O echipă de elevi strânge bani pentru echiparea laboratoarelor de robotică din liceele românești

72 vizualizari
Quantum Robotics
Distribuie pe

Echipa Quantum Robotics lansează programul „LabGrade”, un concurs cu premii ce constă în echiparea a trei laboratoare de robotică, destinate echipelor de robotică First Tech Challenge, dar și a altor licee care doresc să își dezvolte activitățile educaționale în acest domeniu.

„LabGrade” este un program cu o durată de 3 ani ce constă în echiparea completă a trei laboratoare (unul pe an), cu materiale, echipamente și ustensile necesare activității de robotică. „LabGrade” se desfășoară sub forma unui concurs organizat de echipa Quantum Robotics #14270, echipa de robotică a Liceului Internațional de Informatică București (ICHB), înscrisă în Romania la competiția de robotică BRD First Tech Challenge Romania (FTC) . In acest an concursul se desfășoară în perioada Februarie – Martie 2023 și pot participa toate liceele/scoli profesionale fără laboratoare de robotică, precum și echipele de robotică FTC din Romania care doresc să își modernizeze laboratorul.

Criteriile de evaluare sunt stabilite de membrii și mentorii echipei Quantum Robotics, precum și de sponsorii programului. Aplicația constă într-o prezentare a participanților, după următorul format:

  1. Descriere și organizare echipă/liceu
  2. Scurtă prezentare privind necesitatea dotărilor și planul de viitor al echipei (maxim o pagină)
  3. O prezentare video 1 min a spațiului și a dotărilor actuale
  4. Scrisoare director liceu și/sau mentor echipă

Anunțarea câștigătorului de anul acesta este programată pentru data de 9 Martie 2022 înainte de campionatul Național BRD First Tech Challenge România, iar implementarea se va realiza cu ajutorul membrilor echipei, până în luna Iunie 2023.

„Obiectivul nostru principal este să promovăm cât mai eficient dezvoltarea activităților de inovare, știință, tehnică și robotică din cadrul liceelor din Romania, precum și atragerea de sponsori care doresc să susțină performanța educațională în aceste domenii de viitor. Pentru acest proiect punem în practică experiența noastră acumulată în ultimii 6 ani, inclusiv în amenajarea laboratorului propriu”, susține Alex Radu, Team Leader Quantum Robotics, elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică București, și finalist Dean’s List la Campionatul Mondial de Robotică FTC, Houston, 2022.

Detaliile programului „LabGrade” se găsesc pe website echipa Quantum Robotics https://qrobotics.eu/labgrade

Pentru oricine dorește să participe/susțină/sponsorizeze proiectul, vă rugăm scrieti pe adresa de email: quantum.robotics@ichb.ro

quantum lab

Despre Quantum Robotics

Echipa Quantum Robotics a fost înfiițată în anul 2017, de un grup elevi olimpici la diverse materii precum: informatică, matematică, fizică, chimie, robotică, echipă ce își propunea participarea la competițiile de robotică “First Tech Challenge”. In ultimii 5 ani echipa Quantum Robotics a câștigat numeroase premii în competiții din Romania, SUA, Rusia, Coreea de Sud, Canada.

Echipa își desfășoară activitatea în cadrul laboratorului de robotică din ICHB si este coordonată de 4 mentori profesori și 4 asistenți Alumni, în prezent studenți la universități prestigioase din lume.

FIRST este recunoscut la nivel mondial ca fiind cel mai important program de implicare multidisciplinară STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) din întreaga lume, având scopul de a oferi liceenilor posibilitatea de a aplica concepte integrate pentru rezolvarea problemelor complexe de robotică, dar și de a își dezvolta abilitățile de lucru în echipă, precum și dorința de a îi ajuta pe ceilalți prin activități de mentorat și voluntariat. Programul FIRST Tech Challenge este organizat în România de Asociația „Nație prin Educație”, se desfășoară fără încetare din anul 2016 și are în prezent înscrise peste 200 de echipe de robotică din toată țara.

Pentru mai multe informații, vizitați www.qrobotics.eu, www.ichb.ro, www.qrobotics.eu, www.facebook.com/QuantumRoboticsFTC www.Instagram.com/quantum_robotics www.youtube.com/quantumrobotics

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video