Cum alegem motofierastraul potrivit nevoilor noastre?

11 vizualizari
drujba
Distribuie pe

Iată câteva informații importante de care trebuie să țineți cont atunci când sunteți în căutarea unei drujbe.

Tehnic Bazar 250

Dezvoltarea tehnologică ne face viața mai ușoară și ne ajută să câștigăm timp prețios, pe care să îl petrecem în compania persoanelor dragi sau realizând activități plăcute pentru care cu greu găseam timp înainte. Astfel, dacă în trecut tăierea lemnelor era un proces destul de dificil și solicitant, astăzi avem la îndemână o gamă variată de motofierăstraie, care ne vor face cu siguranță viața mai ușoară. Iată de ce, alegerea unei drujbe conform nevoilor noastre este un aspect important prin care câștigăm un partener de nădejde atunci când trebuie să ne pregătim pentru sezonul rece și nu numai.

Pentru persoanele care nu sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, lemnele devin indispensabile pe perioada ierii, iar tăierea lor în sezonul premergător este o activitate obligatorie dacă dețineți o centrală termică sau o sobă. Iar dacă puteți folosi drujba și pentru micile activități gospodărești din jurul casei, atunci cu siguranță ați făcut cea mai bună investiție. Iată câteva informații importante de care trebuie să țineți cont atunci când sunteți în căutarea unei drujbe.

Drujbă electrică sau drujbă termică?

În funcție de scopul utilizării, puteți opta pentru o drujbă electrică sau pentru o drujbă termică. Datorită faptului că motofierăstrăul electric nu are bazin pentru combustibil, fiind alimentat cu energie electrică prin cablu, greutatea sa este micșorată, iar vibrațiile mai reduse. Cu toate acestea, nu conferă o mobilitate crescută, fiind dependent de o sursă de energie, iar acest lucru poate fi incomod daca nu dețineți un generator. Pe de altă parte, motofierăstrăul termic, deși are o greutate mai mare, este o drujbă portabilă pe care o puteți lua oriunde cu dumneavoastră, fiind potrivită pentru următoarele tipuri de activități: tăierea lemnelor de foc, toaletarea copacilor de mari și mici dimensiuni sau tunderea gandului viu.

Puterea și capacitatea motorului

Motoarele termice, alimentate cu combustibil, au puterea exprimată în cai putere (CP), pe când cele electrice în W sau KW. 1 CP corespunde la 735 W. De asemenea, important de menționat este că în cazul unui motor alimentat cu combustibil, capacitatea se exprimă în centimetri cubi (CC) și cu cât capacitatea este mai mare, cu atât puterea sa este mai mare. Astfel, pentru treburile dintr-o gospodărie, o drujbă cu capacitatea de 30-50 CC este suficientă, în timp ce în cazul unei drujbe electrice, o putere de 1500 – 2000 W este suficientă.

motofierastrau bosch

 
 

Alte aspecte la care trebuie să fiți atenți atunci când achiziționați un motofierăstrău

 

  • Greutatea: aceasta este direct proporțională cu performanța, dar invers proporțională cu manevrabilitatea. Așa că dacă sunteți un profesionist, atunci cu siguranță veți avea nevoie de o drujbă puternică, iar greutatea nu va fi o problemă, însă dacă sunteți începător și o utilizați pentru treburile gospodărești, atunci cel mai probabil ar trebui să vă orientați către o drujbă mai ușoară;
  • Ergonomia: ca să vă puteți face treabă, o drujbă trebuie să fie ușor de folosit, deci designul ergonomic este foarte important. Corpul principal echilibrat, mânerele ergonomice și nivelul de vibrații redus ar trebui să fie aspecte de care să țineți cont.
  • Fiabilitatea: foarte importantă dacă vă doriți o drujbă cu o durată de viață lungă.

 

Atenție ca lanțul să fie tensionat corespunzător, pentru a evita accidentele și opririle dese, pe cât posibil să optați și pentru un sistem cu oprire de siguranță, mai ales având în vedere riscurile de manevrare ale unui astfel de dispozitiv. De asemenea, ar fi de bun augur și opțiunea de auto-curățare, care să vă ajute să păstrați aparatul curat, prin eliminarea posibilelor acumulări de rumeguș.

motofierastrau makita1

Astfel, dacă v-ați făcut o idee despre criteriile de alegere a unui motofierăstrău/ drujbe, vă invităm să consultați oferta comercială Tehnic Bazar, magazin online de scule electrice de mână și accesorii, care vă pune la dispoziție o gamă variată de motofierăstraie, accesibile pentru toate buzunarele, de la producători consacrați precum Ruris, Makita și Bosch.

 

{loadposition mainbody_top}

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video