Generatoarele de energie eoliana sunt acum protejate

58 vizualizari
Siemens Sinorix AFFS
Distribuie pe

Generatoarele de energie eoliana, sisteme cu concentratie maxima de valoare, sunt foarte greu accesibile pompierilor. Primul sistem complet automatizat de detectare si stingere a incendiului dedicat acestei tehnologii importante, Siemens SinorixTM AFFS a fost aprobat de VdS (Institutul european nr. 1 pentru siguranta).

Cu inaltimi medii de cateva sute de metri, instalatiile de generare energie eoliana sunt greu accesibile echipelor de pompieri, mai ales in cazul instalatiilor offshore, unde conditiile meteo fac chiar si simpla reparatie extrem de dificila. In caz de incendiu, nu este vorba doar de daunele majore care cauzeaza probleme, dar, de asemenea, de nerespectarea fortata a reglementarilor privind reteaua electrica. 

„Sistemele automate de protectie la incendiu sunt, ca de obicei, solutia”, afirma Heike Siefkes, inginer de testare la VdS Loss Prevention. “Spatiul minim disponibil si conditiile de mediu dificile in cazul turbinelor eoliene au fost provocari majore pentru producatori. Siemens a rezolvat perfect aceste probleme cu noul sau sistem Sinorix”. Sistemul inovator conceput pentru detectia incendiului si stingerea acestuia fara reziduuri, cu azot, este primul sistem de siguranta pentru generatoare de energie eoliana aprobat de VdS, Institutul european nr. 1 pentru siguranta si securitate.

„Suntem incantati de aceasta dovada clara a eficacitatii dezvoltarii noastre”, afirma Christian Lais, sef al departamentului conformitatii de reglementare din cadrul Siemens Building Technologies Division. “In special aprobarea din partea VdS dovedeste certificarea fiabilitatii pe termen lung a Sinorix in cele mai diverse conditii de mediu. Combinatia Sinorix cu detectoarele noastre de incendiu duce la prevenirea falselor alarme, lucru extrem de important atunci cand vine vorba de centrale eoliene offshore greu accesibile. Am inclus componentele de baza ale sistemului nostru de siguranta la foc, precum stingatorul si sistemele de alarma la incendiu, intr-o carcasa robusta, ceea ce face instalarea si intretinerea mai usoara”.

Ghidul de securitate la incendiu a turbinelor eoliene VdS (VdS 3523) pot fi descarcate gratuit de pe www.vds-shop.de. Pentru informatii cu privire la tehnologia Sinorix, vizitati www.siemens.com/sinorix

Foto: Generatoarele de energie eoliana – greu accesibile echipelor de interventie si de pompieri, acum protejate confortabil.

Sigiliul de calitate VdS, din nou principalul criteriu de cumparare pentru factorii de decizie

Cel mai amplu sondaj al expertilor pentru siguranta si securitate din Europa, ASW/WIK Enquête, a relevat faptul ca certificarea VdS este cel mai important criteriu atunci cand vine vorba de achizitia de tehnologii. 77% din participantii la acest sondaj se asteapta la o crestere a riscurilor economice.
Ca un criteriu decisiv pentru investitiile in tehnologie de siguranta si securitate, participantii au numit certificate de produs. La fel ca in anii precedenti, certificatul de calitate VdS a fost considerat cel mai important element de cei chestionati, iar certificarea VdS A fost de asemenea, prima caracteristica verificabila in cazul selectarii furnizorilor de servicii de securitate.

Robert Reinermann, managing director al VdS a afirmat: “Suntem incantati ca factori-cheie de decizie din industria noastra au confirmat din nou filozofia de calitate VdS Numarul unu in clasament este de asemenea un compliment adus calitatii inalte a produselor si serviciilor oferi-te de clientii nostri de pe toate continentele”.
Sondajul Enquête ASW/WIK a fost intreprins pentru a 11-a oara din 1992/1993. Au participat 279 de experti din diverse industrii din tarile vorbitoare de limba germana, de la consultanti de specialitate la factori de decizie in privinta securitatii din cadrul grupurilor corporative, la direc-tori generali, toti acestia fiind chestionati anonim. Cea mai comuna cauza a daunelor a fost mentionata ca fiind furtul. 77% dintre cei chestionati cred ca riscurile economice generate de pericolele de securitate vor continua sa creasca. Avand in vedere aceste amenintari in crestere, certificarile castiga importanta prin faptul ca ofera o garantie a calitatii dovedite.

Foto: Enquête 2012/13 confirma inca o data sigiliul de calitate VdS drept cel mai important criteriu de achizitie in domeniul industriei


Despre VdS
VdS este una dintre cele mai mari companii europene de inspectie si certificare in domeniul protectiei si securitatii la incendiu. Avand decenii de experienta, VdS este partenerul de incredere al testarii sistemelor de protectie impotriva incendiilor la fata locului, al certificarii produselor, furnizarii de servicii si sistemelor de management. VdS stabileste de asemenea standarde internationale prin publicarea unui set cuprinzator de norme si linii directoare pentru prevenirea incendiilor si echipamentelor de siguranta. VdS se bucura de asemenea de o excelenta reputatie ca institutie de formare, oferind cursuri si seminarii pentru angajatii companiilor de toate marimile si din diverse industrii.
Clientii sai numara intreprinderi industriale si comerciale, producatori de top, companii specializate. Sigiliul de calitate VdS certifica faptul ca produsele si serviciile de pe piata sigurantei civile sunt de o calitate optima si ofera consumatorilor comerciali si privati un ajutor important de orientare. 
VdS Schadenverhütung GmbH este o filiala detinuta in intregime de Gesamtverband der Deutschen Versicherungswirtschaft e.V. (German Insurance Association – GDV).

www.vds.de
VdS – Inspected. Approved. Safe.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video