7 lucruri de reținut când cumperi un nou robinet de bucătărie

682 vizualizari
robinet de bucătărie
Distribuie pe

Când privim o bucătărie în ansamblu, robinetul se ridică în mod vizibil deasupra chiuvetei și devine piesa centrală.
Robinetul este unul dintre cele mai folosite dispozitive din bucătărie. Este vital pentru sarcinile zilnice de pregătire a alimentelor, gătit, curățare și igienizare. Dintre toate elementele din bucătărie, robinetul sau bateria de bucătărie este probabil cel cu care interacționezi cel mai mult. 

Pentru a alege bateria cea mai bună, trebuie să iei în considerare tipul de baterie, numărul de găuri, tipul de mânere, tipul de tijă, instalarea și întreținerea, finisajele, reglarea temperaturii apei.

Dar, cu atât de multe opțiuni, cum îl alegi corect? Iată o listă de 7 lucruri cheie de care trebuie să ții cont în procesul de selecție.

1.Stil și design

Trebuie să recunoaștem că stilul contează! Robinetul de bucătărie spune multe despre personalitatea unei persoane și trebuie să se îmbine și să accentueze aspectul bucătăriei tale. Datorită poziției pe care o are în bucătărie, robinetul este centrul designului, toate celelalte echipamente, instalații și obiecte de mobilier se învârt în jurul lui. 

Câteva stiluri importante de baterii de luat în considerare:

Tradițional
Acest stil permite asortarea și mixul diferitelor detalii, inclusiv culorile și texturile și poate complimenta o bucătărie cu un design elegant. Se potrivește perfect pentru o bucătărie caldă și clasică, împodobită cu tonuri de lemn, alburi cremoase și piatră naturală. 

Modern
Bucătăriile moderne sunt caracterizate de un design sobru, cu variații subtile de culoare într-un spațiu simplu, elegant și funcțional. Aici bateria oferă oportunitatea de a puncta spațiul caracteristic curat cu linii clare și o estetică îndrăzneață, care poate aduce o notă industrială în bucătărie. 

Tranzițional 
Nici prea modern, nici prea clasic. Are contururi moi și rotunjite, acest stil îmbină caracteristici ale stilurilor moderne și tradiționale și este versatil.

Stil comercial
Pentru bucătarii profesioniști, dușul spiralat pentru clătire aduce instantaneu în minte imagini ale suprafețelor din oțel inoxidabil specifice bucătăriilor profesioniste. Acesta este o subcategorie a designului modern, așa că poate funcționa perfect și într-o bucătărie elegantă. 

2.Tip mâner

Există unele opțiuni de baterii de bucătărie care influențează în egală măsură forma și funcția. În alegerea tipului de mâner trebuie să iei în considerare ambele caracteristici.

Mâner unic
Oricine pregătește și gătește majoritatea meselor acasă va aprecia ușurința de utilizare a unui robinet cu un singur mâner. Pot fi reglate ușor temperatura și debitul apei, se pot ajusta cu o singură mână, un deget sau chiar un cot, dacă este nevoie! Este o alegere bună pentru bucătăriile aglomerate și, cu siguranță, pentru oricine cu mobilitate limitată. 

Două mânere
O baterie cu două mânere are un design elegant, care devine o piesă centrală de impact în bucătărie. Datorită numeroaselor stiluri de mânere disponibile, este posibil să schimbi bucătăria doar prin schimbarea robinetului. Indiferent dacă dorești un aspect tradițional sau un stil industrial mai îndrăzneț, există robinete cu două mânere care te pot ajuta să obții acest stil.

3.Înălțimea robinetului

Înălțimea robinetului se alege în funcție de estetică sau funcționalitate. Un robinet mai înalt poate avea un efect dramatic asupra designului bucătăriei. Dacă chiuveta este poziționată sub dulapuri și înălțimea este un factor limitativ, un robinet în stil comercial cu înălțimea optimizată, se va potrivi fără a sacrifica stilul sau funcționalitatea. 

4.Arc de robinet

Arcul robinetului este distanța de la partea superioară a chiuvetei până la baza gurii de scurgere. Un arc înalt poate fi spectaculos și grațios și te poate ajuta să umpli și să manevrezi oalele și tigăile mari cu ușurință. Un robinet cu profil redus poate fi ales deoarece nu blochează privirea și se potrivește în orice decor de bucătărie. Arcul poate fi considerat important în funcție de modul în care este utilizat robinetul. 

5.Funcția de pulverizare

Permite direcționarea fluxului de apă cu ușurință, în fiecare colț al chiuvetei, este o funcție care este folosită pentru multe sarcini din bucătărie- de la umplerea diferitelor recipiente, până la eliminarea murdăriei rezistente. Există câteva opțiuni diferite disponibile, care rezultă, în primul rând, din forma robinetului. Oricare ar fi funcția de pulverizare aleasă, este garantat că va spori funcționalitatea fluxului de lucru din bucătărie. 

Tragere în jos
Aceste robinete au un furtun de pulverizare care se extinde în jos spre chiuvetă din corpul principal al robinetului. Aceste baterii de bucătărie au adesea un buton sau un mecanism de pârghie care permite accesarea unui jet de aer sau un jet puternic de apă din aceeași gură.

Tragere în afară 
Aceste robinete permit accesarea beneficiilor funcționalităților de tragere, dar cu un profil mai mic, se trag din exterior spre utilizator. 

Pulverizator lateral
Aceste modele au o gură specială pentru accesarea funcției de pulverizare, care se fixează, mai degrabă, pe chiuvetă sau pe blat, decât pe corpul robinetului. Sunt o opțiune excelentă pentru încorporarea funcției de pulverizare, în timp ce se utilizează găuri suplimentare în chiuvetă sau blat. 

6.Montajul

Robinetul se poate monta pe blat, pe perete, se poate potrivi în găurile deja existente sau într-un blat nou, care trebuie tăiat. Cunoașterea tipului de montare este esențială pentru a alege robinetul potrivit. Cele mai comune configurații sunt bateriile de bucătărie cu o singură gaură și opțiunile cu 3 găuri. 
Dacă înlocuiești un robinet vechi și vrei să schimbi tipul de montare este indicat să angajezi un instalator profesionist. Există, însă, o altă modalitate, care permite instalarea bateriei deasupra blatului. Astfel este posibilă instalarea cu ușurință, singur, fără a fi nevoie de un instalator profesionist. 
Trecerea de la un stil de montare cu mai multe găuri la un stil de montare cu o singură gaură, se poate face cu o placă de punte care acoperă găurile suplimentare. 

7.Finisaj

Robinetele suflate cu aur sau de culoare neagră pot aduce un plus de modernitate. Poți opta pentru un aspect interesant în două tonuri, un mixt de negru și oțel inoxidabil. Un crom strălucitor poate adăuga un nivel de rafinament, în timp ce oțelul inoxidabil este rezistent la petele de apă, la amprentele digitale și facilitează curățarea. 

Extra

Există și alte tipuri de robinete pentru aplicații speciale. Un robinet suplimentar pentru zona de bar, pentru insulă, în zona aragazului și a cuptorului, pentru gătit. Sau un robinet cu filtru de apă care se montează chiar lângă chiuveta din bucătărie. Poate fi o modalitate convenabilă de a folosi sticle reîncărcabile și de a promova un stil de viață mai sănătos.

 
Alegerea robinetului potrivit nu numai că va spori funcționalitatea bucătăriei, dar servește și ca o expresie a gustului tău individual și totodată va fi un element definitoriu al casei tale timp de ani de zile.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video