Decoplast: Cererea de tâmplărie premium va crește cu până la 10% în 2023

67 vizualizari
Mirela Ivascu
Distribuie pe

Decoplast: Cererea de tâmplărie premium va crește cu până la 10% în 2023, eficiența energetică primează în decizia de cumpărare  a românilor

Articolele sustenabile, prietenoase cu mediul, cu un impact dovedit la nivel de creștere a eficienței energetice primează în alegerile românilor pentru casă anul acesta, inclusiv când vine vorba de tâmplăria din PVC. Potrivit reprezentanților Decoplast, gamele superioare din portofoliul companiei, care optimizează consumul de energie si utilizează la maxim lumina naturală, generează peste 30% din vânzările producătorului, iar cererea pe categorie va crește cu până 10% anul acesta.

Potrivit reprezentaților Decoplast, în ultimii ani au crescut considerabil solicitările de tâmplărie din gamele superioare, care asigură astăzi 30% din volumul total de vânzări, pe fondul cererii tot mai mari de sisteme eficiente energetic. Iar tendința se va menține inclusiv anul acesta, având în vedere că resursele naturale sunt limitate, iar costurile energetice ridicate și imprevizibile.

”Este o direcție globală, la care România se aliniază din aceleași motive de bază: energia electrică este tot mai scumpă, iar resursele naturale din ce în ce mai puține și mai costisitoare. Să nu uităm, în plus, că trebuie să ne aliniem și noi la normele Near Zero Energy Building (nZEB) pentru toate tipurile de clădiri. Asta înseamnă că energia regenerabilă trebuie să acopere cel puțin 30% din consum într-o clădire cu standard nZEB. Automat, este nevoie de izolație termică foarte bună, cu punți termice cât mai reduse, un strat continuu de termoizolare, ferestre și uși  performante și un sistem de ventilare care să asigure calitatea aerului din interior”, explică Mirela Ivașcu, Managing Partner Decoplast.

Astfel, ferestrele mari, panoramice și pereții din sticlă rămân o tendință de top a anului 2023 în amenajare, fiind printre cele mai eficiente soluții de valorificare a luminii naturale și a soarelui.

”Anul acesta se va pune și mai mult accentul pe valorificarea resurselor naturale, simplitate si maximizarea funcționalității. În acest context, deja am observat o creștere importantă pe gamele noastre premium DecoSensio și DecoSpatio, sisteme care oferă suprafețe generoase de sticlă, pentru a beneficia de cât mai multă lumină și transparență. Mai mult, profilele de ramă umplute cu spumă garantează cele mai bune valori de izolare termică la nivelul locuinței și garniturile circulare de etanșare, sudate la colțuri, asigură etanșeitate maximă contra curenților de aer și averse”, adaugă Mirela Ivașcu.

O altă tendință care se reflectă anul acesta atât în alegerile designerilor, arhitecților, dar și a clienților domestici, sunt produsele sustenabile, fie că sunt reciclate, artizanale sau au componente zero waste, iar tâmplăria PVC nu face excepție. Astfel, toate profilele produse de Decoplast au în compoziție minim 30% PVC reciclat.  
Tot în 2023 se observă o afinitate crescută pentru smart living, care se reflectă inclusiv în accesorii și device-uri aplicabile sistemelor de tâmplărie, cum ar fi  clanțe și yale inteligente, sau lacăte cu Wi-Fi și amprentă digitală.

Activă pe piața locală din 2004, Decoplast este unul dintre producătorii de tâmplărie cu tradiție în România, și unul dintre puținii producători cu prezență internațională în Italia, Franța și Belgia. Gamele Decoplast – DecoSensio, DecoSpatio, DecoVisio și DecoVitrio sunt dezvoltate la cele mai înalte standarde de calitate, eficiență termică și fonică, design și tehnologie de ultimă generație. Produsele Decoplast respectă principiile sustenabilității, din grijă față de prezervarea și conservarea resurselor naturale, materialul cadru fiind 100% reciclabil.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video