Amenajari

Hornbach: Coșul mediu în magazinul online, dublu comparativ cu cel din locațiile fizice

Hornbach: Coșul mediu în magazinul online, dublu comparativ cu cel din locațiile fizice

 • Piața de e-commerce pe segmentul DIY va crește cu două puncte procentuale de la an la an

 • 97% din produsele disponibile în magazinele fizice Hornbach pot fi achiziționate și online

București, 28 iulie 2020 Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, valoarea medie a coșului de cumpărături în magazinul online este de două ori mai mare comparativ cu cea din offline. De asemenea, în valoare absolută, achiziția medie realizată de români în shopul online este de câteva sute de lei.

,,Diferența principală dintre coșul mediu din magazinul online versus cel din magazinele staționare este dată de faptul că, în online, clienții știu exact ceea ce au de cumpărat, în timp ce în locațiile fizice aceștia aleg nu doar produsele pe care le au pe listă”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Director General Hornbach România.

Profilul clientului din magazinul online

Potrivit afirmațiilor sale, clientul Hornbach din mediul online nu diferă foarte mult de cel din magazinele fizice. Astfel, cea mai mare pondere o au bărbații, în proporție de peste 70%. În ceea ce privește vârsta medie, majoritatea se încadrează în categoria 29 – 49 de ani. Cu toate acestea, magazinul virtual are și clienți de peste 65 de ani, fapt care arată că și generațiile mai avansate sunt tot mai înclinate către tehnologie.

În ceea ce privește evoluția magazinului online al Hornbach în cei peste doi ani de la lansare, reprezentantul companiei susține că a observat o deschidere tot mai mare a clienților pentru achizițiile online.

,,Românii își doresc să comande online produsele de care au nevoie și acest lucru este unul îmbucurător. Tocmai din acest motiv ne lărgim constant sortimentul și sperăm ca în maxim doi ani să putem livra prin comandă online toate produsele disponibile în magazinele fizice. În acest moment căutăm o soluție logistică pentru produsele voluminoase sau cu lungimi foarte mari”, a mai spus Mugurel – Horia Rusu.

În comparație cu magazinele online disponibile în alte țări, reprezentantul Hornbach România nu observă diferențe notabile între obiceiurile de consum ale clienților. Cu toate acestea, în România comerțul online pe segmentul DIY este încă la început, existând o diferență față de țări precum Germania.

,,Piața de comerț online pe categoria de materiale de construcții și grădinărit este într-o creștere continuă pe plan local, iar acest lucru se poate vedea mai ales din faptul că toți jucătorii din acest segment investesc masiv în dezvoltarea acestui canal. Astfel, pe viitor, vedem o creștere de cel puțin două cifre procentuale de la an la an”, a subliniat Directorul General al Hornbach România.

Care sunt cele mai achiziționate produse în magazinul online

Când vine vorba de cele mai achiziționate produse din magazinul online, în această primăvară categoria care a condus detașat a fost cea de Grădină – produse pentru amenajarea grădinii, a terasei și a balconului, dar și din zona de ZOO dedicată animalelor de companie.

,,Pandemia generată de COVID-19 a determinat mulți români să petreacă timp în casă, așa că au ales să investească în zonele de relaxare, realizând amenajări de mică sau mare anvergură”, a concluzionat dl. Rusu.

Mediul online nu este însă un canal la fel uzual pentru clienți interesați de produse de design, cum ar fi tapetul, covoarele, perdelele. În cazul acestora, cumpărătorul își dorește să vadă culoarea reală, să simtă textura și să analizeze în detaliu aspectul produsului, așă că optează pentru achiziția din magazinele fizice.

97% din produsele din magazinele staționare Hornbach sunt disponibile și în mediul online

În acest moment, în magazinul online al Hornbach România sunt disponibile peste 60.000 de articole diferite, iar lunar sunt listate câteva mii de noi repere. Din produsele existente în magazinele staționare, peste 97% sunt deja și în cel online, în timp ce cca. 10.000 de articole se regăsesc exclusiv în mediul online. Acestea sunt produse livrate direct de la furnizorii Hornbach, categorie ce va avea treptat o creștere tot mai mare, deoarece compania este în permanentă căutare de noi parteneri în acest sistem.

Reprezentantul companiei a subliniat, de asemenea, că pentru majoritatea achizițiilor online, clienții aleg serviciul de livrare la domiciliu. Termenele de livrare sunt între 1 și 5 zile, expedierea acoperind întreg teritoriul României pentru peste 80% dintre produse. De asemenea, Hornbach oferă clienților din mediul online și serviciul de Rezervare & Ridicare, aceștia având posibilitatea de a rezerva produsele online și de a le ridica din magazinele Hornbach în termen de cel puțin 4 ore de la emiterea comenzii.

###

Despre grupul Hornbach

Fondată în anul 1877, Hornbach este singura companie din domeniul construcțiilor și grădinăritului care se poate mândri cu o istorie de 6 generații. În acest moment, concernul deține 160 de magazine mixte de materiale de construcții și grădinărit și magazine online, în 9 țări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elveția, Suedia, Slovacia și România), dintre care 6 în România (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara și Sibiu).

Conceptul comercial și gama de produse sunt orientate în întregime către sprijinirea proiectelor clienților. Hornbach le garantează acestora prețuri mereu mici, fiind lider de piață pe acest segment, iar consilierea oferită de specialiștii companiei direct la raft și serviciile puse la dispoziție în fiecare magazin sunt foarte apreciate.

Prin pionierat, cum ar fi deschiderea primului magazin mixt de materiale de construcții și produse de grădinărit (1968), a primului megastore (1980) și a primului magazin de materiale de construcții cu conceptul drive-in (2003), Hornbach își dovedește în permanență forța inovatoare. De decenii, Hornbach este considerat un angajator de top, în acest moment având aproximativ 21.000 de angajați care contribuie la succesul companiei.

 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 14

Adaptarea orașelor la o lume mai caldă: 3 lecții esențiale

Valurile de căldură pot fi mortale, mai ales când combină temperaturi ridicate cu niveluri ridicate de umiditate care fac ca aerul să se simtă și mai cald. Impacturile pot fi deosebit de puternice în orașe, care sunt adesea cu câteva grade mai calde decât zonele rurale din apropiere, datorită efectului insulei de căldură urbană. Efectele se resimt mai ales în orașele mari, metropole, unde temperaturile ajung în medie până la 41-43 de grade în zilele caniculare, în zone fără vegetație.

În rândurile ce urmează vom prezenta câteva măsuri esențiale pe care autoritățile de la nivel internațional le-au aplicat pentru combaterii căldurii, dar și ce ar trebui să facă administrațiile la nivel național.

1.Oferă multe opțiuni de răcorire

Centrele de răcorire de urgență sunt o modalitate de a atenua efectele valurilor de căldură, dar orașele trebuie să facă mai mult. Nick Rajkovich, profesor asistent de arhitectură la Universitatea de la Buffalo, a lucrat cu planificatorii din jurul orașului Cleveland pentru a înțelege cum se pregătesc pentru vremea caldă. Strategiile de aici includ plantarea mai multor arbori și arbuști, care oferă umbră și răcorirea aerului; izolarea clădirilor cu rulouri de ferestre care păstrează umbra și materiale reflectorizante în culori deschise; și pregătirea kiturilor de urgență pentru întreruperi de energie electrică care includ alimente, apă și radio.

Cel mai important, în opinia lui Rajkovich, este ca diferite agenții și organizații trebuie să discute între ele și să planifice împreună pentru a putea lua măsuri complementare.

În Cleveland, pregătirea pentru evenimente de căldură extremă a reunit profesioniștii și a încurajat abordări care se suprapun, deoarece nici o strategie unică nu este ignorată”, observă el. Funcționarii „ar trebui să urmărească mai multe soluții decât să caute o„ cea mai bună ”opțiune.”


Anul trecut, Primăria Municipiului București, a amplasat 20 de containere anticaniculă în cele mai aglomerate zone din Capitală. Containerele anticaniculă sunt dotate cu trusă medicală de prim-ajutor completă, tensiometru cu manometru și stetoscop, canapea medicală, scaune, dozator de apă, consumabile necesare funcționării corecte (dezinfectanți, mănuși de unică folosință, cearceafuri de unică folosință, etc), chiuvetă mobilă și aparat de aer condiționat. Acestea au fost amplasate în principalele zone ale orașului precum Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Uniri, Gara de Nord și în apropierea marilor parcuri, precum Parcul Carol sau Cișmigiu. Asemenea măsuri au fost luate și de către administrațiile din Cluj-Napoca , Timișoara sau Iași.

În ceea ce privește clădirile, la nivel de capitală, s-au realizat unele sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, implementate de către de dezvoltatorul unui proiect privat, menite să creeze un mediu confortabil de lucru, un climat plăcut și totodată asigură eficiență energetică ridicată.

Grija umidităţii crescute, a condensului, problema lipsei aerului și așa numitul "efect de seră" nu există. Aerul viciat este extras din clădire prin grile de ventilație, iar căldura sau aerul rece se transferă aerului de afară pe care centrala îl introduce, după ce în prealabil îl filtrează. În plus, un sistem de ventilație cu recuperare de căldură reduce nivelul de dioxid de carbon, care afectează major productivitatea personalului. Pe lângă avantajul economic, sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură protejează atât sănătatea celor care lucrează în birouri, cât şi natura, a declarat Dorin Salamac, director general Atrea România.

Romania Green Building Council și NAI Romania au prezentat un raport a celor mai verzi clădiri din țară. Nu sunt multe la număr, dar eficiența lor energetică își spune cuvântul prin construcție și aparaturi menite să facă față căldurii în cele mai caniculare zile.

Pe lângă birouri și blocurile cu apartamente, pe lista "verde" și-au facut loc și câteva case ecologice, o parte cu un design la fel de spectaculos ca unele proiecte din străinatate, altele care nu pun accent pronunțat pe arhitectură, dar care ajung să consume și cu 75% mai puțin față de o locuință obișnuită.

2. Îmbunătățirea în cazul cartierelor vulnerabile

Multe tipuri de infrastructură ecologică pot ajuta cartierele să reziste la impactul vremii severe. De exemplu, pavarea permeabilă și recoltarea apei pluviale sunt două instrumente pentru gestionarea inundațiilor și reducerea scurgerilor apelor pluviale.

Departamentul de Științe climatice din cadrul Universității Notre Dame, a cercetat utilizarea acoperișurilor verzi, acoperite cu plante rezistente la secetă, pentru a răci zonele urbane fierbinți. Într-un studiu efectuat în Chicago, specialiștii au stabilit că, cartierele cu venituri mici din partea de sud și vest a orașului ar beneficia cel mai mult de instalarea acoperișurilor verzi, deoarece acest lucru le-ar face mai puțin vulnerabile în timpul penelor de curent:

Prin reducerea temperaturilor de suprafață ale acoperișului, acoperișurile verzi mențin clădirile mai reci. Acest lucru le-ar permite rezidenților să-și reducă utilizarea aerului condiționat, economisindu-le bani și diminuând tensiunea pe rețeaua electrică locală în perioadele maxime de cerere.

Modificarea constantă a stării vremii și poluarea sunt doar doua dintre motivele care au dus la răspândirea acoperișurilor verzi (cu vegetație) și în Romania. Ele reprezintă una dintre cele mai inovative și eficiente soluții pentru redresarea mediului înconjurător și scăderea poluării.

Vegetația de pe acoperis captează dioxidul de carbon din atmosferă, microparticulele sau praful purtat de vânt, generează oxigen, oferind un aer mai curat, mai respirabil. În plus, se stimulează biodiversitatea, întrucât acestea reprezintă un important refugiu pentru microhabitate, care sunt de regulă deranjate de construirea de clădiri.

În cazul de față, avantajele sunt multiple. Fie că ne referim la economia de energie realizată prin micșorarea diferențelor de temperatură interioară a clădirilor cu amenajări de înveliș vegetal, fie la aspectul în mod cert atractiv a unui acoperis cu verdeață, relația cost – eficiență înclină mult spre ideea implementarii unui asemenea proiect”, explică dl. Mathe Janos, administratorul companiei Odu Green Roof, lider de piață în proiectarea și realizarea acoperișurilor verzi.

De exemplu, în cazul în care temperatura exterioară este de 35° C la umbră, la nivelul unui acoperis cu învelitoare clasică ea poate atinge 80° C. Însă acoperișurile verzi asigură izolația termică și păstrează răcoarea în casă, sub 25° C. Se adaugă și alte avantaje, precum; izolația fonică, protecția împotriva radiațiilor electromagnetice; este complet ignifug; reține și filtrează apele pluviale, a adăugat acesta.

 3. Proiectarea străzilor pentru schimbarea climatului

Majoritatea străzilor orașelor din SUA sunt proiectate cu accent pe nevoile șoferilor și, uneori, pe locul doi, pietonilor. Dar Anne Lusk, un om de cercetare de la Harvard T.H. Școala de Sănătate Publică Chan, solicită „proiectarea străzilor verzi pentru bicicliști, pietoni și rezidenți care locuiesc pe rutele de tranzit, precum și pentru șoferi."

Arborii și pistele pentru biciclete ar fi caracteristici centrale ale acestor străzi, configurate în moduri care să facă pe pietoni și bicicliști să se simtă în siguranță de traficul auto. Copacii ar servi drept bariere în timp ce răceau cartierele și absorbesc poluanții din aer. Și traseele pentru biciclete bine proiectate ar îndepărta mașinile de pe șosea, reducând poluarea aerului și emisiile de gaze cu efect de seră.

dc cycletrack

În cadrul sondajelor, respondenții au declarat pentru Lusk că proiectele cu copaci și tufișuri între piste de biciclete și stradă le-au blocat cel mai bine vederea traficului, au diminuat sentimentul de a fi expuși la poluare și i-au făcut să simtă răcoare. Lusk reflectă, de asemenea, la modalități de a compensa stresurile legate de clima copacilor, precum reproiectarea sistemelor de drenaj stradal pentru a direcționa apa către rădăcinile copacilor.

În București, în zonele fără vegetaţie, asfaltul frige sub tălpi sau cauciucurile mașinilor. În mijlocul zilei, valurile de căldură toropitoare ce se ridică din asfaltul încins arată ca un miraj din deşert. Au fost temperaturi 37 de grade în Capitală, dar temperatura resimţită de cetățeni a fost de 43.

În prezent, capitala are circa 10 km de piste pentru biciclete, însă multe dintre acestea se află într-o stare deplorabilă, sau sunt nefuncționale, cu excepția pistei de pe Calea Victoriei. Anul trecut Poliția Rutieră a închis aproximativ 80% dintre aceste piste deoarece erau nefuncționale. Acestea au fost amenajate pe trotuar, prin vopsirea asfaltului, însă fără ca bordurile să fie aduse la nivel și având tot felul de obstacole pe traseu (chioșcuri de ziare, florării, stâlpi, pomi, tomberoane).

În ceea ce privește mijloacele alternative de deplasare Primăria Timișoara a alocat anul trecut bani pentru dezvoltarea unei rețele urbane de piste, de circa 68 de km de trasee speciale pentru bicicliști.

Numărul și lungimea pistelor de biciclete din Cluj Napoca este într-o ușoară creștere, dar acest ritm de creștere este unul destul de lent. În momentul de față prioritatea numărul unu pentru administrația locală este transportul public (benzi dedicate pentru autobuze, înnoire parc auto), dar în paralel sunt vizate și pistele de biciclete, fie ele pentru relaxare, așa cum este prevăzut proiectul de pe malul Someșului), fie ele pentru deplasare, cum sunt cele de pe strada Horea. Problema apare însă în momentul deplasării, iar mai mulți bicicliștii se plâng că pistele nu sunt interconectate între ele, iar acest lucru poate duce la accidente rutiere.

Recent, municipalitatea clujeană a investit în plantarea de arbori cu baloți pe arterele principale ale orașului, pentru menținerea unui climat răcoros pe timpul verii și a investit în lărgirea unor străzi devenite supraaglomerate, cum ar zi cazul cartierului Bună-Ziua, unde proiectul a prevăzut inclusiv amplasarea unor piste de biciclete.

Climatologii avertizează că întreaga climă a planetei este în schimbare , iar autoritățile la nivel global sunt nevoite să ia măsuri pentru a contracara valurile de căldură.

În anumite orașe din lume, parcurile rămân deschise pe timpul nopții, ca cetățenii să se poată răcori; La noi în țară, în orașele mari autoritățile au montat dușuri-spray pe arterele principale și au instalat corturi de protecție împotriva caniculei.

Piscinele cu program prelungit pe perioada verii sau distriburirea de apă cetățenilor în sezonul cald sunt câteva dintre măsurile luate de administrațiile de la noi.

Cu toate acestea, valurile de caniculă care lovesc an de an întreaga lume, sunt greu de contracarat, iar resursele sunt până la urmă limitate pentru a combate acest fenomen.

Articol preluat, adaptat și tradus din surse:

https://theconversation.com/global/topics/air-conditioning-31176

https://stirileprotv.ro/stiri/vremea/canicula-in-bucuresti-la-pranz-temperatura-resimtita-a-fost-de-43-de-grade-celsius.html

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/primaria-capitalei-amplaseaza-20-de-containere-anticanicula-in-zonele-aglomerate-ale-bucurestiului-1153680

https://ziarmm.ro/acoperisurile-verzi-sunt-tot-mai-populare-in-romania/

 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 68

Pompele de zugrăvit airless – un ajutor util la volume mari

Finalizarea la timp și cu succes a lucrărilor de zugravire sunt doua condiții esențiale pentru orice firmă de construcții și profesioniștii din acest domeniu. De aceea este esențial să te asiguri că atât tu, cât și echipa ta beneficiați de tehnologie moderna pentru execuția rapidă și la calitate superioară a zugrăvelilor.

Una dintre cele mai bune tehnologii în  acest sens este tehnologia airless care permite pulverizarea fluiduli fără a utiliza aerul comprimat. Calitatea zugrăvelilor şi vopsitoriilor cu sistemele de pompare tip airless, este superioară si mult mai economică decât aplicaţiile tradiţionale, asigurând acoperire perfectă și eficiență mare în lucru.

Specialiștii Tehnic Bazar au împărtășit cu noi principalele beneficii ale pompelor airless și câteva recomandări de produse.

 • Eficiență crescută pentru suprafețe mari

Datorită tehnologiei de pulverizare fără aer, viteza de lucru este cu mult crescută, iar lucrările pot fi terminate într-un timp mai scurt și cu mai puțin efort. Viteza de lucru mare înseamnă câștigarea de timp și resurse financiare prețioase pentru compania ta. Vei acoperi astfel  un volum mare de muncă într-un timp scurt și cu un număr redus de personal deservent.

 • Acoperire perfectă și economie de material

Pulverizând vopseaua în straturi uniforme, pompele de zugrăvit airless  asigură finisaje de înaltă calitate. Cu ajutorul sistemelor airless vopseaua sau materialul de acoperire penetrează uşor şi pătrunde mai bine în asperităţi, pori şi fisuri, vopseaua fiind aplicată astfel în strat uniform.

În plus, datorită preciziei deosebite în acoperirea suprafeței, o pompă airless îți asigură o reducere semnificativă a pierderilor de material.

bisonte fa 60 pompa pentru spuma poliuretanica si poliuree 38035

 • Versatilitate

Pompele de zugrăvit airless sunt ideale atât pentru execuția lucrărilor interioare, cât și a celor exterioare. De asemenea,  ele sunt foarte ușor de transportat și manevrat, venind de cele mai multe ori la pachet cu cărucior de transport.

Dacă te-am convins că pompele airless sunt alegerea potrivită pentru o acoperire uniformă și finisare perfectă, îți recomandăm în continuare, trei modele de la unul dintre cele mai populare branduri românești – Bisonte.

Pompa Airless Bisonte PAZ-6325ic

Modelul Bisonte PAZ-6325ic  îl recomandăm în special firmelor de construcții care au nevoie de un produs pentru utilizare intensivă și care să atingă parametrii superiori de calitate.

Pompa este rigidă, robustă, rezistentă la factorii de stres existenți pe un șantier de construcții (fluctuații de tensiune de alimentare, program de lucru susținut, etc.) și se livrează complet echipată, gata de lucru, fiind asigurată dotarea completă în pachetul standard.
bisonte paz 6325ic pompa airless pentru zugravit vopsit 13312

Dotarea standard cuprinde:

 • Pistol airless
 • Duza tip 517
 • Extensie pistol 45 cm
 • Ulei pentru lubrefiere
 • Cărucior pentru transport

Mai multe detalii despre produs, aici: https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/bisonte-paz-6325ic-pompa-airless-pentru-zugravit-vopsit-5627

Pompa airless Bisonte PAZ-6336iB

Acest tip de pompă airless îl vei putea folosi atât pentru zugrăvit/vopsit, cât și pentru gleturi lichide. Pompa vine în dotare cu un microprocesor care controlează presiunea, asigurând astfel un volum constant de material. Datorită motorului electric fără perii, care nu produce scântei, o vei putea folosi și la aplicarea vopselurilor pe bază de ulei sau inflamabile.

În plus, pentru o eficiență mărită, Pompa Airless Bisonte PAZ-6336iB permite utilizarea în același timp cu 2 operatori, iar display-ul digital îți oferă posibilitatea de a verifica ușor  presiunea în timpul lucrului.

Dotarea standard cuprinde:

 • Pistol airless
 • Duză tip 517
 • 15m furtun 1/4"
 • Extensie pistol 45 cm
 • Ulei pentru lubrefiere
 • Cărucior pentru transport

Mai multe detalii despre produs, aici: https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/bisonte-paz-6336ib-pompa-airless-pentru-zugravit-vopsit-si-gleturi-11582  

Pompa airless Bisonte PAZ-6860E

Modelul Bisonte PAZ-6860E  promite un randament foarte mare și o precizie deosebită în acoperirea suprafeței, reducând astfel pierderile. Cadrul pe care este fixată pompa este la rândul său, deosebit de rezistent, fiind confecționat din oțel inoxidabil și dotat cu suport pentru furtun, astfel încât stocarea pompei să nu necesite dotări speciale.

Ca și eficiență, cu ajutorul Pompei Airless Bisonte poți realiza între 75.000-135.000 mp între două intervenții de mentenanță (între 20.000-35.000l material aplicat), la presiunea normală de lucru (150 bar).

bisonte paz 6860e pompa airless pentru zugravit vopsit 30541

Dotarea standard cuprinde:

 • Pistol airless
 • Duză tip 517
 • Extensie pistol 45 cm
 • Cărucior pentru transport

Mai multe detalii despre produs, aici: https://www.tehnicbazar.ro/cumpara/bisonte-paz-6860e-pompa-airless-pentru-zugravit-vopsit-14373

Produsele prezentate sunt disponibile la cele mai bune prețuri în magazinul online de scule electrice de mână și accesorii Tehnic Bazar. Mai multe informații și modele de pompe airless de zugrăvit/vopsit găsiți aici.

 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 167

Placile ceramice si incalzirea prin pardoseala

Fie că este vorba despre construcții noi sau clădiri vechi, încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre cele mai eficiente soluții pentru obținerea unui mediu confortabil din punct de vedere termic, acest sistem fiind o alegere tot mai întâlnită și în locuințele românilor.

 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 485

Criterii pentru alegerea unei usi de interior

Atunci când vine rândul alegerii ușilor de interior, este necesar să se înceapă informarea și analiza diverselor modele existente pe piață. De asemenea, pentru cele mai bune rezultate este recomandat să se apeleze la sfaturile și ajutorul unui specialist.

 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 766

Cele mai frecvente 4 tipuri de toalete

Între tipurile de vasuri de toaletă există diferențe semnificative, motiv pentru care alegerea acestuia trebuie să fie realizată astfel încât funcționalitatea, esteticul și costurile să fie îmbinate perfect.

 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 1150

Culoarea anului 2019 de la Pantone: Living Coral 16-1546

Institutul Pantone a ales culoarea anului 2019: PANTONE 16-1546 Living Corai. Experţii institutului au căzut de acord că această culoare caldă este perfectă într-o lume agitată, aflată constant în mişcare.

 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 720

Psihologia din spatele proiectarii orasului

Pe măsură ce tot mai mulți dintre noi ne înghesuim să trăim în mediul urban, designerii orașului regândesc influența clădirilor asupra stării noastre într-o eră de „neuro-arhitectură”.
 

 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 1075

13 Idei de lavoare moderne si creative

Alegerea lavoarului potrivit este poate cea mai importanta parte atunci cand decoram baia. Deoarece mare parte din timpul petrecut in baie il petrecem chiar deasupra chiuvetei.

 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 1733

Cele mai luxoase 10 bai de hotel din lume

Atunci cand rezervam o camera de hotel, cei mai multi dintre noi suntem interesati de locatia hotelului, de aspectul piscinei, poate de calitatea restaurantului...dar de toaleta ce spuneţi?
 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 2409

Trend Forum a stabilit 4 scenarii pentru designul luminii

In cadrul Light + Building Trend Forum (Frankfurt, 13.3.-18.3.2016) au fost expuse tendintele 2016/2017 pentru locuinte, vizand specialiati din domeniul comertului, designeri, arhitecti si arhitecti de interior.
 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 1938

Beneficiile decorarii cu plante de interior

Plantele adauga frumusete si prospetime spatiilor interioare si exterioare. Asta e un fapt. Cu toate acestea, plantele ne ofera mai mult decat frumusetea exterioara. Dacă priviti un pic mai atenti, veti descoperi beneficiile designului interior cu plante, care este mult mai mult decat crearea unui aranjament estetic placut.

 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 4797

12 idei spectaculoase pentru bai moderne

Din moment ce designul salilor de baie a evoluat atat de mult in ultimul timp, va prezentam cateva obiecte destinate acestei incaperi care este necesar sa ofere tot confortul posibil, dar totodata, sa aiba si un design placut, care sa se incadreze in aspectul general al casei.

 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 2653

Luminile de accent: 10 trucuri pentru o casa mai frumoasa

Iluminarea poate marca (in bine sau nu) aspectul si impresia pe care o lasa caminul tau. Iluminatul de accent adauga atmosfera si emotie intr-o camera, putand evidentia un punct de interes vizual.

 • Categorie: Amenajari
 • Accesări: 3990
Siteul blog.instalnews.ro foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...
Află mai mult Am înţeles