Intretinerea chiuvetei de granit din bucatarie

150 vizualizari
Intretinerea chiuvetei de granit
Distribuie pe

Ingrijirea unei chiuvete de bucatarie din granit implica o lista de lucruri pe care sa le faci, dar si pe care sa nu le faci; este necesar sa cunosti regulile de utilizare si ingrijire a unei astfel de chiuvete daca vrei sa te bucuri de ea pe termen lung.

Desi are greutate mare si este durabila, lucrurile pe care le facem in mod firesc in bucatarie si in chiuveta pot ajunge sa deterioreze granitul. Din acest motiv, este important de stiut ce este de facut si ce este de evitat atunci cand se foloseste si se curata chiuveta.

 

Cea mai buna metoda pentru mentinerea frumusetii naturale a chiuvetei de bucatarie din granit este curatarea in mod constant. Asta nu inseamna curatare temeica; este vorba, mai degraba, de o intretinere usoara si permanenta, efectuata dupa fiecare utilizare. Doar asa chiuveta din granit va rezista in timp si iti va pastra luciul.

Intrand in detaliu, intretinerea usoara a chiuvetei presupune ca aceasta sa fie mentinuta uscata. Pare contra-intuitiv ca un loc in care se foloseste atat de mult apa sa fie mentinut uscat, insa granitul este diferit de otelul inoxidabil. Apa contine minerale cunscute sub denumirea de calcar. Cand apa se evapora singura din chiuveta, calcarul ramane si, in timp, va pata suprafata granitului. In diferite zone, apa are continut diferit de calcar, insa frumusetea chiuvetei nu merita riscul de a miza pe un continut redus de calcar la tine acasa.

Dupa fiecare folosire a chiuvetei, clateste-o de orice urma de detergent si sapun si usuc-o cu un prosop uscat. Daca te-ai obisnuit sa tii in jurul chiuvetei de granit burete sau carpa umeda ori un mic covoras de cauciuc, pune-le in alt loc decat pe suprafata chiuvetei; acestea vor mentine zona umeda si vor cauza formarea petelor.

Daca, totusi, granitul se pateaza in timp, poate fi folosita o solutie formata din 3 parti apa si 1 parte otet pentru a spala suprafata chiuvetei. Nu folosi un burete de inox pentru a curata petele. Poti folosi un burete abraziv, dupa care clatesti chiuveta foarte bine.

Daca vrei sa folosesti inalbitor, dilueaza-l in 40 parti apa si 1 parte inalbitor si inmoaie bine interiorul chiuvetei. Inalbiorul in formula concentrata poate sa pateze permanent granitul, asa ca fii foarte atent(a) si nu lasa substanta sa intre in contact direct cu el.

Desi granitul din care este construita chiuveta de bucatarie este extrem de rezistent, el poate fi avariat daca pe suprafata lui cad obiecte grele sau ascutite. Tacamurile, oalele, tigaile si alte vase de gatit, daca sunt scapate in mod accidental, pot lasa semne permanente in chiuveta. Este necesara o atentie sporita pentru a nu se intampla acest lucru.

Granitul este extrem de rezistent la caldura, deci contactul cu oalele fierbinti nu va cauza deteriorari permanente, insa contactul prelungit vasele de gatit clocotite este bine sa fie evitat.

In concluzie, pentru a mentine frumusetea si eleganta naturala a unei chiuvete de bucatarie din granit, trebuie sa fii atent(a) la detalii. Asigura-te ca chiuveta este clatita si pastrata uscata atunci cand nu este folosita, nu folosi obiecte din metal pentru a o freca, iar curatarea regulata usoara este cel mai bun mod de a mentine in cea mai buna forma granitul pentru o lunga perioada de timp.

 

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video