Lucruri pe care nu ar trebui sa le arunci niciodata in chiuveta sau in vasul de toaleta

313 vizualizari
 nu ar trebui sa le arunci niciodata in chiuveta
Distribuie pe

Din obișnuință sau din comoditate, mulți dintre noi uită că există anumite lucruri și alimente care nu ar trebui niciodată aruncate în chiuvetă sau în vasul de toaletă. Acestea pot bloca scurgerea apei și a rezidurilor, țevile se înfundă și ne putem trezi cu toată apa murdară în baie sau în bucătărie.

Iată care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le arunci niciodată în chiuvetă sau toaletă:

1. Grăsimi – acestea se depun în scurgeri și pe traseul lor până la evacuare, strat după strat precum ceara. În timp, se formează adevărate depozite de grăsime care infundă scurgerile, iar apoi vei fi nevoit să scoți bani din buzunar pentru a chema un instalator să repare problema.

2. Șervețelele umede pentru copii – se află printre cele mai frecvente cauze de înfundare a țevilor, motiv pentru care ar trebui aruncate întotdeauna într-un coș de gunoi. Ele nu se dezintegrează la fel ca hârtia igienică, iar acest lucru poate provoca diverse probleme în instalațiile sanitare.

3. Medicamente – se aruncă frecvent în gaura de scurgere, pentru că exista falsa impresie că se dizolvă rapid și se elimină ușor. Este indicat să aruncați mereu resturile de medicamente în gunoi.

4. Bețișoare pentru urechi – dacă până acum aveai obiceiul de a le arunca în toaletă, ar fi bine să te gândești acum de două ori înainte de a o face. Chiar dacă ai impresia că sunt mici și vor aluneca ușor pe scurgere, ele se pot fixa cu ușurință în colțul țevii și, la un moment dat când nu te aștepți, pot provoca probleme serioase.

3005. Scutece – când vine vorba despre scutece, este important de reținut faptul că ele se extind în apă și sunt mult prea mari pentru a putea încăpea pe scurgere. Fiind aruncate în vasul de toaletă, ele se vor prinde în țevi și le vor înfunda cu siguranță.

6. Păr – deși foarte multe femei aruncă părul în vasul de toaletă, acest lucru este total greșit. După pieptănare se lasă deseori părul să cadă în gura de scurgere crezând că va fi luat de apă, însă cu timpul, acesta se acumulează și formează o pânză care atrage în ea și alte resturi, formând efectiv un dop. Ce se întâmplă apoi? Refulează canalizarea când îți e lumea mai dragă!

 7. Coji de ou - se pot lipi foarte ușor unele de celelalte și pot bloca în acest fel canalizarea. Oricât de mici ar fi bucățelele, îți recomandăm să nu riști să le arunci în toaletă.

8. Gumă de mestecat – după cum probabil știi deja, guma de mestecat nu se descompune exact în apă. În plus, este lipicioasă și poate adera foarte ușor în interiorul țevilor, provocând astfel un blocaj. Din acest motiv, guma de mestecat trebuie întotdeauna aruncată în coșul de gunoi.
9009. Chiștoace de țigări – sunt făcute din material sintetic, iar acest material nu se descompune ușor. De asemenea, absoarb apa și se extind, blocând foarte ușor țeava de scurgere. Pe lângă asta, ele pot contamina apa cu substanțe toxice ca nicotina.

10. Semințe – acestea, indiferent de dimensiune, sunt o problemă. Ele pot înfunda scurgerile, ducând la refularea canalizării.

Așadar, dacă îți dorești să eviți surprizele neplăcute care pot apărea din cauza înfundării țevilor, îți recomandăm să fii extrem de atent atunci când vine vorba de lucrurile aruncate în chiuvetă sau în vasul de toaletă.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video