Intretinerea piscinei pe timp de vara

43 vizualizari
Intretinerea piscinei
Distribuie pe

Vara și-a intrat în drepturi iar principala atracție a curții noastre devine piscina, care trebuie întreținută pentru a ne bucura de relaxare ori distracție.

Întreținerea piscinei nu ține doar de aspectul estitic, ci este o operațiune care vizează sănătatea. Există numeroase bacterii sau ciuperci care se formează și se multiplică în mediile umede, la temperaturi ridicate, iar ele pot cauza o serie de afecțiuni periculoase sau neplăcute.
Pentru a utiliza în siguranță piscina putem folosi o varietate de ustensile precum: termometre de piscină, teste de analiză a apei, dozatoare de calciu, perii pentru diverse întrebuințări, dar și aspiratoare cu furtun sau diverse instalații de filtrare.

Cum se întreține apa din piscină

Potrivit specialiștilor HORNBACH, în primul rând trebuie reglat PH-ul apei din piscină cu ajutorul soluțiilor de creștere sau reducere a acestuia, respectiv menținerea permanentă în limitele ideale, la o valoare optimă între 7,0 și 7,4. De asemenea, se recomandă utilizarea produselor organice de clor, care distrug agenții patogeni, bacteriile și dezinfectează bazinul, concomitent cu prevenirea formării algelor. Există și produse care au în vedere sănătatea copiilor care folosesc piscinele, produse speciale fără clor pentru întreținerea piscinei, care are un PH neutru, nu formează spumă și este eficient împotriva algelor și ciupercilor din apă.

Un alt element necesar curățirii bazinului sunt agenții de floculare, care leagă particulele de murdărie (foarte mici și care nu pot fi captate de filtrul cu nisip) în particule mai mari, care vor fi filtrate ulterior, având ca rezultat asigurarea unei ape limpezi și cristaline. Nu în ultimul rând, specialiștii recomandă curățarea apei cu regularitate pentru menținerea siguranței împotriva diverselor probleme de sănătate, precum și pentru conservarea instalației de filtrare.

1000

 

 

Cât de des trebuie curățată o piscină?

• zilnic - adunarea frunzelor și a resturilor care ajung pe suprafață apei, se realizează cu ajutorul unei plase, care să adune toate aceste depuneri.
• săptămânal - curățarea podelei cu ajutorul aspiratorului, curățarea marginilor, a scărilor și a treptelor și verificarea concentratilor de substanțe din apă (o dată la trei zile)

 

Întreținerea piscinei gonflabile

Dimensiunile mai mici decât ale unei piscine construite nu înseamnă că ești scutit de dotarea bazinului gonflabil cu un sistem de filtrare, format dintr-o pompă de filtrare și recirculare a apei și un filtru cartuș, precum și o prelata de protecție și accesorii pentru curățare sau skimere. Întreținerea piscinei gonflabile presupune ca apă să fie curățată, dezinfectată și analizată, astfel încât să parametrii de clor și pH-ul să fie menținuți în limitele normale.

Semne că trebuie să cureți piscina

  • Mirosul puternic de clor indică faptul că apa din piscină nu este sigură pentru sănătatea ta. În mod normal, apa nu trebuie să aibă niciun fel de miros. Clorul se simte mai puternic atunci când în apă se acumulează substanțe organice provenite de la transpirație, urină sau de la acumularea de bacterii.
  • Apa tulbure arată un dezechilibru chimic între substanțele din apă și poate apărea în urma ploilor, a lipsei soarelui, a filtrării insuficiente sau a circulației proaste a apei.
  • Apa verzuie este un semn că au început să se dezvolte alge pe marginile piscinei.
  • Apa cu bule sau spumă arată că în piscină se găsesc substanțe contaminante. Acestea apar din cauza loțiunilor de soare, a săpunului, a unei concentrații mari de bacterii sau din cauza unui filtru defect.

 

Curiozități despre piscine

• Cea mai mare piscină din lume are 8 hectare. Ea se afla în complexul hotelier San Alfonso del Mar din Chile și este absolut fascinantă. Ar putea cuprinde 11 terenuri de fotbal și a costat 1.5 miliarde de dolari. Se află situată la aproximativ 100km vest de capital Santiago, are 1.013m lungime și o adâncime maximă de 35m. Apa este pompată din Oceanul Pacific, se filtrează și se tratează. Apa de aici este transparentă, de nuanțe turcoaz, ca în mările tropicale, ca urmare a tehnologiei special dezvoltate de compania constructoare, Crystal Lagoons
100

• Primele piscine publice din Statele Unite erau acoperite. Pe lângă acest lucru, ele erau construite pentru comunități întregi care locuiau în blocuri fără băi proprii. Abia în jurul anului 1900 a fost construită prima piscină în aer liber, în Philadelphia.

• Cea mai înaltă piscină se afla la înălțimea de 191 metri – piscina se află pe acoperișul unui zgârie-nori din Singapore – Marina Bay Sands Skypark. Lungimea piscinei e de 146 metri, volumul – 1424 metri cubi de apa. La construcția bazinului acvatic au fost utilizate 200000 tone de oțel inoxidabil iar costul total a fost de 80 milioane de dolari. Apa circulă prin două sisteme speciale, cu ajutorul cărora se creează condiții confortabile pentru scăldat anul întreg: una din ele încălzește apa, iar alta o curata.

marina bay sands skypark infinity pool singapore 57 storeys high 1
• Într-un bazin olimpic exista suficientă apă pentru 9400 de băi. Mai exact, un bazin olimpic este umplut cu 2 milioane și jumătate de litri de apă.

• Elefanții adora piscinele. În multe grădini zoologice din Japonia sunt construite piscine imense în care elefanții se pot relaxa si se pot juca in voie.

Pentru recomandări avizate legate de modalitățile de curățare și întreținere a piscinei, cele mai bune sfaturi le puteți afla de la consultanții din magazinele de specialitate.

 

 

 

{loadposition mainbody_top}

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video