Regenerabile

Compostarea organica in gospodarie

Reciclarea deșeurilor organice în scopul îmbunătățirii productivității culturilor și al menținerii calității solului are o importanță economică foarte mare. Compostarea poate fi descrisă ca o metodă microbiologică care este atât o tehnică sigură și nepoluantă de eliminare, cât și de reciclare a deșeurilor organice prin bioconversia deșeurilor organice în îngrășăminte.

Găsirea surselor alternative de energie pentru dispozitive IoT

Așa cum am repetat în nenumărate rânduri, Internetul Lucrurilor (sau in engleză Internet of Things) este un concept care pune în evidență faptul ca orice dispozitiv electronic se poate conecta la Internet pentru a colecta, genera sau face schimb de informatii, având astfel o aplicabilitate extinsă.

România participă la Solar Decathlon Europa 2021!

Solar Decathloc Europa este o ediție europeană complementară a Departamentului pentru Energie Solară Decathlon, concepută în 2007, când guvernele din Spania și S.U.A. au semnat un memorandum de înțelegere pentru a-l crea.

Tehnologie inovatoare de stocare a energiei - blocuri de beton?

O companie elvețiană dorește să construiască turnuri uriașe, prin intermediul cărora se pot ridica până la 5.000 de blocuri de beton folosind energia eoliană. Atunci când acestea scad în condiții controlate, electricitatea este generată de energia lor scăzută.

7 sfaturi pentru a-ti proteja familia de aerul poluat

Când articolele din presă ne avertizează că la nivel mondial, sunt 5,5 milioane de morți premature care rezultă din respirarea aerului poluat, este de înțeles că oamenii vor să știe cum să își protejeze familiile.

Tehnologia intalneste arta in „copacul energetic”

Inginerii de la Universitatea Brunel din Londra au dezvoltat conceptul de "copac energetic" cu “frunze inteligente” care absorb lumina solară și freamătă atunci când bate briza, pentru a produce energie solară și eoliană.

Eco gesturi - apa si hrana

Vom depana un sir de gesturi cotidiene care limiteaza impactul deja masiv al activitatilor umane asupra mediului inconjurator. Pentru ca putin cu putin se face mult, mai ales daca toti ne facem partea.

Tu stii ce respiri?

Substantele nocive din aer se gasesc in forma solida, lichida sau gazoasa si sunt impartite in doua categorii: poluanti primari si secundari. Poluantii primari rezulta in mod direct dintr-un proces provocat de om sau natura, in schimb poluantii secundari se formeaza ca urmare a unor reactii din atmosfera intre poluantii primari si alte particule. Ozonul format la nivelul solului este un exemplu important de poluant secundar.
Siteul blog.instalnews.ro foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...
Află mai mult Am înţeles