Copacii Urbani care vor schimba spatiile verzi ale viitorului

65 vizualizari
copaci urbani
Distribuie pe

"Copaci urbani” care purifica atat de mult aer poluat cat o padure intreaga.

Poate ca poluarea aerului este ceva invizibil, insa duce la 7 milioane de decese premature in fiecare an. Din fericire, acum exista o solutie - “Copacul Urban” (City Tree) este un perete verde de inalta tehnologie care curata aerul de particulele daunatoare - si are o putere de purificare cat 275 de copaci urbani.

Asa cum ati ghicit deja, Copacul Urban nu este un copac in adevaratul sens al cuvantului. El este alcatuit dintr-o cultura de muschi, care au o suprafata mult mai mare a frunzelor decat orice alte plante, ceea ce inseamna ca absoarbe mai multi poluanti. Copacul Urban are o inaltime sub 4m, 3m latime si 2.19m adancime. Sunt disponibile 2 dimensiuni, cu sau fara banca, avand inclus si un display pentru informare sau reclama.
Datorita suprafetei mari de muschi instalat, fiecare astfel de copac poate elimina praful, dioxidul de azot si gazele de ozon din aer. in plus, instalatiile sunt complet autonome, panourile solare generand electricitate si colectand apa de ploaie care este apoi filtrata intr-un rezervor unde este pompat in sol.

Inventia are de asemenea senzori WiFi care masoara umiditatea solului, temperatura si calitatea apei si informeaza asupra eficientei copacului. In fiecare zi, un Copac Urban poate absorbi in jur de 250gr de pulberi sedimentabile (particule). Pe durata unui an intreg, instalatia poate absorbi 240 tone metrice de CO2.

Intentia celor de la Green City Solutions, cei care au dezvoltat aceasta tehnologie, este de a instala Copacul Urban in principalele orase din lume, insa acestia se confrunta cu provocari birocratice. S-a dorit de exemplu instalarea unui asemenea panou in Modena, Italia, totul fiind planuit si aranjat in acest sens, pentru ca apoi municipalitatile sa ezite in privinta locatiei instalarii, din motive de siguranta.

Cu toate acestea, compania va insista, avand de gand sa introduca aceasta tehnologie in India, unde nivelul poluarii atinge niveluri periculoase in anumite locatii.
Pana in prezent, au fost instalati 20 astfel de Copaci Urbani, in orase precum Oslo, Paris, Bruxelles si Hong Kong. Avand un pret de aprox. 25.000 USD, acestia sunt o investitie majora insa una considerata utila pentru ca curata aerul de contaminanti nocivi.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video