Săptămâna Mondială a Apei 2019, 25-30 august Stockholm

111 vizualizari
World Water Week 2019 Stockholm
Distribuie pe

Săptămâna Mondială a Apei este cel mai important eveniment anual pe probleme de apă și dezvoltare globală. În 2019, acesta se desfășoară la Stockholm, în perioada 25-30 august, unde se vor întâlni aproximativ 3600 de reprezentanți din 130 de țări, reprezentând guverne, sectorul privat, organizații multilaterale, societatea civilă și mediul academic.

Institutul Internațional al Apei din Stockholm (SIWI) lucrează pentru a rezolva provocările globale legate de apă, prin îmbunătățirea utilizării și gestionării apei. Prin combinarea domeniilor sale de expertiză, cu puterea unică de convocare, SIWI influențează  factorii de decizie, facilitează dialogul și construiește soluții în problemele de apă, contribuind astfel la un viitor prosper și durabil pentru toți.

În cadrul acestui eveniment experți de renume în domeniul apei și factori de decizie internaționali se întâlnesc pentru a discuta despre problemele cele mai presante ale umanității – accesul la apa dulce.

Pe tot globul, tot mai mulți oameni devin conștienți de criza apei. În tendințele actuale, cererea de apă va depăși oferta cu 40% în anul 2030, în timp ce jumătate din lume va suferi de stres, din cauza lipsei severe de apă. Situația este extracerbată de schimbările climatice, ceea ce duce la fenomene meteorologice extreme mai frecvente, precum și la modele de precipitații periculos de imprevizibile, care pot provoca distrugeri.

„Trebuie să schimbăm modul în care vedem și gestionăm apa pentru a face față acestor provocări, iar acest eveniment oferă o platformă unică pentru găsirea de soluții. Aici toți experții din domeniul apei se pot alătura liderilor și factorilor de decizie internaționali”, spune Gabriela Suhoschi, director al Săptămânii Mondiale a Apei, organizată de SIWI.

În 2019, Săptămâna Mondială a Apei este organizată pentru al 29-lea an consecutiv, iar tema propusă pentru această ediție este „Apă pentru societate - apă pentru toți” și se referă la faptul că, criza apei, care cuprinde din ce în ce mai multe zone, poate conduce la un decalaj în creștere între cei bogați și cei săraci, dacă nu este gestionată corespunzător. În timpul evenimentului se va pune puternic accentul pe aspecte precum securitatea, migrația și reducerea sărăciei, dar cele 400 de organizații care au fost selectate să convoace sesiuni, sunt libere să aleagă și alte subiecte. Rezultatul este un program extrem de divers, cu aproape 250 de sesiuni care acoperă totul, de la activismul tânăr până la inovații microplastice.

„Suntem foarte bucuroși că putem atrage atât de mulți experții de topai lumii, pe o gamă largă de subiecte legate de apă și dezvoltare. Săptămâna Mondială a Apei oferă o oportunitate unică de a utiliza cercetarea și dezvoltarea de ultimă oră”, spune Suhoschi.

worldwaterweek.org

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video