Regenerabile

Turbina eoliana sferica inovatoare pentru alimentarea cu energie a locuintelor

Compania suedeza Home Energy a proiectat o turbina eoliana inovatoare, care se roteste intr-o formatiune sferica, regandind proiectarea turbinei eoliene conventionale.


Poate nu ştiaţi, dar în urmă cu câţiva ani chiar, in 2008, a fost proiectată această turbină, care se rotește într-o formațiune sferică. Evitând rotoarele tradiționale în favoarea unei structuri elegante, această regândire a proiectării turbinei eoliene convenționale utilizează principiul Venturi, care dirijează vântul cu ajutorul pâlniilor în interiorul paletelor turbinei. Turbina eoliană sferică rezultată are o eficienţă energetică crescută şi niveluri de zgomot reduse - ceea ce o face ideală pentru nevoi de energie la scară mică, cum ar fi utilizarea personală. Turbina a fost numită Energy Ball, numele acesteia fiind un bonus adăugat.

Cele mai multe turbine eoliene moderne utilizează un design cu trei pale, în care capul turbinei eoliene este dirijat în curenţii de aer de către un calculator. Vârfurile acestor mori de vânt pot atinge până la de șase ori mai mult decât viteza vântului. În schimb, Energy Ball, este concepută pentru a profita de efectul Venturi, care a fost inițial o măsurare a presiunii creată prin canalizarea unui lichid incompresibil printr-o secțiune îngustă a țevii. Această minge de energie sferică ia aceste principii și le folosește pentru canalizarea aerului prin intermediul celor șase lame sale și în jurul generatorului său.

Aceasta rezultă în faptul că turbina este extrem de eficientă, beneficiind de viteze ale vântului foarte mici. Compania Home Energy proiectează în primul rând soluții energetice la scară mică pentru case, comunități, întreprinderi și facilități publice.

Şi aceasta ar fi doar una dintre nenumăratele soluţii care le putem utiliza pentru a aduce energia regenerabilă în casele noastre, zi de zi, de zi, de zi...
Share This

 

Comentarii

  • Nu s-au găsit comentarii

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
Siteul blog.instalnews.ro foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...
Află mai mult Am înţeles