Care sunt cele mai importante 10 tendințe de automatizare inteligentă pentru 2023?

399 vizualizari
10 tendințe de automatizare inteligentă pentru 2023
Distribuie pe

Automatizarea inteligentă sau IA, în engleză, cunoscută și sub numele de automatizare cognitivă, este practic o combinație de tehnologii de ultimă generație, cum ar fi inteligența artificială, managementul proceselor de afaceri și automatizarea robotică a proceselor. Pe lângă acestea, automatizarea inteligentă utilizează și tehnologii precum analiza, învățarea automată, învățarea profundă și procesarea limbajului natural. Combinarea acestor tehnologii împreună a permis automatizării inteligente să ofere unele dintre cele mai avansate soluții pe care le folosesc liderii afacerilor moderne. Automatizarea inteligentă este destul de diferită de alte forme de automatizare, dar tehnologia în creștere face valuri mari și are cu siguranță potențialul de a avea cel mai semnificativ impact asupra ciclului de creștere și dezvoltare a organizațiilor.

Tendințele actuale de automatizare inteligentă sunt utilizate pe scară largă de către întreprinderi pentru a produce și procesa cantități mari de date, pentru a automatiza operațiunile de la un capăt la altul și pentru a face sarcinile mai rapide și mai eficiente. Mai jos, am enumerat cele mai importante tendințe de automatizare inteligentă pe care le puteți urmări în 2023.

Adoptarea pe scară largă a automatizării robotizate a proceselor în toate industriile
Automatizarea robotizată a proceselor sau RPA- în limba engleză, a câștigat recent o popularitate spectaculoasă, deoarece a permis roboților software să reproducă acțiunile umane și să îndeplinească sarcini într-un mod mai eficient. Adoptarea tot mai frecventă a RPA în industrii precum cea a asigurărilor, bancară, financiară și a asistenței medicale a declanșat o eficiență operațională sporită, a redus timpul de lansare pe piață și a asigurat o securitate ridicată. Prin urmare, utilizarea RPA este una dintre cele mai importante componente ale automatizării inteligente care se așteaptă să crească în 2023.

Importanța crescândă a platformelor low-code/no-code
Automatizarea low-code și no-code a câștigat teren în ultimii ani. Aceste platforme sunt, în principiu, programe software care necesită o experiență redusă sau chiar inexistentă în ceea ce privește codarea, astfel încât importanța crescândă a codării, atât în afacerile din domeniul tehnologic, cât și în cele non-tehnologice, le va conduce în cele din urmă la creșterea popularității platformelor cu cod redus și fără cod.

Adoptarea inteligenței artificiale generative
Inteligența artificială generativă se bazează, în principiu, pe algoritmi de inteligență artificială și pe metode de învățare automată care învață din datele existente, cum ar fi texte, fișiere audio și imagini, și creează conținut complet nou și original. Inteligența artificială generativă poate fi utilizată în diverse scopuri, cum ar fi crearea de coduri software, procesarea imaginilor, facilitarea dezvoltării de medicamente și accelerarea creșterii și dezvoltării organizaționale.

Ascensiunea roboților colaborativi
Roboții colaborativi sunt, de asemenea, cunoscuți sub numele de coboți. Aceștia sunt direcționați să interacționeze cu oamenii într-un mediu profesional comun. De la ridicarea greutăților grele în depozite până la eliminarea inteligentă a liniilor de asamblare, acești roboți se ocupă în mod eficient de toate companiile mici și mari. În 2023, se preconizează că rata de adoptare a acestor roboți va crește semnificativ în toate industriile.

Automatizarea DevOps CI/CD va fi guvernată de testarea constantă
Aproape orice afacere trebuie să adopte DevOps, deoarece a permis integrarea continuă și livrarea de software de înaltă calitate către clienți. Testarea este extrem de importantă pentru DevOps CI/CD, iar testarea continuă automatizată a software-ului în fiecare etapă de dezvoltare se va face prin intermediul instrumentelor IA. Testarea automată continuă îmbunătățește practic calitatea software-ului dezvoltat și rezolvă toate problemele înainte de lansarea imediată a acestuia.

Influența tot mai mare al inteligenței augmentate
Se așteaptă ca inteligența augmentată să crească în următoarele luni. Practic, aceasta implică roboți și oameni care lucrează împreună pentru a îmbunătăți performanța cognitivă. Platformele care utilizează inteligența augmentată pot colecta în mod eficient tot felul de date, atât structurate, cât și nestructurate.

Adoptarea în creștere a tehnologiei NLP și a inteligenței artificiale conversaționale
Automatizarea inteligentă se concentrează pe o multitudine de tehnologii, automatizarea robotică a proceselor fiind în centrul acestora. Se speculează că liderii din domeniul automatizării inteligente își vor lărgi orizontul de utilitate a IA și vor include instrumente NLP și AI conversațional. Beneficiile NLP și AI conversațional deschid o gamă largă de oportunități.

Adoptarea mai rapidă a automatizării inteligente în IMM-uri
Un număr tot mai mare de IMM-uri sunt interesate de adoptarea tehnologiilor digitale, cel mai important caz de utilizare fiind optimizarea proceselor. Având în vedere că pe piață sunt disponibile opțiuni de automatizare mai accesibile, IMM-urile pot beneficia acum de aceste opțiuni pentru a reduce costurile, a îmbunătăți serviciile pentru clienți și a spori competitivitatea.

IA pentru a sprijini deficitul de personal
Demisia a devenit un act normal și în creștere în sectorul corporatist. Prin urmare, întreprinderile mari, mijlocii și mici au folosit oportunitatea de a lansa sau de a-și extinde programele de automatizare, reducând costurile de angajare și îmbunătățind eficiența proceselor. Iar odată cu crearea unor medii de lucru hibride, instrumentele de automatizare a locului de muncă ar putea fi cea mai bună modalitate de a accelera creșterea și dezvoltarea organizațională.

Automatizare durabilă prin evaluarea și descoperirea proceselor
Companiile adoptă și extind IA pentru a gestiona eficient angajații și procesele. Contextul de descoperire și evaluare a proceselor oferă perspective pentru a lua decizii în cunoștință de cauză, pentru a prioritiza procesele și pentru a crea o linie de producție automatizată. Acum, adoptarea automatizării într-o manieră sustenabilă va contribui în cele din urmă la promovarea unei eficiențe și a unui progres sporit.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video