Saint-Gobain a obținut Declarația de Mediu (EPD) pentru ORAÉ®, sticla cu cel mai redus conținut de carbon din lume

23 vizualizari
orae
Distribuie pe

Declarația de Mediu pentru Produs (en. Environmental Product Declaration) a sticlei cu cel mai redus conținut de carbon din lume – ORAÉ®, lansată de Saint-Gobain în septembrie 2022, a fost înregistrată în Sistemul International EPD®, cel mai amplu sistem de declarații de mediu din lume, bazat pe standardele internaționale ISO. 

Esențial pentru evaluarea sustenabilă a clădirilor, acest document prezintă impactul asupra încălzirii globale, consumul de resurse nereciclabile, energie şi apă, precum şi cantitatea de deșeuri generată din momentul în care materia primă este extrasă şi până la demolarea clădirii. Declarațiile de Mediu pentru Produs oferă date comparabile între produse din aceeași categorie, informațiile fiind verificate de o terță parte independentă.  

Astfel, odată cu Declarația de Mediu pentru Produs (en. EPD), ORAÉ® este certificat ca fiind sticla cu cea mai scăzută amprentă de carbon din lume, stabilind un nou standard de 6.64 kg CO2 eq./m² (pentru un substrat cu o grosime de 4 mm, pentru întreg ciclul de viață).

Comparativ cu produsul european de bază Saint-Gobain Glass, ORAÉ® are o amprentă de carbon redusă cu 42%, această performanță datorându-se conținutului ridicat de sticlă reciclată, fără a face compromisuri în ceea ce privește performanța tehnică, calitativă sau estetică a produselor. 

ORAÉ® în combinație cu cele mai avansate tehnologii de depunere ale Saint-Gobain 

ORAÉ® este deja integrat în portofoliul Saint-Gobain Glass. De exemplu, soluția COOL-LITE® XTREME ORAÉ® oferă performanță și durabilitate, reducând atât emisiile de carbon operațional (răcire, încălzire și iluminat în timpul utilizării unei clădiri), cât și carbonul încorporat în fațadele clădirilor.
 

Pionierii în domeniul imobiliar deschid calea către construcții mai durabile 

Ca o confirmare a entuziasmului pieței pentru inovația majoră ORAÉ®, mai mulți parteneri imobiliari importanți au ales Saint-Gobain Glass pentru a reduce amprenta de carbon a unora dintre proiectele lor de referință.

Cel mai recent exemplu: dezvoltatorul imobiliar suedez NCC a ales sticla COOL-LITE® XTREME ORAÉ® pentru un nou proiect – clădirea Habitat 7, situată în Gothenburg (Suedia), realizat în colaborare cu producătorul de fațade Fasadglas.

orae

Imagine Arhitect Krook & Tjäder

Astfel, rolul cheie pe care ORAÉ® îl joacă pentru o industrie durabilă și pentru accelerarea dezvoltării economiei circulare, cu emisii reduse de carbon, a fost reconfirmat.

ORAÉ® este disponibil în aplicația Calumen®, care calculează amprenta de carbon a proiectelor

Cu ajutorul informațiilor detaliate de mediu disponibile, ORAÉ® este acum integrat în aplicația Calumen®, un instrument digital all-in-one pentru identificarea vitrajului potrivit, dezvoltat de Saint-Gobain. Astfel, profesioniștii din industria construcțiilor pot evalua acum impactul ORAÉ® asupra amprentei de carbon a proiectelor lor arhitecturale.

Un pas important în reducerea emisiilor de carbon din industria construcțiilor  

Datorită rezultatelor sale impresionante, ORAÉ® este acum disponibil și pe piața de ferestre, în combinație cu cele mai bune depuneri cu emisivitate joasă din portofoliul Saint-Gobain Glass, cum ar fi ECLAZ® și PLANISTAR®. Oferta este deja disponibilă în Spania și în Franța, iar în curând va face parte și din portofoliul de soluții al altor țări.

Astfel, Saint-Gobain face încă un pas către o ofertă extinsă de produse și soluții cu un conținut redus de carbon, pe deplin aliniată cu angajamentul Net Zero Carbon by 2050 și cu ambiția de a poziționa Grupul ca lider mondial în domeniul construcțiilor durabile.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.600 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 10.800 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 19.925 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video