Economisiti timp si energie cu betoniera semi-profesionala Bisonte BB 180

14 vizualizari
betoniera semi-profesionala
Distribuie pe

Venind in ajutorul multor profesionisti care lucreaza in micile santiere de constructii, betonierea este o inventie ingenioasa, folosita pentru framantarea si amestecarea mortarului ori a betonului.

Recomandarea

Structura unei astfel de masinarii mobile este destul de rudimentara si contine:
• Un postament metalic cu rol in sustinerea greutatii, prevazut cu doua roti care permit punerea lui in miscare;
• O cuva metalica dotata in interior cu palete montate asimetric pentru imbunatatirea procesului de framantare ori amestecare a materialelor;
• Un motor electric ori mecanic ce face posibila rotirea cuvei.

Daca am caracterizat structura betonierei ca fiind una rudimentara, manuirea acesteia nu o vom caracteriza la fel deoarece, pentru o buna functionare si o durata mai lunga de viata, aceasta necesita putina atentie in utilizare si in ingrijire/curatare, fie ca este vorba despre cuva, motor sau toate piesele aferente, fara de care o betoniera nu poate functiona.
Acum ca am inteles intocmai ce este si cum functioneaza betoniera, pentru aceia care doresc sa-si achizitioneze o astfel de masinarie, vor fi importante si alte detalii tehnice sau informatii cu privire la costuri, performanta, firma producatoare, intretinere, etc.
In acest sens, recomandarea Tehnic Bazar, pentru eficientizarea muncii si un foarte bun raport calitate-pret, merge catre Betoniera semi-profesionala Bisonte BB 180, cu dimenisuni de 840x720x435 mm si putere de 800 W.

Atentie la instructiunile de utilizare!
Un pas foarte important de care trebuie sa tinem cont atunci cand folosim betoniera, este acela de a o fixa foarte bine pe o suprafata solida, dreapta, plana, care sa-i poata sustine atat propria greutate, cat si pe cea a incarcaturii. Apoi, nu este deloc indicat sa miscam betoniera cand este plina sau in functiune.
Atunci cand pornim motorul, mai intai asteptam sa ajunga la temperatura optima de functionare, urmand ca umplerea si golirea tamburului sa le realizam cand acesta se roteste. Atentie insa, nu oprim betoniera cand este plina cu ciment sau mortar.

Cu tamburul operand intre 28 - 31 RPM, betoniera este acum pregatita in vederea adaugarii amestecului de ciment, respectand ordinea de mai jos pentru cele mai bune rezultate:
- Turnam cantitatea necesara de apa in tambur;
- Turnam cantitatea necesara de pietris in tambur;
- Adaugam cantitatea necesara de ciment in tambur;
- Adaugam cantitatea necesara de nisip in tambur.
Apoi, ne luam timpul necesar ca apa, pietrisul, cimentul si nisipul sa se amestece complet. Dupa ce toti acesti pasi au fost indepliniti, pentru descarcarea cimentului, cu o mana prindem cu fermitate volanul / roata de mana si eliberam manerul franei.
Pentru a preveni descarcarea accidentala a amestecului de ciment, nu vom elibera manerul franei fara sa tinem ferm roata. Intotdeauna vom fi atenti ca manerul de frana sa fie pe deplin angajat dupa descarcarea mixului de ciment si inainte de umplerea tamburului.

Acum, dupa descarcarea mixului de ciment, rotim roata in sensul acelor de ceasornic pentru a intoarce tamburul in pozitia originala, asigurandu-ne ca manerul franei este complet angajat.

Mentenanta si curatenie pentru eficienta si rezistenta in timp
Pentru a ne bucura cat mai mult de betoniera, la capacitatea sa maxima de functionare, este extrem de important sa o intretinem si sa o curatam, in mod constant si cu multa atentie.
In acest sens, vom tine cont de urmatoarele sfaturi:
• Nu efectuam niciodata servicii sau mentenanta pe betoniera in timp ce functioneaza. Inainte de efectuarea serviciilor sau mentenantei, oprim motorul si deconectam firul la bujii pentru a preveni pornirea accidentala;
• Inainte de fiecare folosinta, inspectam conditia generala a betonierei (suruburi slabite, legarea pieselor in miscare, bujii slabite/stricate sau oricare alta conditie care ar putea afecta siguranta in functionare). Daca auzim un zgomot sau o vibratie anormala, oprim betoniera imediat si corectam problema inainte de a reutiliza betoniera;
• Nu folosim echipament deteriorat si ne asiguram periodic ca bolturile si suruburile sunt bine stranse;
• Curatam complet betoniera la sfarsitul zilei de functionare. Tamburul poate fi curatat pentru aproximativ doua minute, folosind un amestec de apa si pietris;
• Amestecul de ciment uscat trebuie razuit din tambur, insa NU lovim tamburul cu lopata sau cu alte unelte pentru a sparge depunerile de ciment, fiindca putem deteriora betoniera;
• NU turnam si nici NU pulverizam apa pe motor;
• Verificam zilnic nivelul uleiului din motor;
• Periodic verificam ansamblul convertizor de viteza si roata;
• Lubrifiem adecvat rulmentii.

Chiar daca ati aflat din acest articol principalele informatii pentru utilizarea betonierei, inainte de inceperea lucrului, va sfatuim sa rasfoiti cu atentie manualul de utilizare si sa respectati instructiunile de folosire.

Iar pentru achizitionarea Betonierei semi-profesionale Bisonte BB 180, accesati link-ul de mai jos si completati formularul de comanda: http://www.tehnicbazar.ro/cumpara/bisonte-bb-180-betoniera-semi-profesionala-0-8-kw-11550

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video