Sanex implementeaza un proiect de 1,4 mil. euro

128 vizualizari
Sanex
Distribuie pe

Sanex S.A., parte a grupului Lasselsberger, principalul producator de placi ceramice din Romania, deruleaza, incepand cu martie 2015, proiectul „Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania – Green industry – Romania” („Responsabilitatea fata de mediu in productie si managementul proceselor in industria de placi ceramice din Romania - Industrie Verde – Romania”), proiect co-finantat din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, in cadrul domeniului de finantare Inovare Verde in Industria din Romania, conform contractului incheiat cu Innovation Norway in calitate de operator de program.

Valoarea totala a proiectului este de 1.392.452 Euro, din care asistenta financiara nerambursabila este de 690.000 Euro.

Proiectul se implementeaza in cadrul unitatii de productie a, pe o durata de 12 luni. Acesta este derulat in parteneriat cu International Development Norway – o organizatie norvegiana cu peste 10 ani de experienta in proiecte internationale pentru dezvoltarea de bune practici in domeniul eco‐business.

Obiectivul proiectului consta in eficientizarea fluxului de productie prin achizitia unui atomizor care permite imbunatatirea performantei ecologice a companiei si cresterea competitivitatii productiei. „Impactul proiectului vizeaza reducerea consumului de energie si deci o utilizare mai responsabila a resurselor disponibile”, a declarat Peter Molnar, Director General al SANEX SA.

Din punctul de vedere al impactului asupra mediului, un consum mai scazut de gaze naturale este echivalentul reducerii proportionale a emisiilor de noxe in atmosfera. In plus, proiectul are ca scop cresterea gradului de constientizare a problemelor legate de mediu si calitate in cadrul companiei.

Impactul estimat asupra modelului de afaceri al companiei vizeaza, pe termen lung, sustenabilitatea financiara, de mediu si sociala a acesteia.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 8.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 108.776 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.666 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video