Producătorii globali de semiconductoare vor investi 300 de milioane de dolari în 2023 în inteligența artificială

36 vizualizari
semiconductoare
Distribuie pe

Studiu Deloitte: producătorii globali de semiconductoare vor investi 300 de milioane de dolari în 2023 în inteligența artificială

Cei mai mari producători globali de semiconductoare vor cheltui anul acesta 300 de milioane de dolari pe soluții bazate pe inteligență artificială (artificial intelligence - AI) dedicate proiectării cipurilor, investiție care se va majora cu 20% anual în următorii patru ani, potrivit raportului Deloitte TMT (Technology, Media and Telecommunications) Predictions 2023. Instrumentele AI oferă companiilor producătoare de cipuri posibilitatea să economisească timp și resurse financiare, să combată deficitul de personal și să producă modele de semiconductoare mai performante decât cele realizate prin metodele tradiționale. Totodată, aceste soluții pot contribui la securitatea lanțului de aprovizionare și la prevenirea unei noi crize de cipuri, asemenea celei declanșate în 2020 de creșterea semnificativă a cererii în contextul transformării digitale accelerate de pandemie.

În ceea ce privește piața comerțului social (comerț electronic pe platformele de socializare), raportul Deloitte estimează că aceasta va depăși 1 trilion de dolari la nivel global în 2023, valoare determinată de achizițiile realizate de peste 2 miliarde de oameni pe rețelele de socializare. Reprezentând aproximativ 20% din populația globală, generația Millennials domină, în prezent, piața comerțului social. Însă nu trebuie trecută cu vederea nici maturizarea generației Z, care atinge o vârstă la care o bună parte dintre reprezentanții acesteia au la dispoziție mai multe resurse financiare, subliniază raportul. Generația Z tinde să fie prezentă, în mod constant, pe rețelele de socializare și reprezintă, în momentul de față, cea mai mare cohortă generațională, ocupând peste 30% din populația lumii.

„Deși domeniile tehnologie, media și telecomunicații continuă să se confrunte cu o parte dintre provocările cauzate de pandemie, precum criza globală a semiconductoarelor și, mai nou, reducerile de personal ale companiilor Big Tech, vedem, totuși, diverse oportunități care nu doar că pot ajuta acest sector să depășească circumstanțele dificile, ci și să crească și să prospere. Dintre ele, inteligența artificială se remarcă prioritar, contribuind deja la transformarea anumitor sectoare de activitate și acaparând discursul public recent prin arealul imens de potențiale scenarii de utilizare pe care îl prefigurează. Bineînțeles, necesitatea reglementării în acest domeniu devine tot mai evidentă din perspectiva provocărilor pe care deja le ridică”, a declarat Andrei Ionescu, Partener coordonator, Consultanță și Managementul Riscului, Deloitte România.

Raportul Deloitte mai arată că piața comerțului social se extinde rapid, iar cererea de servicii de streaming video pe bază de publicitate va crește.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video