Tehnologii

Multifuncționalitate și eficiență în prelucrarea solului, într-un singur utilaj. De ce să cumperi un motocultor?

Mărunțirea solului nu a fost niciodată o treabă ușoară, însă buncii și străbunicii noștri s-au descurcat de minune ani la rândul să are terenurile cu plugurile trase de cai. Astăzi, însă, tehnologia a evoluat și ne oferă numeroase alternative eficiente pentru toate muncile care altă dată erau realizate din greu cu clasicele uneltele de mână.

Dacă ar fi să ne gândim la un clasament al celor mai bune invenții pentru prelucrarea solului, în loc fruntaș s-ar afla cu siguranță motocultorul, un utilaj versatil și un ajutor neprețuit pentru orice gospodar care dorește să practice astăzi o agricultură eficientă.

Este adevărat că achiziționarea unui motocultor necesită o investiție mai mare comparativ cu o motosapă, însă diferențele dintre cele două sunt destul de mari pentru a justifica costurile crescute.

De aceea, îți propunem ca în cele ce urmează să trecem în revistă principalele avantaje cu care se evidențiază motocultorul în activităție de prelucrare a solului.

 1. Eficiență crescută

Când te gândești la costuri crescute în achiziționarea unui utilaj, cu siguranță ai așteptări mari în ceea ce privește eficiența acestuia și pe bună dreptate: dacă vrei să-ți investești economiile, atunci va trebui să o faci la cel mai bun raport preț-calitate. De aceea, trebuie să știi că motocultorul îndeplinește în totalitate acest criteriu, căci deși prețul de achiziție poate fi destul de mare, poți avea siguranța că motocultorul este echipamentul ideal pentru nevoile tale. Cu ajutorul motocultorului chiar și cele mai grele soluri, pe suprafețe mari, pot fi lucrate rapid și cu efort fizic scăzut.

Având o eficiență net superioară, acest utilaj te va scăpa de grija șanțurilor foarte adânci care trebuie săpate în pământ dur sau cleios și va putea transporta chiar și remorcile de capacitate mare.

 

 1. Multifuncționalitate

Versatilitatea motocultorului constă în posibilitatea atașării unei game largi de accesorii, care îți vor asigura libertatea de a realiza numeroase procese de prelucrare a pământului. Vei fi uimit să descoperi versatilitatea acestui utilaj gândit în cel mai mic detaliu pentru a-ți acoperi toate nevoile.

Iată o listă în care am inclus accesoriile cu care poate fi folosit un motocultor:

freză de pământ
– mecanism de transmisie
– bară de cosire
– sapă pentru cartofi
– plug simplu
– plug reversibil
– mașină de tuns gazon cu sac colector
– greblă de adunat fân
– tocător de vegetație
– perie rotativă
– turbină de zăpadă
– lamă de zăpadă
– remorcă rabatabilă
– tocător de crengi
– cisternă
– cultivator
– semănătoare
– presă de balotat
– sistem de înfoliat baloți rotunzi
– cărucior de lucru și transfer

 

 1. Efort scăzut

Așa cum spuneam mai devreme, bunicii noștri aveau o rezistență mult mai mare la efort și erau mult mai bine antrenați decât noi pentru a face față cu brio tuturor activităților de prelucrare a solului. Pentru noi însă lucrurile stau puțin diferit căci contextul în care astăzi ne trăim viața, ne predispune la a ne epuiza mult mai ușor și a deveni din ce în ce mai puțin rezistenți la efort fizic. Motocultorul însă ne asigură rezultate excelente cu un efort redus și într-un timp mult mai scurt.

 1. Putere mare

Pentru a aduce pământul la calitatea necesară ai nevoie de puterea unui utilaj precum motocultorul. Spre deosebire de motosape, motocultoarele sunt dotate cu motoare mult mai puternice care îți vor asigura eficiența chiar și pe acele suprafețe unde pământul nu a mai fost lucrat de mult timp sau acolo unde solul este mai dur și lutos.

 

Acum că am stabilit care sunt principalele atuuri ale motocultoarelor, îți facem cunoștință cu două dintre modelele cele mai solicitate din oferta magazinului online Tehnic Bazar:

Media Line MS 7000

Acest model de motocultor a fost proiectat astfel încât să îți poată satisface toate cerințele utilizării în prelucrarea solului din gospodărie. Cu o putere de 7 CP și o transmisie de 3 viteze (două înainte și una înapoi), Media Line MS 7000 poate fi alegerea ideală pentru o utilizare intensivă.

media line ms 5100 dcf motocultor 55 cp 35009 35009 1 1586426408

Lungimea și poziția ghidonului îți vor asigura o manevrabilitate sporită și un efort minim. De asemena, maneta de reglare rapidă a ghidonului în lateral îți va permite rotirea ghidonulului în timpul lucrului astfel încât să poți face ușor virarea sau ocolirea obstacolelor.

Important de știut este și că Media Line MS 7000 respectă standardul de securitate EN709 pentru o utilizare în deplină siguranță:

 • transmisie inversată,

 • manetă transmisie cu dublă acționare,

 • protecție  suplimentară pentru tobă,

 • apărători de cuțite cu grosime de 2 mm și lățime de  600 mm,

 • cutie de viteze cu punct neutru între vitezele de mers înainte și mers  înapoi și distanțele minime dintre poziția operatorului și cuțitele de frezare. 

Alte avantaje cu care vine acest model de motocultor sunt:

 • Maneta de reglare rapidă a înălțimii ghidonului

 • Frezele cu diametru de 350mm, cuțitele elicoidale durabile din oțel tratat termic cu grosime de 6 mm și lățime de 40 mm și discurile de capăt. 

 • Filtrul de aer în baie de ulei pentru o întreținere ușoară.

 • Sistemul de transport al frezelor.

 • Sistemul rapid de montare a motosapei: ghidonul se fixează cu ușurință pe cadru iar cuțitele frezelor sunt deja montate.


ProGARDEN BT330/G177

Cu o putere de 9.0 CP, motocultor BT330/G177 este unul multifuncțional cu 3+2 viteze, priză de putere și diferențial. Suprafața medie de lucru pentru acest model este de 400 -600 m²/h.

progarden bt330g177 motocultor multifunctional 90 cp 23560 2 1567527245


ProGARDEN BT330/G177
îți permite instalarea următoarelor accesorii: bară cosire, freză zăpadă, perie de zăpadă, accesorii pentru tuns iarba, freze, mușuroitor, pluguri.

Referitor la accesorii și utilitatea lor, ar trebui să știi următarele:

 • Plugurile pentru motocultor sunt special proiectate astfel încât să poți ara fără a obosi excesiv;

 • Mușuroitorul reglabil în spatele frezei îl vei putea folosi la realizarea brazdelor pentru semințe și irigare. Pe acesta îl vei monta în spatele frezei, fără a îndepărta carcasa.

 • Mușuroitorul reglabil este recomandat pentru realizarea brazdelor pentru însămânțare sau irigare. Montarea sa o vei face la fel ca la pluguri și freză.

 • Roata / freza îți va fi foarte utilă atunci când vei avea de lucrat suprafețe lungi de teren deoarece te va ajuta să ții freza în sus față de sol făcându-ți astfel deplasarea mai ușoară.

 • Cupla rapida pentru unelte / accesorii îți va permite schimbarea rapidă a accesoriilor de pe motocultor.

Pe lângă aceste două modele de motocultoare, pe site-ul magazinului online Tehnic Bazar vei găsi o gamă variată de motocultoare de la producători renumiți, precum: Media Line, ProGarden, Ruris, Bertolini, Grillo, Agrisorg. Poți consulta oferta aici: https://www.tehnicbazar.ro/agricultura/motosape-si-motocultoare


 

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 558

Alege puterea generatorului de curent în funcție de nevoile tale!

Generatoarele electrice  pot fi salvarea noastră atunci când ne confruntăm cu o pană de curent sau cu un șantier în lucru, la care avem nevoie de o sursă de energie pentru utilizarea diferitelor scule și dispozitive de lucru. De aceea, este foarte important să cunoaștem câteva caracteristici ale acestora și să le alegem raportat la necesitățile pe care le avem. Și bineînțeles că totul se rezumă la puterea generatorului, pe de o parte și la numărul de consumatori, pe de altă parte.

Astfel, în funcție de numărul de elemente care vor fi alimentate la generator, vă va fi foarte ușor să faceți cea mai bună alegere. De luat în considerare faptul că un generator prea puternic, folosit doar pentru iluminare, va fi o investiție nejustificată, în timp ce un dispozitiv cu putere prea mica, folosit în scopuri industriale, se poate să nu se ridice la nivelul așteptărilor dumneavostră și să fie de asemenea, o investiție proastă. De aceea, recomandarea noastră este să alegeți întotdeauna un produs care asigură puțin peste necesarul de energie pe care îl aveți. Ca idee, un generator de puterea mică este cuprins între 500-2200 W, unul de puterie medie, între 2200 W și 5500 W, iar unul de putere mare va avea peste 10.000 W.

Trecem în revistă, în continuare, câteva modele de generatoare de curent electric adaptate pentru fiecare tip de utilizare, cu recomandarea de a discuta, înainte de a face o achiziție, și cu un consultant al unui magazin specializat, ce oferă o varietate mai mare de produse și vă poate face o recomandare adaptată nevoilor dumneavoastră specifice.

Așadar, să începem cu cele mai puțin puternice, generatoarele folosite în gospodărie, continuând apoi cu cele care se pot folosi pentru sarcini mai mari sau chiar pe șantiere, generatoarele industriale.

Generator monofazat AGT 2501 HSB SE, 2200W

agt 2501 hsb se generator monofazat 22 kva 22778 1 1567526615

AGT 2501 HSB SE  face parte din clasa generatoarelor de curent de putere mică, cu 2200W, pe benzină, cu motor HONDA GX 160 în 4 timpi, foarte simplu de utilizat și cu costuri mici de exploatare. Sistemul de pornire este la sfoară, iar generatorul electric este pretabil atât pentru uzul casnic, cât și pe șantiere pentru alimentarea sculelor electrice de mână, cu consum redus, de tipul bormașinilor, frezelor sau polizoarelor. În schimb, acesta nu este recomandat pentru aparatele de sudură. Așadar, dacă aveți o casă de vacanță, vi s-a luat curentul în locuință în urma unei intemperii sau aveți un șantier în lucru ce necesită o sursă de curent pentru scule electrice de mână, generatorul monofazat AGT 2501 HSB SE este alegerea ideală, optimă pentru toate aceste tipuri de consum.

Generator monofazat AGT 4501 HSB TTL, 4200W

agt 4501 hsb ttl generator monofazat 25 l 28948

Cu o putere nominală de 4200W, alimentare pe benzină și demarator mecanic, generator electric monofazat AGT 4501 HSB TTL este dotat de asemenea cu motor în 4 timpi HONDA, dar de data aceasta GX 270, fiind recomandat pentru o utilizare mai intensivă. Are o autonomie de lucru de până la 13 ore, la o încărcare de 75% și este recomandat pentru a alimenta o gamă largă de consumatori, de la scule electrice, betoniere și pompe, până la echipamente sensibile la fluctuații de tensiune și echipamente electronice. Conceput din materiale de cea mai bună calitate, cum ar fi alternatorul profesional cu AVR, generatorul de curent asigură o calitate foarte bună a tensiunii electrice debitate.

Generator trifazat pentru sudare WAGT 220 DC HSB, 6500W

wagt 220 dc hsb generator trifazat pentru sudare 65 kva 13402 1 1567521960

Trecând mai departe, către gama generatoarelor de curent utilizate preponderent în scop industrial, vă prezentăm generatorul trifazat WAGT 220 DC HSB, de 6500W, destinat lucrărilor de sudare. Așa cum era de așteptat, produsul are un motor în 4 timpi ceva mai puternic, Honda GX 390, cu pornire la sfoară și alimentare pe benzină. Permite sudarea la o tensiune de 21,5 - 28,8 V, curentul maxim de sudură fiind de 200 A, la 35% timp de utilizare.


Generator monofazat AGT 10001 DSEA + ATS 22S, 8500W face parte din categoria generatoarelor diesel monofazate, industriale, de tip standby cu pornire automată. Aceste caracteristici le fac ideale pentru prevenirea penelor de curent prelungite, dar și una dintre cele mai bune soluții pentru zonele în care nu există rețea electrică și este nevoie de o sursă de curent constantă și puternică.
agt 10001 dsea ats 22s generator monofazat 85 kva automatizare 23463 1 1567527177

Așadar, daca v-am lămurit în legătură cu alegerea pe care trebuie să o faceți în raport cu nevoile dumneavoastră, nu vă mai rămâne decât să accesați magazinul online de scule eletrice de mână și accesorii TehnicBazar.ro și să comandați produsul dorit. În orice moment, puteți solicita mai multe informații utilizând numărul de telefon 0756046066.
 
 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 655

ELCO lansează o nouă gamă de cazane industriale adaptată noilor cerințe din piața locală de construcții

 • Noua gamă oferă modele cu cascadă integrată, economie de spațiu și puteri instalate de până la 1,6 MW

 • În ciuda crizei generate de pandemia Covid-19, piața de construcții din România a raportat creșteri.

ELCO, brandul german de cazane pentru încălzire de capacități mari, parte din portofoliul Ariston Thermo Group, liderul pieței locale de boilere electrice și centrale termice, lansează o gamă nouă de cazane industriale proiectate pentru a satisface cele mai exigente cerințe de încălzire din industrie, oferind numeroase caracteristici și beneficii ce le permit să fie montate în numeroase aplicații comerciale, fie ca unități unice, fie în cascadă.

În pofida situației generate de criza pandemică, piața locală de construcții și-a continuat dezvoltarea, conform ultimelor cifre raportate pentru luna iunie de către Eurostat. Acestea indică o creştere de cca. 7% înregistrată în acest domeniu, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, fiind și cea mai mare creștere din Uniunea Europeană. Luând în calcul acest aspect, dar și evoluția pozitivă a business-ului ELCO, am decis să lansăm noua gamă de cazane în condensare L Plus, destinată proiectelor noi sau celor aflate în reabilitare”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.
Catalin Draguleanu

Potrivit studiilor din piață, domeniul construcțiilor de spații de birouri a fost cel mai puțin afectat de pandemia COVID-19 și a prezentat o tendință pozitivă. Prognozele realizate la începutul pandemiei au prevăzut reducerea necesarului de spații de birouri datorită tendinței în creștere a angajaților de a lucra de acasă. În același timp însă, au fost implementate și reguli stricte de distanțare fizică, iar balanța a înclinat spre nevoia de mai mult spațiu și spre necesitatea de a fi redusă densitatea angajaților din clădirile de birouri. Astfel, în primele 6 luni ale anului 2020, stocurile de birouri din clasele A și B au crescut cu 3% și acum se ridică la 3,22 milioane mp.

În timp ce per total în Uniunea Europeană nivelul lucrărilor de construcții a înregistrat o scădere de 5,8% în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie a anului trecut, singurele state membre în care acest indice a crescut au fost, alături de România, Germania (1,4%), Finlanda (1,2%) şi Olanda (0,8%). Comparativ, în zona euro lucrările de construcţii au consemnat în iunie un declin anual de 5,9%.

Noua gamă L Plus– puteri instalate între 60 kW și 1,6MW

Ținând cont de semnalele pozitive din piața de construcții, portofoiul de produse ELCO Heating Solutions a fost consolidat cu noua gamă de cazane în condensare L Plus, care este formată din modelele murale THISION® L PLUS și de cele de pardoseală TRIGON® L PLUS, ce oferă performanțe ridicate, instalare adaptabilă oricărui tip de instalație și întreținere simplă. Ambele tipuri de echipamente termice dispun de puteri de la 60 până la 200kW pentru un singur cazan și până la 1,6 MW la instalarea în cascadă, având în același timp emisii de NOx extrem de mici.
elco

Noile produse din gama L Plus sunt două dintre cele mai puternice, compacte și eficiente cazane aflate în prezent pe piața locală de profil și vin ca răspuns la nevoia identificată în piață. Astfel, ne-am dorit să oferim clienților noștri produse eficiente energetic, cu emisii de noxe foarte reduse și cu o gamă variată de puteri adaptată oricărui tip de instalație, a mai spus Cătălin Drăguleanu.

Cea mai importantă caracteristică a noilor sisteme de încălzire de mare capacitate sunt modelele cu două schimbătoare de căldură, care funcționează independent unul de celălalt, oferind astfel posibilitatea funcționării în cascadă fără a fi nevoie de instalarea mai multor unități.

Principala cerință a pieței – produse eficiente cu amprentă mică la sol

Domeniul în care activăm este unul foarte dinamic, în care este nevoie tot timpul de adaptare la noile cerințe, la noi rigori, iar lansarea permanentă de produse reprezintă o dovadă clară de flexibilitate și de răspuns prompt la nevoile pieței. În domeniul construcțiilor, nevoia de spațiu și valorificarea acestuia sunt aspecte foarte importante. Astfel, gradul ridicat de eficiență al noilor produse este secondat de posibilitatea de a fi instalate în spații mai mici, datorită amprentei reduse la sol a cazanelor de pardoseală, aspect foarte căutat mai ales la proiectele de reabilitare”, a subliniat Cătălin Drăguleanu.

Performanța net superioară a noilor cazaneELCOle face ideale pentru utilizarea în toată gama de proiecte de construcții, precum: clădiri de birouri, comerciale, administrative sau logistice, unde spaţiul disponibil trebuie folosit în mod inteligent. 

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 629

Reynaers Aluminium România devine unic distribuitor pe plan local al Forster Profilsysteme

Începând cu data de 1 octombrie 2020, subsidiara locală a Reynaers Aluminium, lider european în furnizarea de soluții din aluminiu, devine unic distribuitor în România pentru Forster Profilsysteme, dezvoltator și producător elvețian de profile din oțel și oțel inoxidabil de înaltă calitate pentru uși, ferestre și fațade.

Achiziționată în urmă cu 3 ani de către Grupul Reynaers, compania elvețiană Forster Profilsysteme este recunoscută la nivel internațional pentru soluțiile sale ce întrunesc atribute de performanță, siguranță, precum și de protecție împotriva incendiilor, la cel mai înalt nivel. Profilele furnizate din centrul de producție de 14.000 m² situat în Arbon, Elveția, vor putea fi achiziționate din luna octombrie doar prin intermediul Reynaers Aluminium România.

Daniel Popa Country Manager Reynaers România

Odată cu această nouă etapă, vom putea veni în sprijinul clienților și partenerilor noștri cu o completare firească în realizarea proiectelor arhitecturale care includ atât soluții de aluminiu, cât și oțel și sticlă de ultimă generație. Totodată, statutul de distribuitor exclusiv al acestor produse, ne oferă posibilitatea de a ne extinde aria de expertiză și de a acapara și noi segmente de pe piața locală”, a declarat Daniel Popa, Country Manager al Reynaers Aluminium România.

În prezent, Reynaers Aluminium România are în desfășurare mai multe proiecte pe plan local, printre care se numără One Floreasca City, Record Park, Țiriac Tower, Aviației Park, Lidl, Sema Park, Electroputere Craiova, Sema Park, Arossa Residence s.a.m.d.

# # #

Despre Reynaers România

Reynaers Aluminium, parte a grupului Reynaers, este unul din liderii europeni specializați în dezvoltarea soluțiilor durabile din aluminiu pentru uși, ferestre, pereți cortină, sisteme glisante, parasolare și sere. La nivel global, produsele Reynaers Aluminium se comercializează în 70 de țări. Înființat în 1965, grupul Reynaers, cu sediul in Duffel, Belgia, are peste 2.322 de angajați, în peste 40 de țări, la nivel mondial și a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 580 milioane euro.

Prezentă pe piața locală din 2006, Reynaers Aluminium România a cunoscut o creștere rapidă pe piața de profil, produsele adresându-se proiectelor rezidențiale, comerciale, office sau industriale. Printre lucrările de referință se numără Oregon Park, Brașov Business Park, Promenada Mall, Afi Business Park, Amber Gardens, One Charles de Gaulle, One Herăstrău Plaza, One Floreasca City, Țiriac Tower, The Light, Rahmaninov Residence, Aviației Park, Catedrala Mântuirii Neamului, Arctic Găiești, Campus 6 etc.

Reynaers Aluminium România și-a adjudecat în 2019 premiul pentru Best Facades/Exterior Design în cadrul galei CIJ Awards, după ce în anul anterior a fost desemnat cel mai bun furnizor de materiale din industria de real-estate în cadrul aceluiași eveniment.

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 641

Instalațiile electrice de joasă tensiune ale celui mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei au fost realizate în întregime prin soluții digitale Schneider Electric

Schneider Electric România a realizat întregul sistem de gestionare a energiei electrice al celui mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei, situat la km 19 al autostrăzii A1, depozit mare cât 20 de stadioane de fotbal la un loc.

Fiind vorba despre o clădire cu o suprafață impresionantă, de 126.000 mp, cu cerințe specifice de funcționare, soluțiile propuse de Schneider Electric au răspuns unui set de nevoi ale beneficiarului, pornind de la disponibilitatea maximă a energiei electrice și reducerea timpilor de întrerupere, până la monitorizarea consumurilor în vederea reducerii eventualelor pierderi. Depozitul, extrem de tehnologizat, îi permite beneficiarului să asigure un timp și mai scurt pentru livrarea comenzilor pe care le primește.

Colaborând strâns cu constructorul depozitului, societatea Baupartner Construct, și înțelegând valoarea timpului și importanța menținerii costurilor fixe la un nivel cât mai scăzut, Schneider Electric a reușit să valorifice performanțele soluției EcoStruxure, inclusiv gradul avansat de digitalizare pe care aceasta îl permite.

Am ajuns să prețuim tot mai mult în ultima vreme automatizarea și digitalizarea și să le înțelegem beneficiile, nu numai pe cele economice, dar și pe cele care vizează ușurința în utilizare”, a spus Lucian Enaru, Director General Schneider Electric România și Republica Moldova. ”În special pentru asemenea centre logistice, care asigură servicii cu limite de timp drastice, digitalizarea instalațiilor electrice este extrem de importantă; ea sprijină activitățile de întreținere și reduce riscurile de întreruperi neplanificate în alimentarea cu energie electrică. Am fost privilegiați, în această situație, să avem un dialog comun atât cu beneficiarul cât și cu constructorul, cu toții înțelegând că pentru ca o construcție nouă de asemenea amploare să fie viabilă o perioadă lungă de timp, trebuie să privim în viitor atunci când o echipăm.”

Ca parte a proiectului, Schneider Electric a furnizat o soluție EcoStruxure de distribuție a energiei electrice formată din tablouri electrice Prisma Plus, comunicante, asamblate de partenerul companiei, TIAB Constanța. Arhitectura cuprinde 36 de tablouri, cel mai mare număr de panouri comunicante și integrate pana acum în soluția BMS ( Building Management System) în Romania si înglobează aproximativ 600 de disjunctoare din gama Acti 9, echipate cu contacte auxiliare de poziție de nivel scăzut, conectate la interfețe de comunicație Smartlink.

Disjunctoarele de putere, NSX, Masterpact, echipate cu declanșatoare de tip Micrologic 5.0E conectate prin interfețele IFE și IFM, împreună cu contoarele electrice cu comunicație Modbus, au pus bazele unui sistem eficient de gestiune electrică, necesar pe perioada de funcționare a clădirii.

Pe parcursul implementării soluției, Schneider Electric a colaborat excelent cu constructorul, instalatorul și cu tablotierul, aceștia fiind jucătorii cheie pentru asigurarea succesului proiectului.

Dispunem, și în România, atat de soluții de ultimă oră, cât și de specialiști care creează proiecte specifice pentru clienți din orice domeniu și de orice mărime,” a spus Lucian Enaru. ”În acest caz, ne-am bucurat că am putut aduce soluția EcoStruxure Power într-un proiect de asemenea amploare. Câștigurile rezultate din automatizări sunt întotdeauna însemnate, astfel încât, o soluție de complexitate mare, cu implicații puternice în business-ul clientului atât ca economii cât și prin prisma asigurării continuității operațiunilor își poate demonstra valoarea într-un mod concret și tangibil.”

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 563

Pompe submersibile de apă. Tipuri și întrebuințări.

Fie că locuiți în mediul rural și aveți nevoie de o sursă de apă, fie că locuiți în mediul urban și trebuie să curățați piscina, pompa submersibilă de apă devine un utilaj de nădejde, pe care vă puteți baza pentru a vă face munca mai ușoară. Și asta deoarece, astăzi, tehnologia avansată ne permite să scoatem apă de la o adâncime considerabilă, printr-o singură apăsare de buton, fără a mai fi nevoie de un efort suplimentar din partea noastră.

pompa submersibila de apa 3

Pompe submersibile pentru apă curată

În funcție de întrebuințare, pompele submersibile se împart în două categorii: pentru apă curată și pentru apă murdară. Pompele pentru apă curată se folosesc de regulă pentru a scoate apă din fântâni cu o adâncime mai mare de 9 metri, acolo unde un hidrofor nu poate face față. În plus, pompele de apă prezintă și alte avantaje: sunt mai eficiente și pompează până la 30% mai repede apa, consumă mai puțină energie electrică și au și funcția de autoamorsare, care le permite să își adapteze singure setările la particularitățile fiecărei surse de apă.

Criterii de alegere: adâncime, debit, tip de alimentare

Cu toate acestea, atunci când alegeți o pompă pentru fântână, trebuie să țineți cont de câteva criterii: dacă adâncimea este mai mare de 9 metri, vă recomandăm o pompă submersibilă cu ejector, iar dacă distanța până la locuință este mai mare de 20 de metri, o pompă submersibilă multietajată cu turbină va face diferența.

O altă metodă simplă de a calcula eficiența unei pompe în raport cu adâncimea la care se află apa, este de a analiza indicele de presiune, 1 bar corespunzând pentru fiecare 10 metri de adâncime.

De asemenea, alt aspect la care trebuie să fiți atenți în momentul în care alegeți o pompă pentru apă curată este debitul de defulare al acesteia, care reprezintă de fapt cantitatea de apă adusă la suprafață cu ajutorul dispozitivului și este calculată în metri cubi/oră sau litri/minut. Astfel, pentru o gospodărie cu utilizare intensă a apei, recomandarea noastră este de a opta pentru o pompă cu 2-4 mc/h, pe când în cazul unei utilizări doar în scop menajer și pentru consum, o pompă de 1-2 mc/h ar trebui să fie suficientă.

Un alt criteriu de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți o pompă submersibilă de apă este tipul de alimentare. Cele electrice pot fi cu acumulatori sau cu cablu și trebuie achiziționate în funcție de urmatoarele recomandări: pompele de apă cu cablu pentru pomparea apei de la distanțe mari, iar pompele pe acumulatori pentru a pompa o cantitate mică de apă, de la surse de suprafață, în niciun caz din puțuri sau fântăni. Cu cât aveți nevoie de o pompă cu putere mai mare, cu atât ar trebui să vă orientați către una cu cablu de alimentare.

De asemenea, pompele submersibile de apă curată mai pot fi folosite pentru micile sisteme de irigații din gospodărie, dar și pentru a schimba apa dintr-o piscină, proces de întreținere constant în spațiile amenajate pentru clienți, în această perioadă din an.

Pompe submersibile pentru apă murdară

Pompele submersibile pentru apă murdară sunt folosite pentru a filtra impuritățile din iazuri sau lacuri și pot fi de un real folos pentru zonele afectate de inundații pentru a transporta apa acumulată în zone special amenajate, departe de casele oamenilor. Acestea au fost special concepute pentru a pompa apa cu depuneri mai mari, fără ca reziduurile să ajungă la motor.

În funcție de utilizarea acestui tip de pompă, puteți opta și pentru un model prevăzut cu tocător. Acestea s-au dovedit de un real folos pentru apele cu impurități mari din fose septice, toalete, dar și în agricultură sau construcții.

Un model de pompă submersibilă de apă, ce poate fi utilizat pentru pomparea apei din iazuri de grădină, beciuri inundate sau bazine este Makita PF1010, recomandată pentru apa semi-murdară, ce conține mici impurități. Aceasta are o putere de 1100 W, un debit maxim de 14.400 l/h și poate fi folosită la o adâncime de 5 m.

Un model mai performant, cu tocător, este pompa submersibilă pentru apă murdară Pentax DTR 200, ce poate fi utilizată la o adâncime de până la 20 m, ce permite pomparea apelor reziduale care conțin textile sau fibre filamentoase, industriale, canalizare și zootehnice, ce necesită tăierea suspensiilor solide din fluidul pompat.

Mai multe modele și criterii de alegere a unei pompe submersibile pentru apă curată sau murdară, pot fi găsite pe magazinul online de scule electrice de mână și accesorii Tehnic Bazar, unde vă invităm să descoperiți o gamă largă de produse comercializate cu scopul de a ne face viața mai ușoară.

 

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 702

Automatizări SMART home de la HORNBACH – iluminatul inteligent și securitatea locuinței

Fondată în anul 1877, Hornbach este o companie axată pe domeniul construcțiilor și grădinăritului, dar care în ultimii ani a dezvotat un concept comercial și o gamă de produse orientate în întregime către sprijinirea proiectelor clienților prin soluții inovatoare. Așa cum declară și Directorul Comercial, Mugurel-Horia Rusu, dorința de a ști mereu ce se petrece în jurul nostru, de a eficientiza toate procesele ce ne înconjoară și de a obține o reducere a costurilor alături de mai mult timp liber a adus cu sine o creștere tot mai mare a interesului pentru sistemele ce transformă locuința într-una inteligentă. Solicitarea pieței și nevoia de a crea un confort sporit în fiecare locuință a dus la dezvoltarea unor sisteme SMART destinate securității și a unui iluminat inteligent, menit să reducă costul facturilor și să acorde o atenție sporită mediului înconjurător.


Automatizări SMART home de la HORNBACH – iluminatul inteligent și securitatea locuinței

Securitate inteligentă pentru locuințe

Dorințele românilor de a proteja atât familia, cât și bunurile din locuință a atras de la sine dezvoltarea unor produse SMART destinate siguranței. Sistemele de monitorizare permit vizualizarea de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile, a interiorului și exteriorului locuinței. Acesta transmite automat notificări atunci când cineva intră în casă, oferind un plus de confort proprietarilor. De asemenea, senzorii de mișcare pot detecta o spargere sau intrare prin efracție, iar alertele transmise prin intermediul aplicației mobile pot asigura un timp de intervenție rapid.

Soneriile inteligente

Reprezintă un alt tip de produs SMART, tot mai accesat în ultima perioadă, care ajută la identificarea persoanelor aflate în fața ușii. O cameră cu detector de mișcare este montată în interiorul vizorului oferind o imagine clară a celor care sunt în fața intrării, iar atuul principal este că imaginile pot fi accesate direct de pe telefonul mobil, tabletă sau laptop.

O cerere tot mai mare predomină și în rândul încuietorilor inteligente, produse destinate mai ales celor care nu își doresc să mai folosească mereu chei tradiționale. Aceste încuietori SMART stochează mai multe combinații de coduri, sau chiar permit deblocarea încuietorii de pe telefon sau prin acces biometric, oferind nu doar confort, ci și un plus de siguranță.

,,În ultimii ani am observat o cerere tot mai mare și pentru încuietorile inteligente, produse destinate mai ales celor care nu își doresc să mai folosească mereu chei tradiționale”, a spus reprezentantul companiei. Aceste încuietori SMART stochează mai multe combinații de coduri, sau chiar permit deblocarea încuietorii de pe telefon sau prin acces biometric, oferind nu doar confort, ci și un plus de siguranță.

Iluminatul inteligent - Confort sporit, facturi mai mici și grijă pentru mediul înconjurător

O altă categorie în creștere în ultimii ani sunt produsele destinate iluminatului inteligent al locuinței, care oferă confort sporit, costuri mai mici la facturile de energie electrică și nu în ultimul rând o grijă sporită pentru mediul înconjurător. În plus, un consum redus al acestui tip de echipamente aduce o amortizare rapidă a investiției.

Cum funcționează? Iluminatul inteligent este un sistem prin care pot fi controlate de la distanță, cu ajutorul unei aplicații mobile sau prin telecomandă, luminile dintr-o încăpere. Astfel, pot fi aprinse sau stinse, chiar și atunci când proprietarii sunt la mare distanță. Totodată, sistemul poate controla intensitatea luminii, culorile pe care să le emită becurile, totul putând fi programat din timp. Practic, prin iluminatul inteligent nu mai este necesar clasicul întrerupător.

Un sistem de iluminat inteligent poate fi format dintr-un corp de iluminat, un comutator sau o telecomandă și o priză inteligentă. Becul este unul de tip LED, considerat în prezent cel mai economic și ecologic tip de iluminat, și poate avea dimensiuni diferite, cu lumină albă sau chiar colorată.

Comutatorul inteligent poate fi wireless (telefon sau tabletă) îndeplinind de la distanță rolul de întrerupător care controlează becurile. Acest lucru este posibil datorită aplicației instalate pe device-ul folosit și a legăturii Bluetooth sau Wi-Fi dintre becuri și dispozitivul mobil. Comutatorul inteligent de tip telecomandă este similar celui clasic, însă acesta funcționează cu baterii, poate fi amplasat oriunde și controlează mai multe becuri simultan reglând intensitatea sau nuanța luminii.

De asemenea, și priza inteligentă are rolul de a transforma corpurile de iluminat în unele SMART deoarece poate fi controlată de oriunde printr-o aplicație mobilă, sau de acasă prin telecomandă Bluetooth.

Un sistem de iluminat se alege în funcție de următoarele criterii: destinația, dimensiunea camerei și mobilierul existent în încăpere. Astfel, există corpuri de iluminat dedicate fiecărui spațiu al casei: dormitor, sufragerie, bucătărie, hol, terasă sau grădină.

,,Confort sporit, costuri mai mici la facturile de energie electrică, grija pentru mediul înconjurător – acestea sunt doar câteva dintre avantajele instalării unei iluminări automatizate. În plus, consumul redus al acestui tip de echipamente aduce o amortizare rapidă a investiției”, susține Directorul General al Hornbach.

Iluminatul inteligent este un sistem prin care pot fi controlate de la distanță, cu ajutorul unei aplicații mobile sau prin telecomandă, luminile dintr-o încăpere. Astfel, pot fi aprinse sau stinse, chiar și atunci când proprietarii sunt la mare distanță. Totodată, sistemul poate controla intensitatea luminii, culorile pe care să le emită becurile, totul putând fi programat din timp. Practic, prin iluminatul inteligent nu mai este necesar clasicul întrerupător.

Un sistem de iluminat inteligent poate fi format dintr-un corp de iluminat, un comutator sau o telecomandă și o priză inteligentă. Becul este unul de tip LED, considerat în prezent cel mai economic și ecologic tip de iluminat, și poate avea dimensiuni diferite, cu lumină albă sau chiar colorată.

Comutatorul inteligent poate fi wireless (telefon sau tabletă) îndeplinind de la distanță rolul de întrerupător care controlează becurile. Acest lucru este posibil datorită aplicației instalate pe device-ul folosit și a legăturii Bluetooth sau Wi-Fi dintre becuri și dispozitivul mobil. Comutatorul inteligent de tip telecomandă este similar celui clasic, însă acesta funcționează cu baterii, poate fi amplasat oriunde și controlează mai multe becuri simultan reglând intensitatea sau nuanța luminii.

De asemenea, și priza inteligentă are rolul de a transforma corpurile de iluminat în unele SMART deoarece poate fi controlată de oriunde printr-o aplicație mobilă, sau de acasă prin telecomandă Bluetooth.

,,Casele care se ‘trezesc’ singure dimineața, ținând cont de programul de somn al locatarilor nu mai sunt astăzi de domeniul ficțiunii. Datorită sistemelor SMART home, iluminatul locuinței poate fi foarte ușor automatizat”, spune reprezentantul Hornbach.

În acest moment există două categorii de sisteme de iluminat inteligente: controlate prin Wi-Fi sau prin Bluetooth. De asemenea, acestea se împart în cele care au senzori încorporați și cele care nu dispun de aceștia. Sistemele care se bazează pe senzori sunt cele mai avansate și utilizate. Dispozitivele de care dispun sunt de mișcare, dar și de analiză a luminii ambientale. Acestea din urmă sting becurile atunci când în cameră există suficientă lumină naturală. În cazul sistemelor de iluminat inteligent fără detectori, becurile pot fi programate să se stingă sau să se aprindă în anumite momente ale zilei.

Un sistem de iluminat se alege în funcție de următoarele criterii: destinația, dimensiunea camerei și mobilierul existent în încăpere. Astfel, există corpuri de iluminat dedicate fiecărui spațiu al casei: dormitor, sufragerie, bucătărie, hol, terasă sau grădină.

Compania Hornbach dispune în acest moment de un sortiment format din 20 de articole din gama destinată securității locuinței alături de cele create pentru controlul iluminatului ambiental

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 669

5 mituri dezvaluite despre coboti

Roboții colaborativi, cunoscuți și sub numele de coboți, au uimit industria robotică cu capacitățile lor unice, reprezentând unele dintre cele mai interesante progrese în tehnologia robotică de astăzi.

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 1021

GWHost - Gazduire pe placul tau!

Noi, cei de la GWHost credem în dreptul tău de a-ți pune ideile online. De aceea, toate serviciile noastre profesionale de găzduire, de la site-uri web de o singură pagină până la servere dedicate, vin cu instrumente puternice și securitate solidă.

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 1197

Teledetectia - o noua abordare in localizarea pierderilor de apa

Utilizand aceeasi tehnologie Hi-tech ca cea folosita pentru a identifica apa pe alte planete, noua abordare privind identificarea pierderilor de apa permite localizarea scurgerilor de apa din retelele subterane.

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 2141

15 lucruri pe care nu le stiai despre Cernobil

Cernobîl a fost accidentul care, potrivit industriei nucleare, nu se va intampla niciodată. Douazeci si cinci de ani mai tarziu, accidentul nuclear de la Fukushima ne reaminteste ca riscul unui alt Cernobîl exista oriunde puterea nucleara este folosita.

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 3393

Interviu cu domnul Alexandru Postavaru

Un interviu realizat de Alin Anchidin - inginer hidrotehnist, cu domnul Alexandru Postavaru despre pierderi, drone si alte gadgeturi utilizate in detectia pierderilor de apa.

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 3255

LED - Lumina, Eficienta, Dezvoltare. Tinerii sunt cei mai afectati de calitatea luminii

Adolescentii si tinerii adorm cu 38% mai greu ca adultii din cauza luminii provenite de la telefoanele mobile, tablete si alte dispozitive cu ecran auto-iluminat, a concluzionat un studiu condus de Prof. Mariana Figueiro, director al programului „Lumina si sanatatea” al Lighting Research Center (LRC) de la Institutul Politehnic Rensselaer din Troy, NY, Statele Unite.

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 2317

Soluție pentru economisirea apei in locuinte

IDEI SIMPLE, ECONOMIE MARE! Apa potabila devine din ce in ce mai scumpa. Noi va propunem o solutie simpla de economisire a apei in locuinte si cladiri rezidentiale.

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 4941

Inginerii au gasit o modalitate de a capta energia eoliana din copaci

Imaginati-va o lume impanzita de paduri, care ar genera toata energia de care avem nevoie. Acest vis ar putea deveni realitate datorita unei noi forme de producere a energiei eoliene, care transforma mișcarea copacilor in energie curata.

 • Categorie: Tehnologii
 • Accesări: 2266
Siteul blog.instalnews.ro foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...
Află mai mult Am înţeles