VdS CEA 4001 revizuit

567 vizualizari
sprinklere
Distribuie pe

Norme VdS cu privire la actualizarea proiectarea si instalarea sistemelor de sprinklere

Indiferent daca un incendiu izbucneste noaptea intr-o fabrica de produse chimice atunci cand nimeni nu este in apropiere sau in timpul serviciului intr-o hala de productie pentru produse de baza, indata ce un incendiu este detectat, sistemele de sprinklere initiaza imediat si automat pornirea apei si alerteaza pompierii. De multe ori, focul este aproape stins la sosirea echipei de pompieri. Pentru a va putea asigura de functionarea corecta a acestora in caz de urgenta, proiectarea si instalarea sistemelor de sprinklere trebuie sa se bazeze pe Normele VdS CEA (Federatia Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni) 4001EN, care pot fi acum comandate.

Factorul decisiv in stingerea incendiilor este un raspuns prompt. Sistemele de sprinklere, prin faptul ca sunt instalatii automate de stingere a incendiilor, contribuie decisiv la protectia vietii si a proprietatii. Norma VdS CEA 4001EN ofera un standard international pentru sistemele de sprinklere – fiind acum disponibila intr-o versiune actualizata.

Aceste noi norme substituie editia VdS CEA 4001EN: 2008-11 (03), si se aplica instalatiilor pentru care au fost plasate comenzi pana pe data de 1 aprilie 2011. “Baza acestuia o constituie actul CEA 4001EN emis de Federatia Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni, care a fost apoi extinsa de VdS prin utilizarea celor peste o suta de ani de experienta”, explica Dl. Gerrit Wiedeloh, persoana de contact pentru sistemele de stingere cu apa al VdS, organismul european pentru protectia contra incendiilor. “Cele mai importante amendamente se refera de exemplu la conductele subterane si cerintele pentru sistemele de conducte suplimentare, cum ar fi sistemele de imbinare prin presare. Capitolele “Certificatul de instalare” si “Documentatii” au fost de asemenea revizuite in totalitate.
In colaborare cu experti de talie nationala si internationala din domeniul industriilor care utilizeaza aceste sisteme, precum si din sectorul stiintific si al autoritatilor publice, VdS dezvolta continuu si optimizeaza seturile sale de norme. “Aceasta garanteaza o protectie optima pentru partenerii nostri in orice moment”, afirma Dl. Wiedeloh. “Cu un sistem certificat VdS, companiile au luat in considerare atat protectia vietii cat si a oricaror cerinte suplimentare de asigurare”.
Acest set de norme (cu pret incepand de la 99 €) poate fi comandat de la verlag@vds.de

Despre VdS
VdS este una dintre cele mai mari companii europene de inspectie si certificare in domeniul protectiei si securitatii la incendiu. Avand decenii de experienta, VdS este partenerul de incredere al testarii sistemelor de protectie impotriva incendiilor la fata locului, al certificarii produselor, furnizarii de servicii si sistemelor de management. VdS stabileste de asemenea standarde internationale prin publicarea unui set cuprinzator de norme si linii directoare pentru prevenirea incendiilor si echipamentelor de siguranta. VdS se bucura de asemenea de o excelenta reputatie ca institutie de formare, oferind cursuri si seminarii pentru angajatii companiilor de toate marimile si din diverse industrii.
Clientii sai numara intreprinderi industriale si comerciale, producatori de top, companii specializate. Sigiliul de calitate VdS certifica faptul ca produsele si serviciile de pe piata sigurantei civile sunt de o calitate optima si ofera consumatorilor comerciali si privati un ajutor important de orientare. 
VdS Schadenverhütung GmbH este o filiala detinuta in intregime de Gesamtverband der Deutschen Versicherungswirtschaft e.V. (German Insurance Association – GDV). 

www.vds.de
VdS – Inspected. Approved. Safe.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video