PROMELEK XXI și-a dublat vânzările de sisteme fotovoltaice la cheie în primul semestru, la peste 8 mil. lei

48 vizualizari
PROMELEK XXI și-a dublat vânzările de sisteme fotovoltaice
Distribuie pe

PROMELEK XXI și-a dublat vânzările de sisteme fotovoltaice la cheie în primul semestru, la peste 8 mil. lei

  • Vânzări estimate la 20 milioane lei până la finalul lui 2024
  • Sectorul industrial generează 40% din business
  • Mișcare strategică: soluții integrate de eficiență energetică

Cluj-Napoca, 14 august 2024

PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, a înregistrat în primele șase luni ale anului afaceri de 8,3 milioane lei din instalarea de sisteme fotovoltaice la cheie și estimează menținerea unui ritm susținut de creștere la nivelul întregului an. Compania clujeană își propune, în următoarea perioadă, consolidarea prezenței pe piață prin promovarea pachetului integrat de soluții de eficiență energetică UPgrade, care include componenta de energie solară.

În primul semestru, compania a livrat 6 proiecte de anvergură, de peste 400 kW, unor beneficiari finali din mai multe orașe din țară. Cele mai mari proiecte la cheie din portofoliul Promelek XXI au implicat echipe de până la 40 de tehnicieni și ingineri, care au acoperit montajul mecanic, electric și configurarea integrală a sistemului.

„Livrările de sisteme fotovoltaice la cheie au performat foarte bine în primul semestru, dublându-și valoarea comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Ne așteptăm la un ritm de creștere similar în partea a doua a anului, și, ținând cont de sezonalitatea specifică industriei, care implică vânzări mai mari în semestrul al doilea, sperăm să încheiem anul cu afaceri de 20 de milioane lei la nivelul acestei divizii. Deși complex, din punct de vedere logistic, acest business are un potențial important de creștere în perioada următoare, în contextul preocupărilor crescute privind eficiența energetică și fondurilor de dezvoltare disponibile”, a declarat Remus Hațegan, Director Executiv al PROMELEK XXI.

În cazul proiectelor de sisteme fotovoltaice la cheie, sectorul industrial generează 40% din vânzări, în vreme ce segmentul de logistică și cel comercial au fiecare o pondere de 30%. PROMELEK XXI este prezentă și pe segmentul rezidențial prin divizia de distribuție, care comercializează echipamente și componente ale sistemelor fotovoltaice.

Pe fondul interesului tot mai ridicat pentru reducerea costurilor energetice și accesului la diverse fonduri europene și guvernamentale, un număr semnificativ de companii au ales în ultima perioadă să investească în soluții de producere de energie regenerabilă, în principal fotovoltaică, în vederea acoperirii consumului. În 2023, România a înregistrat un an record în sectorul fotovoltaic, adăugând capacități noi care au însumat peste 1 GW, potrivit asociației de profil SolarPower Europe*, care notează că această sursă de energie are cel mai rapid ritm de creștere din țară.

„Adoptarea unui sistem fotovoltaic este o mișcare strategică spre independență energetică și sustenabilitate și reprezintă pasul firesc pe care tot mai multe companii îl fac în actuala perioadă. Folosirea energiei verzi contribuie nu doar la reducerea semnificativă a costurilor de operare, ci și la protejarea mediului înconjurător și la combaterea schimbărilor climatice”, a spus Remus Hațegan.

Pe de altă parte, printre provocările specifice acestui business se regăsesc adaptarea soluțiilor fotovoltaice la cerințele tot mai stricte ale clienților, precum și integrarea noilor tehnologii de stocare a energiei. La acestea se adaugă și menținerea unui raport calitate – preț echitabil, în condițiile în care Promelek XXI este furnizor exclusiv de echipamente premium, potrivit reprezentantului companiei.

Transformare strategică: soluții integrate de eficiență energetică

Pe o piață care a devenit tot mai competitivă, PROMELEK XXI intenționează să își intensifice prezența în sectorul proiectelor de energie regenerabilă prin dezvoltarea UPgrade, un pachet integrat de servicii de eficiență energetică, lansat sub un concept propriu.

„Pe lângă soluțiile și sistemele fotovoltaice, reunite sub denumirea sunUP, compania noastră furnizează și restul elementelor componente ale unui pachet de eficiență energetică, prin diviziile de stații de încărcare pentru vehicule electrice sau hibride (chargeUP), de automatizare a clădirilor inteligente și caselor smart (smartUP), de monitorizare și eficientizare a consumului de energie, precum și de automatizări industriale (techUP). Prin lansarea și dezvoltarea pachetului integrat de servicii cu valoare adăugată UPgrade vizăm o abordare unitară a conceptului de eficiență energetică, care include toate componentele din portofoliul nostru menționate anterior. Acest proces de restructurare strategică ne permite să răspundem mai eficient nevoilor clienților și să ne consolidăm poziția pe piață”, a afirmat Remus Hațegan.

Segmentul fotovoltaic a rămas unul din elementele principale ale noii linii de business, a cărei lansare a implicat repoziționări de personal, resurse suplimentare și extinderea echipei, a completat Directorul Executiv al companiei clujene.

PROMELEK XXI a încheiat anul 2023 cu un business de cca. 44 milioane de euro (cca. 218 milioane de lei), în creștere cu 10% față de nivelul raportat în anul anterior.

*Sursă: https://www.solarpowereurope.org/features/eastern-europe-s-solar-surge-spotlight-on-bulgaria-romania-and-czechia

Despre PROMELEK XXI

PROMELEK XXI și-a început activitatea în 1996, în Cluj-Napoca, sub denumirea Promod, oferind soluții complete pentru instalații electrice de joasă şi medie tensiune și o gamă completă de servicii tehnico-comerciale și logistice. Din anul 2011 Promod a devenit parte a grupului Elektra din Spania, unul dintre cei mai prestigioși jucători pe piața internațională de instalații și echipamente electrice, urmând ca în anul 2016 compania să își schimbe numele în cel actual.

PROMELEK XXI importă și distribuie în exclusivitate în România mărci precum Baks, Dietzel Univolt, PCE și TEM. De asemenea, este unul dintre cei mai importanți distribuitori pentru brandurile Legrand, Schneider și ABB. Prezenți și pe segmentul industrial cu o serie de mărci de renume internațional precum Weidmüller, Rittal și Siemens, oferă partenerilor un portofoliu complet de soluţii şi alternative în domeniul instalațiilor și echipamentelor electrice.

Pe lângă toate aceste mărci internaționale, oferta Promelek XXI include și o serie de branduri proprii precum Strohm și Flink, care cuprind în primul rând produse de conectică pentru locuință, dar și produse sezoniere, cum ar fi cele pentru iluminatul grădinii, iluminat ambiental și iluminatul festiv de iarnă.

Compania colaborează cu peste 2.000 de parteneri din toate zonele țării, printre care vânzători specializați de electrice, instalatori și grupuri de instalatori, precum și marile lanțuri de magazine DIY, Hyper- și Supermarketuri din România: Leroy Merlin România, BricoDepot, Hornbach, Carrefour, Cora Hypermarché, Metro Cash&Carry, Selgros, Auchan, Emag, Altex etc.

În contextul în care soluțiile de eficiență energetică devin tot mai importante, în ultimii ani compania s-a concentrat în mod deosebit pe tehnologiile ce reprezintă o evoluție în materie de utilizare și producție a energiei. Pentru că cea mai ieftină energie este cea economisită, Promelek XXI a dezvoltat conceptul UPgrade - o linie de business de produse și soluții verzi, eficiente energetic.

PROMELEK XXI este deținută, în proporție de 77,6%, de grupul Elektra, în timp ce 19,4% este în proprietatea co-fondatorului companiei, Károly Nagy, iar 3% este deținută de Remus Hațegan, Director Executiv.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video