5 mituri dezvaluite despre coboti

21 vizualizari
mituri dezvaluite despre coboti
Distribuie pe

Roboții colaborativi, cunoscuți și sub numele de coboți, au uimit industria robotică cu capacitățile lor unice, reprezentând unele dintre cele mai interesante progrese în tehnologia robotică de astăzi.

Cu toate acestea, există încă o mulțime de concepții greșite despre ce fac de fapt coboții - și, mai important, despre ce NU fac.

Pentru a ajuta la clarificarea confuziei vă dezvăluim cele mai frecvente 5 mituri despre coboți:

1. Automatizările cu ajutorul roboților se adresează operațiunilor complexe, la scară mare 

Majoritatea oamenilor se gândesc la roboți, având în minte imaginea unei "cutii" mari, folosite pe liniile de asamblare. Dar realitatea este, că datorită flexibilității coboților, companiile pot să automatizeze chiar și cele mai simple sarcini. Indiferent de scara producției, coboții pot fi utilizați  pentru procese repetitive, manuale sau obositoare pentru lucrători - cum ar fi ridicarea și așezarea, ambalarea și paletizarea, înșurubarea, lipirea, distribuirea și sudarea.

 

2. Roboții înlocuiesc joburile

De mult timp, se vehiculează ideea că roboții fură locurile de muncă ale oamenilor. Adevărul este exact pe dos.  Roboții îi scutesc de fapt pe muncitori de sarcinile grele și repetitive, astfel încât aceștia să poată prelua sarcini mai bune și mai interesante în cadrul companiei. Și, cu ajutorul roboților care contribuie la creșterea productivității, companiile se găsesc adesea în situația de a angaja mai mulți oameni, creând astfel locuri de muncă, nu eliminându-le.

Doar 10% din locurile de muncă sunt complet automatizate, iar cu coboți producția crește cu 50% - fără pierderi de locuri de muncă. În perioada 2017-2020, roboții vor crea peste 2 milioane de locuri de muncă la nivel global, dar nici o mașină nu va înlocui dexteritatea umană, gândirea critică, luarea deciziilor și creativitatea.

 

3. Este bătaie de cap să implementezi și să întreții roboți

Este adevărat că există unii roboți care sunt mari, greoi și dificil de operat. S-ar putea spune că practic se cere un doctorat pentru a-i controla. Dar nu și coboții. Coboții sunt ușor de implementat, operat și întreținut. Și, pentru că sunt atât de compacți și ușori, nu este nevoie să schimbați aspectul de producție când comutați cobotul între sarcini. Sunt ușor de programat sau re-implementat și necesită o întreținere minimă.

Partea cea mai avantajoasă a robotului este interfața de control, să poți fi acolo lângă el și să-l depanezi din mers. Îl poți programa și de la un dispozitiv portabil. Este foarte comod, și din acest punct de vedere este imbatabil.

4. Coboții sunt periculoși

Cu roboți tradiționali, este imposibil să lucrezi cu ei lângă tine, fără probleme serioase de siguranță. Având în vedere funcțiile lor de siguranță integrate, coboții și oamenii pot lucra în tandem. Roboții de ultimă generație au funcții de siguranță certificate și respectă standardele de siguranță pentru mașini privind colaborarea neobstrucționată om- robot.

În plus, nu toți  roboții au nevoie de spațiu pe podea, prin urmare, puteți crește producția fără a trebui să vă rearanjați linia de producție.

5. Roboții sunt costisitori

Există un adevăr în acest mit - roboții pot fi scumpi. Dar acest lucru nu este valabil pentru orice tip de robot. Pentru coboți, costurile inițiale sunt de obicei doar 20% din roboții tradiționali, cu o perioadă medie de amortizare de șase până la opt luni. Coboții sunt eficienți din punct de vedere al costurilor, iar instalarea acestora necesită investiții minime, având în vedere că nu au nevoie de schimbări importante în infrastructură. Și, spre deosebire de roboții tradiționali, aceștia pot fi redistribuiți la diferite funcții în linia de producție și folosiți în permanență.

Sursa: https://blog.universal-robots.com, Traducere si adaptare text: instalnews.ro

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video