Schneider Electric si-a depasit tintele de sustenabilitate

44 vizualizari
Schneider Electric
Distribuie pe

• Barometrul Planeta si Societate este situat la 6,52/10
• 6,1% economie de energie in 2012; 200 de locatii ale Grupului conectate prin StruxureWare, suita software de management al energiei Schneider Electric
• Scadere cu 14,8% a emisiilor de CO2 generate de transport 
• Performanta excelenta in ceea ce priveste indicatorul de diversitate, cu un procent de 27% de femei in echipa de talente Schneider Electric

Schneider Electric si-a depasit tintele de sustenabilitate pentru 2012, inregistrand performante ridicate pentru majoritatea indicatorilor luati in calcul. Barometrul Planeta&Societate, care urmareste 14 indicatori trimestriali prin intermediul carora Schneider Electric poate masura obiectivele sale de dezvoltare sustenabila, a obtinut un scor de 6,52/10, mai bun decat obiectivul stabilit pentru sfarsitul de an (3,85/10) si apropiat de obiectivul stabilit pe trei ani (8/10).

„Barometrul Planeta&Societate din cadrul programului corporativ Connect al Schneider Electric a avut o performanta excelenta inca de la lansarea sa in 2012. Datorita muncii echipelor Schneider Electric, rezultatele anuale extra-financiare ne-au depasit obiectivele. Acest progres este, de asemenea, reflectat in ratingurile noastre externe precum Indicii de Sustenabilitate Dow Jones global si european (DJSI), Proiectul Carbon Disclosure (CDP), Top Global 100 cele mai sustenabile corporatii si prezenta noastra in clasamentul Ethisphere. Performanta Barometrului din acest an ne ofera increderea ca ne vom atinge obiectivul pe trei ani de 8/10”, a declarat Saulo Spaolanse, Presedinte Schneider Electric Romania.

In 2012, sase indicatori au crescut performanta companiei in ceea ce priveste sustenabilitatea:
- reducerea cu 14,8% a emisiilor de CO2 produse de transporturi;
- reducerea cu 6,1% a consumului de energie;
- cresterea vanzarilor realizate de partenerii EcoXpert cu 7,6 puncte fata de vanzarile realizate de Grup;
- prezenta in cei trei indici etici vizati pe piata de capital;
- scaderea cu 28% a incidentelor medicale in sediile companiei;
- o proportie de 27% a femeilor in echipa de talente a companiei. 
Angajamentul Schneider Electric pentru sustenabilitate a fost recent recunoscut, in octombrie 2012, compania castigand Premiul CSR pentru Inovatie acordat de Cercle Humania, pentru Barometrul Planeta si Societate. Acest premiu rasplateste eficienta demonstrata de Barometru in sustinerea politicii de dezvoltare sustenabila a companiei. 

Rezultatele pe categorii de indicatori
1. Planeta, categorie care include indicatori ce masoara performanta de mediu a Schneider Electric.
Progresul indicatorilor din categoria Planeta se datoreaza, in mare parte, indicatorilor Carbon si Energie. 
- In 2012, emisiile de CO2 produse de transport au scazut cu 14,8%, obiectivul stabilit pentru trei ani fiind de 10%. Aceste rezultate se datoreaza in special reducerii cu 28% a emisiilor de CO2 produse de transporturile pe distante lungi (atat pe apa, cat si pe uscat). 
- Indicatorul Produse si Solutii a crescut cu 65,5% din veniturile din produse, obtinute cu gama Green Premium™ in 2012. Un ghid Green Premium este acum disponibil online pentru clienti si pagini web dedicate sunt disponibile in fiecare tara.
- Indicatorul de Energie a fost calculat pentru prima data in semestrul al patrulea din 2012 si a obtinut o economisire a energiei de 6,1% fata de obiectivul pe trei ani de 10%, datorita implementarii aplicatiilor software Schneider Electric StruxureWareTM Resource Advisor si StruxureWareTM Energy Operations in locatiile proprii ale Grupului. La sfarsitul anului 2012, 148 de locatii erau conectate la Energy Operations, 202 locatii la Resource Advisor si 36 de locatii au primit certificarea ISO 50001.

2. Profit – indicatori care masoara abilitatea Schneider Electric de a asigura o crestere economica responsabila si constanta, oferind, in acelasi timp, produse si servicii ce au un impact minim asupra mediului.
Aceasta categorie de indicatori arata o performanta totala excelenta:
- Cresterea vanzarilor realizata prin EcoXperts si-a atins obiectivul cu 7,6 puncte peste cresterea Grupului, cu rezultate bune in toate tarile incluse in program: Franta, Spania, Italia. Programul are drept scop selectarea, instruirea si oferirea de suport instalatorilor si altor intermediari din acest sector care vand solutii cu beneficii de mediu. Programul se extinde in Statele Unite si in doisprezece tari din Europa si America Latina. 
- Indicatorii Acces la energie continua sa arate o crestere rapida, cu 344.441 gospodarii conectate la retea. 
- In ultimul rand, pozitia Schneider Electric a fost confirmata in cei trei indicatori etici ai pietei de capital vizati de Barometru, Indicii de Sustenabilitate Dow Jones global si european si Indicele ASPI Eurozone.
- Indicatorul Furnizori arata ca 7,8% din furnizorii „recomandati” au adoptat o abordare imbunatatita in concordanta cu ISO 26000

3. Oameni – masurand angajamentul Schneider Electric fata de bunastarea angajatilor si sprijinul pentru comunitatile locale in tarile in care Grupul opereaza.
In acest an, performanta excelenta a categoriei Oameni se datoreaza, in mare parte, indicatorilor Siguranta si Diversitate.

- Rata Incidentelor Medicale a scazut cu 28% datorita noilor certificari OHSAS (la sfarsitul anului 2012, 74% din locatiile industriale si logistice erau certificate), auditului locatiilor, instruirii permanente, masurilor de protectie si elaborarii directivelor de Siguranta.
- Indicatorul Implicare s-a imbunatatit usor, Indexul Implicarii Angajatilor situandu-se la 55% in 2012, cu 2 puncte peste media sectorului in care activeaza compania. 
- Indicatorul Diversitate a crescut semnificativ la sfarsitul anului, procentul femeilor ajungand la 27% in echipa de talente a companiei. Trei evenimente trebuie subliniate in acest semestru: sesiunea „Femei lideri” in Statele Unite, un program in-house al carui scop este dezvoltarea abilitatilor de lider ale femeilor, lansarea comunitatii Women@Schneider in cadrul Grupului si opt workshop-uri pe tema diversitatii in Asia, vizand managerii.
- Indicatorul programului de instruire Acces la energie a avut o performanta puternica la sfarsitul anului, fiind instruite 10.517 persoane de la baza piramidei pentru calificari si meserii in domeniul energiei. 
- Indicatorul Comunitati a inregistrat 66 de misiuni realizate cu ONG-ul Profesorii Schneider Electric de la inceputul anului. Aceste rezultate promitatoare sunt in concordanta cu asteptarile pentru acest program lansat in februarie 2012, care le permite angajatilor actuali si pensionati sa lucreze ca voluntari in centre de instruire in managementul energiei, sustinute de Fundatia Schneider Electric.
Prezentarea rezultatelor extra-financiare ale anului 2012 este disponibila pe site-ul www.schneider-electric.com/sri

www.schneider-electric.com/ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video