Factorul uman, responsabil în proporție de 50% de succesul transformării digitale a companiilor

29 vizualizari
transformare digitala
Distribuie pe
  • Creative & Bright anunță oficial parteneriatul strategic cu Stadler & Partners.

Creative & Bright, unul dintre jucătorii importanți în piața serviciilor de consultanță în business și training, duce parteneriatul strategic cu Stadler & Partners, companie de tehnologie, la următorul nivel și anunță un nou model operațional în România, axat pe factorul uman.

Companiile irosesc potențialul tehnologiei prin direcționarea resurselor strict către soluțiile digitale, fără să aloce atenție factorului uman, care este responsabil în proporție de circa 50% de succesul digitalizării companiilor, conform datelor Creative & Bright.

Totodată, doar 16% dintre programele de transformare digitală derulate de companii reușesc să fie de success, conform unui studiu McKinsey&Company. Ignorarea sau implicarea redusă a factorului uman conduce cel mai adesea către eșecuri sau rezultate de scurtă durată.

Creative & Bright propune un nou model de abordare, structurat pe trei dimensiuni importante din business:

  • cultura și pregătirea angajaților pentru procesul de transformare și schimbare,
  • optimizarea și
  • eficientizarea execuției proceselor prin adoptarea soluțiilor de automatizare.

“Transformarea digitală este, în primul rând, o transformare de mentalitate. Prin acest parteneriat, ne propunem să optimizăm procesele, nu să grăbim oamenii, pentru că a face lucrurile mai repede nu înseamnă a le face în viteză, ci mai eficient. Prin soluțiile oferite, procesele devin mai simple, mai ușor de înțeles și de executat, iar calitatea muncii crește. În același timp, erorile umane sunt reduse, iar fluxul de venituri se accelerează. Pregătim oamenii și creăm cultura care să susțină toate acestea, oferind în același timp noi oportunități de dezvoltare, pentru atingerea și manifestarea adevăratului potențial”, a declarat Dana Tudor, fondator Creative & Bright.

Prin parteneriatul cu Stadler & Partners, compania își propune să ofere un ecosistem care pune în centrul său pregătirea oamenilor, astfel încât aceștia să adopte cât mai ușor noul mod de gândire și de lucru augmentat prin tehnologie.

Serviciile Creative & Bright și Stadler & Partners se adresează în special companiilor cu peste 200 de angajați, fie ele locale sau filiale ale unor corporații. Printre principalele provocări pentru aceste companii sunt cele legate de dezvoltarea unei culturi organizaționale care să susțină transformarea digitală.

“Rolul tehnologiei în cadrul organizațiilor este acela de a susține oamenii în maximizarea rezultatelor de business. Prin parteneriatul cu Creative & Bright le oferim clienților noștri un serviciu complet, cu un singur punct de contact. Propunem o nouă generație de model operațional bazat pe tehnologie – pornind de la oameni, până la implementarea și mentenanța soluțiilor tehnice optime. Ne uităm atent la procese, identificăm ce activități merită să fie executate de oameni, și care presupun o muncă repetitivă ce ar trebui automatizata. Practic, le oferim oamenilor posibilitatea să se concentreze pe acele activități ce generează un maxim de valoare pentru companie“, a spus Denis Stadler, fondator Stadler & Partners.

Digitalizarea și automatizarea generează o serie întreagă de beneficii, inclusiv reducerea timpului necesar executării proceselor, creșterea productivității și a calității muncii, precum și îmbunătățirea nivelului de satisfacție în rândul angajaților și clienților.

În plus, companiile care s-au concentrat pe identificarea talentelor și dezvoltarea oamenilor reușesc în prezent să acopere peste 70% din nevoile lor digitale.

Noul parteneriat oferă companiilor, în primă fază, recomandări pe baza unei analize complexe privind procesele de business și cultura organizațională. Ulterior, angajații companiei trec printr-un proces de formare în ceea ce presupune întreaga transformare digitală a companiei, un pas esențial pentru eficientizarea operațiunilor. În același timp, echipele IT lucrează pentru dezvoltarea soluțiilor tehnice optime.

“O componentă importantă din acest ecosistem o reprezintă definirea optimizărilor care trebuie implementate într-o companie. Utilizarea performantă a instrumentelor de optimizare poate duce la reducerea duratei ciclului unui proces cu până la 80%, reducerea numărului de defecte/reprocesări de până la 45% și creșterea vânzărilor cu până la 35%. Toate acestea pot avea un impact financiar semnificativ, în funcție și de dimensiunea companiei“, a adăugat și Aurelian Iuscu, fondator Business Future Solutions, companie care face parte din ecosistemul de parteneri Creative & Bright.

Soluțiile concepute prin acest parteneriat îmbină instruirea practică și design-ul rolului fiecărui angajat în timpul proiectelor cu experiențe de învățare captivante și aplicații practice.

Programele sunt flexibile și adaptate nevoilor organizațiilor, fie că vorbim despre noi abilități în cadrul echipelor digitale, sau despre programe complete de transformare digitală.

 

Fondată în anul 2012, Creative & Bright este unul din cei mai importanți jucători din România și Republica Moldova în crearea și implementarea programelor de dezvoltare a oamenilor în companii, cu programe de training certificate internațional. Creative & Bright implementează proiecte cu Process Communication Model și Mental Toughness (cu acreditări internaționale) și a dezvoltat produse proprii de mare impact. Creative & Bright are expertiză în industrii cheie precum telecom, pharma, banking, retail. În cei 11 ani de activitate Creative & Bright a lucrat și lucrează în continuare cu unii dintre cei mai importanți jucători din diverse industrii, cu angajați de la nivele de execuție până la membrii de board.

Înființată în anul 2010, Stadler & Partners este un furnizor de soluții tehnologice consacrat pe piața locală și internațională. Stadler & Partners redefinește modul în care companiile folosesc tehnologia pentru a face afaceri și a își crește competitivitatea în piață, prin furnizarea de produse și servicii software practice și cu impact în îmbunătățirea eficienței operaționale. Stadler & Partners este de asemenea parteneră cu Microsoft și UiPath, și a dezvoltat în timp expertiza necesară pentru a implementa cu succes proiecte inovatoare complexe, ce au la bază soluțiile de ultimă generație puse la dispoziție de aceste companii – și nu numai.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 4.000 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.829 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.100 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video