Regenerabile

România participă la Solar Decathlon Europa 2021!

Solar Decathloc Europa este o ediție europeană complementară a Departamentului pentru Energie Solară Decathlon, concepută în 2007, când guvernele din Spania și S.U.A. au semnat un memorandum de înțelegere pentru a-l crea.

Solar Decathlon Europe este protejat de Energy Endeavour Foundation (EEF), o organizație nonprofit cu sediul în Olanda, care încurajează competiții de cercetare universitară și activități de conștientizare în domeniile responsabilității sociale, economice și de mediu

Unde se desfășoară Solar Decathlon Europa 2021?

Spania a găzduit primele două dintre aceste competiții, în 2010 și 2012. În 2014, Solar Decathlon Europe s-a mutat la Versailles, Franța. După evenimentul din 2019 din Ungaria, un alt Solar Decathlon Europe este planificat pentru 2021 la orașul gazdă Wuppertal, Germania.

Cele 10 concursuri pentru competiția SDE21 sunt următoarele:

  • Architecture
  • Engineering & Construction
  • Energy Performance
  • Affordability & Viability
  • Communication, Education & Social Awareness
  • Sustainability
  • Comfort
  • House Functioning
  • Urban Mobility

Reprezentanții României la Solar Decathlon Europa 2021

Țara noastră va fi reprezentată la ediția din 2021 a competiției internaționale "Solar Decathlon Europe" de catre echipa ONG-ului EFdeN, cu un nou proiect de casă solară, pe care-l va dezvolta în următorii doi ani.

Grupul care reprezintă ONG-ul este echipa din România care s-a calificat la trei ediții Solar Decathlon, Versailles (2014), Dubai (2018) și Wuppertal (2021). La ediția din noiembrie 2018, EFdeN s-a înscris cu proiectul de casă solara EFdeN Signature, realizată de o echipă formată în special din studenți.

Casa are o suprafață de 75 de metri pătrați utili și este compusă din dining, living, un dormitor, o baie și o bucătărie. Imobilul este 100% electric, iar energia este produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice, care sunt dispuse pe acoperișul casei.

EFdeN este singurul ONG din România care dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat funcționează pe bază de parteneriate strategice și sponsorizări.

ONG-ul a fost fondat în anul 2013 de către un grup de tineri pasionați, alături de Universitatea Tehnică de Construcții București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu". Potrivit informațiilor de pe pagina proprie de internet, în ultimii cinci ani și jumătate, peste 550 de studenți, absolvenți, masteranzi și doctoranzi au facut parte din echipa EFdeN.

În cadrul noii ediții, EfdeN va reprezenta țara noastră în ediția SDE21 cu o nouă casă solară 100%, așadar le transmitem mult succes!

Tehnologie inovatoare de stocare a energiei - blocuri de beton?

O companie elvețiană dorește să construiască turnuri uriașe, prin intermediul cărora se pot ridica până la 5.000 de blocuri de beton folosind energia eoliană. Atunci când acestea scad în condiții controlate, electricitatea este generată de energia lor scăzută.

7 sfaturi pentru a-ti proteja familia de aerul poluat

Când articolele din presă ne avertizează că la nivel mondial, sunt 5,5 milioane de morți premature care rezultă din respirarea aerului poluat, este de înțeles că oamenii vor să știe cum să își protejeze familiile.

Tehnologia intalneste arta in „copacul energetic”

Inginerii de la Universitatea Brunel din Londra au dezvoltat conceptul de "copac energetic" cu “frunze inteligente” care absorb lumina solară și freamătă atunci când bate briza, pentru a produce energie solară și eoliană.

Eco gesturi - apa si hrana

Vom depana un sir de gesturi cotidiene care limiteaza impactul deja masiv al activitatilor umane asupra mediului inconjurator. Pentru ca putin cu putin se face mult, mai ales daca toti ne facem partea.

Tu stii ce respiri?

Substantele nocive din aer se gasesc in forma solida, lichida sau gazoasa si sunt impartite in doua categorii: poluanti primari si secundari. Poluantii primari rezulta in mod direct dintr-un proces provocat de om sau natura, in schimb poluantii secundari se formeaza ca urmare a unor reactii din atmosfera intre poluantii primari si alte particule. Ozonul format la nivelul solului este un exemplu important de poluant secundar.
Siteul blog.instalnews.ro foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...
Află mai mult Am înţeles