ChatGPT este folosit de ANRE în platforma sa de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale

921 vizualizari
ChatGPT
Distribuie pe

ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei) a integrat asistentul virtual Eva pentru utilizarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național (POSF) cu CHATGPT

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a implementat în octombrie 2022 Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale la nivel național (POSF), aceasta fiind o platformă informatică unică la nivel național dedicată clienților finali de energie electrică și gaze naturale, care automatizează procesul de schimbare a furnizorului, prin simplificarea fluxurilor de informații și documente.

Din data de 16.03.2023 până în prezent, consumatorii finali au transmis către Eva, asistentul virtual din POSF, aproximativ 1.500 întrebări legate de utilizarea POSF, procesul de schimbare a furnizorului, de contractare și informaţii generale cu privire la sectorul energiei.

De astăzi, 24.03.2023, performanțele asistentului virtual Eva, în ceea ce privește acuratețea răspunsurilor oferite precum și interacțiunea generală a acestuia cu utilizatorii POSF, s-au îmbunătățit considerabil întrucât foloseşte un nou algoritm de învăţare, ChatGPT cum mai este cunoscut, furnizat de celebra platformă OpenAI.

Integrarea asistentului virtual Eva cu GPT conduce la posibilitatea de a răspunde într-un grad ridicat de acurateţe la întrebările, curiozitățile și chiar la problemele utilizatorilor POSF. Astfel răspunsurile oferite sunt detaliate, fiabile și acolo unde este cazul, asistentul virtual Eva îndrumă către instituțiile abilitate a oferi ajutor consumatorilor finali dacă întrebările adresate vizează subiecte din sfera altor instituții.

"Sigur că asistentul virtual Eva este în continuă perfecționare, dar din testele efectuate am constatat că răspunde cu o acuratețe ridicată la întrebările primite până în prezent. În paralel, centralizăm şi analizăm toate întrebările adresate de utilizatorii POSF pentru ca prin cele două modalități de învățare (prin întrebările adresate și prin integrarea cu ChatGPT) să ofere răspunsuri punctuale detaliate la solicitările acestora." - afirmă reprezentanții ANRE.

De asemenea, utilizatorii POSF sunt încurajați să consulte și manualele de utilizare şi tutorialele, în care se prezintă în detaliu modul cum se accesează şi se utilizează POSF.

În acest moment sunt înregistrați în POSF: 102 furnizori de energie electrică, 73 furnizori de gaze naturale, 41 operatori de rețea de energie electrică și 35 de operatori de rețea de gaze naturale.

În POSF sunt 34.947 de clienți finali care şi-au făcut cont de utilizator POSF. 

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video