Perspectivele pieței HVAC din Europa și raportul de prognoză 2024-2029

6 vizualizari
1
Distribuie pe

Piața europeană a sistemelor HVAC a fost evaluată la 64,33 miliarde USD în 2023 și se preconizează să atingă o valoare de 92,48 miliarde USD, înregistrând o creștere CAGR de 6,24% în perioada 2023-2029.

Piața europeană a sistemelor HVAC beneficiază de stimulente guvernamentale mari pentru utilizatorii finali. Aceste scheme guvernamentale stimulează cererea de echipamente eficiente energetic. 

Mai mult, odată cu revoluția tehnologică, industria a asistat la un influx de sisteme accesibile. Furnizorii care dețin tehnologie avansată și respectă standardele stabilite din punct de vedere ecologic au un avantaj competitiv față de ceilalți furnizori. Prin urmare, deși sustenabilitatea este un factor important în industria HVAC, integrarea tehnologiei și a standardelor legale reprezintă un pas înainte pe o piață concurentă.
Regiunea Europei Occidentale a deținut cea mai semnificativă cotă de piață europeană a sistemelor HVAC, evaluată la peste 36 de miliarde USD în 2023. Factorii principali care determină creșterea vânzărilor de echipamente HVAC în regiune:

    • sunt creșterea cheltuielilor pentru construcții
    • creșterea proiectelor de construcții a clădirilor comerciale
    • creșterea cheltuielilor guvernamentale pentru dezvoltarea durabilă
    • dezvoltarea industrială
    • urbanizarea rapidă
    • schimbarea condițiilor climatice
    • creșterea veniturilor disponibile în țările europene.

În plus, mai multe țări din nordul și centrul Europei se confruntă anual cu vreme foarte rece. Condițiile meteorologice în schimbare și întreținerea precară a calității aerului determină tiparul anual de consum al echipamentelor HVAC în țările europene. Majoritatea producătorilor europeni de echipamente HVAC investesc în inovații pentru a obține un avantaj competitiv. Vânzările de echipamente eficiente din punct de vedere energetic au crescut în ultimii patru ani din cauza directivelor UE care îi obligă pe toți actorii din industrie să investească în modele durabile.

De asemenea, țările europene au pus accent pe utilizarea sistemelor HVAC eficiente energetic. Cererea de soluții eficiente din punct de vedere energetic pentru încălzire și răcire a crescut brusc, determinată de cerințele de reglementare și preferințele consumatorilor. Utilizarea pompelor de căldură eficiente în unitățile de producție și în clădirile rezidențiale și comerciale este o strategie esențială pentru reducerea gazelor cu efect de seră și pentru atingerea obiectivelor stabilite în obiectivele Green Deal și REPower EU.

TENDINȚE ȘI FACTORI MOTIVATORI AI PIEȚEI

Condițiile climatice și valurile de căldură propulsează piața europeană a sistemelor HVAC
Unitățile de aer condiționat utilizate și instalate în spațiile de birouri sunt un standard în Europa. Cu toate acestea, nu este ușor să găsești unități AC în locuințe. Orașele din întreaga regiune nu sunt proiectate să facă față temperaturilor în creștere, iar în anumite clădiri istorice nu au voie nici măcar să instaleze un sistem modern de răcire. Prin urmare, acești factori promovează utilizarea unităților mobile de răcire în majoritatea clădirilor rezidențiale și comerciale din țările europene. În plus, industria HVAC actualizează constant sistemele de încălzire și răcire pentru a crește eficiența energetică.

Aceste progrese duc la economii de energie, îi ajută pe proprietari să facă față schimbărilor climatice și protejează mediul. Prin urmare, temperaturile crescute determină creșterea cererii de aparate de aer condiționat pentru scopuri comerciale și rezidențiale. 

În 2021, Agenția Internațională a Energiei (IEA) a estimat că numărul aparatelor de aer condiționat din Europa se va dubla în următoarele două decenii, pe măsură ce canicula record devine din ce în ce mai frecventă. Prin urmare, acești factori determină creșterea pieței HVAC în perioada prognozată.
Politici guvernamentale favorabile în toate țările
Politicile guvernamentale favorabile din toate țările care susțin utilizarea surselor regenerabile de energie (RES) și previn emisiile de gaze cu efect de seră (GES) în atmosferă stimulează piața europeană a sistemelor HVAC. Factorii de decizie politică încearcă, de asemenea, să elaboreze politici care să poată sprijini de-carbonizarea transporturilor și gestionarea sectorului energetic. Implementarea aparatelor electrocasnice care utilizează surse regenerabile poate deveni obligatorie pentru ca proiectele mari să fie certificate ca unități de construcție sustenabile și ecologice. Acest lucru poate impulsiona substanțial adoptarea sistemelor HVAC în spațiile rezidențiale și comerciale mari.

FRÂNĂRI ÎN INDUSTRIE

Costuri ridicate de instalare

În ciuda beneficiilor asociate echipamentelor de încălzire și ventilație în ceea ce privește contribuția lor durabilă la mediu, costul inițial ridicat și costul preliminar frânează adoptarea lor. Aceasta poate fi o provocare majoră, în special în economiile în creștere și pe piețele sensibile la preț din țările europene, unde costul este un factor important care influențează achiziția. Deși există dovezi că echipamentele de încălzire generează costuri operaționale reduse în timp, comparativ cu încălzitoarele convenționale pe gaz și solare, costul ridicat de instalare reprezintă o povară pentru furnizorii de pe piața europeană a sistemelor HVAC.

De asemenea, se estimează că prețul variază și fluctuează în funcție de dealerul local, piață, starea locuinței și climă. Mai mult, costurile de operare, bazate pe sursa de combustibil, cum ar fi gazul natural, propanul sau petrolul, pe lângă electricitate, sunt, de asemenea, influențate în momentul achiziției. Deși pompa de căldură hibridă sau cu combustibil dual poate fi o soluție ideală pentru reducerea costurilor operaționale, prețul ridicat și costul inițial al categoriei hibride reprezintă provocări majore pentru adoptarea pe piață.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Video