Soluție pentru economisirea apei in locuinte

275 vizualizari
economisirea apei
Distribuie pe

IDEI SIMPLE, ECONOMIE MARE! Apa potabila devine din ce in ce mai scumpa. Noi va propunem o solutie simpla de economisire a apei in locuinte si cladiri rezidentiale.

Pentru această soluție am obținut Diploma Salonului de Inventică 2014, București pentru “Procedeu pentru Economisirea Consumului de Apă în Locuințe”.

Descrierea acestui procedeu îl găsiți și pe www.economisire-apa.ro.

Micșorând consumul de apă se micșorează și cantitatea de apă evacuată la canal, economia la factură fiind dublă.

Apa folosită pentru duș, baie, chiuvetă baie este colectată printr-o conductă de scurgere diferită de conducta de scurgere a apei folosită la toaletă într-un rezervor aflat sub nivelul celei mai joase băi sau duș pentru a se putea scurge.

Apa din acest rezervor, după ce este dezinfectată și filtrată, este ridicată la nivelul superior al clădirii într-un alt rezervor cu ajutorul unei pompe.

Din acest rezervor se alimentează toaletele din locuințe spre deosebire de sistemul clasic care alimentează și toaletele din rețeaua generală de alimentare cu apă.

Inventia cu nr. u 2012 00073 OSIM este o alternativa economica la sistemul clasic de colectare a apelor uzate din locuinte. Noul sistem de colectare si recirculare a apei folosite in locuinte asigura recircularea apei folosite la dus, baie si chiuvete pentru folosirea ei la toalete, obtinindu-se economisirea consumului de apa din locuinte. Cu ajutorul noului sistem se poate obtine o economie medie de cca. 20%-30%, dar valoarea facturii de apa se micsoreaza aproape dublu, deoarece nu se mai plateste cantitatea de apa economisita care se evacua la scurgere. Sistemul inovativ se caracterizeaza prin colectarea apei folosite pentru dus, baie si chiuvete separate de apa folosita la toalete. Aceasta cantitate de apa este colectata intr-un rezervor sub nivelul celei mai joase bai si dupa dezinfectare si filtrare se pompeaza la nivelul superior al cladirii intr-un alt rezervor din care se alimenteaza toaletele din locuinta.

Estimarea consumului mediu de apa pentru o zi pentru o familie formata din 3 membri:

-3x dusuri/zi 3x10l=30l
-3x spalari pe miini: 3x3x2l=18l
-3x spalari pe dinti: 3x3x1l=9l
-2 spalari rufe pe saptamina, cca 30l, Total 60l, pe zi cca 8,5l
-3x apa pentru toaleta: 3x2x4=24l (se estimeaza folosirea toaletei de fiecare persoana de doua ori zilnic).

Rezulta un consum zilnic de cca: 89,5 l/zi

Cu noul sistem se economiseste apa folosita la toaleta, 24l, cca 26%.

Ing. Eugen Ciurea
Tel. 0040 744 650 429
www.economisire-apa.ro

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video