică memorie structurală sau de structură).
De fapt orice obiect care ne înconjoară este purtător de informație. Tot așa cum luăm o sârmă de metal şi o îndoim şi ea rămâne îndoită (metalul memorează forma care i-a fost impusă) tot așa şi apa păstrează informația despre locurile prin care a trecut. Memoria apei în comparație cu memoria metalului e de miliarde de ori mai încăpătoare. La etapa actuală a cunoștințelor acumulate de civilizația umană apa se dovedește a fi substanța cu cea mai bogată memorie din toate substanțele cunoscute pe pământ.
Apa memorează toată calea care a străbătut-o pe pământ. Ţine minte toată rugina şi gunoaiele din țevile prin care trece, ţine minte proprietăţile straturilor de pământ prin care trece, ţine minte absolut orice stare şi eveniment prin care trece sau la care asistă, ţine minte energiile pozitive, cat şi energiile negative. Memoria apei “se restabilește” doar prin înghețare sau cu ajutorul unor aparate nou inventate.

Apa şi Emoțiile
Apa este un mediu natural care rezonează cu cele mai subtile vibrații.

Dr. Masaru Emoto este un om de știință japonez care a studiat îndelung elementul vieții: apa. Din 1994, a început să studieze şi să fotografieze cristale de apă îngheţată. Aceste fotografii erau realizate cu ajutorul unui microscop plasat într-o cameră la -50°C. Rezultatele uluitoare au fost prezentate în cartea sa Messages from Water (Mesajele apei), care pune în evidenţă efectul conștiinței umane (al diferitelor tipuri de energie hado) asupra apei.
Fotografiile din articol sunt preluate din aceasta carte şi arată clar în ce mod structura cristalină a apei înghețate reflectăcalitatea ei, precum şi modificările acesteia datorita expunerii la diverși factori externi: poluare, cuvinte, muzică, fotografii şi chiar rugăciuni. Cercetând proprietățile apei, Dr. Emoto a descoperit şi demonstrat cu ajutorul fotografiei de mare viteză că moleculele de apă pot fi influenţate de gândurile noastre, de cuvintele şi emoțiile noastre. Stările emoționale care influențează apa, influențează prin urmare totul.

Gândurile şi sentimentele influențează direct structura materiei fizice – aceasta este concluzia japonezului Masaru Emoto, în urma cercetărilor sale. El a observat că apa înmagazinează toate informațiile transmise ei sub formă de energie (hado) din mediul înconjurător. Știința confirmă astfel ceea ce tradițiile spirituale susțin de milenii: suntem responsabili de raiul sau de infernul în care trăim.

Înțelegem din aceasta că apa are un mesaj foarte important pentru noi. Ea este precum o oglindă, care ne reflecta întocmai starea interioară. Atunci când ne reflectam chipul în ea, mesajul ei devine uimitor de clar, precum un cristal. Știm că viaţa umană este în directă corelație cu calitatea apei, atât cea din corpul nostru cât şi cea din jurul nostru.

În lucrarea sa doctorul Emoto prezintă argumente concrete care demonstrează că bioenergia umană, energia gândurilor, cea vehiculată de cuvinte, ideile-forţă şi muzică, toate acestea influențează structura moleculară a apei, aceeași apă care alcătuiește în procent de 70% corpul unui om matur şi care acoperă în același procentaj planeta noastră. Apa este sursa esențială a vieții pe planetă, calitatea şi integritatea ei sunt de o importanţă vitală pentru toate sursele de viață.

Dr. Emoto a descoperit multe diferențe fascinante în structurile cristaline ale apei provenind din diverse surse aflate în anumite condiții. Spre exemplu, apa de munte şi de izvor a dezvăluit în structura ei cristalina frumoase modele geometrice. În schimb, apa toxică şi poluată din zonele industriale suprapopulate sau apa stagnantă din puțurile de apă sau lacurile de acumulare a cristalizat în forme distorsionate, aleatoare şi dizarmonioase.

Un alt domeniu de studiu al doctorului Emoto l-a constituit meloterapia. De aceea el a urmărit efectele muzicii asupra structurii cristalelor pe care apa le formează prin înghețare. El a plasat timp de câteva ore apa distilată într-o eprubetă între două boxe şi apoi a fotografiat cristalele obținute prin înghețarea acelei ape. După ce a înregistrat modurile în care apa a reacționat la diferitele condiții de mediu, la poluare şi la diferitele genuri de muzica sau sunete, echipa doctorului Emoto şi-a orientat cercetările spre a vedea modul în care gândurile şi cuvintele afectează formarea cristalelor de apa netratată, distilată. Ei au aplicat pe eșantioanele de apă bucăţi de hârtie cu diverse cuvinte scrise pe ele, lăsându-le așa timp de o noapte.


Concluzia generală a fost de necontestat: apa preia cu ușurință vibrațiile şi energia mediului în care se află. Descoperirile extraordinare ale dr. Masaru Emoto reprezintă un valoros instrument şi o dovadă incontestabilă care ne poate transforma percepția asupra noastră şi asupra lumii în care trăim. Avem acum dovada şi explicația faptului că apa poate vindeca şi poate transforma în bine viața planetei, prin gândurile pe care alegem să le întreținem în mentalul nostru şi prin modurile în care aplicăm aceste gânduri.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video