Cântarele platformă nu sunt opționale, așa că măcar profită la maximum de opțiunile tale

88 vizualizari
cantar platforma
Distribuie pe

Manipularea de marfă, chiar și atunci când nu este principalul obiect de activitate al unei companii, precum în sectoarele logistic și transporturi, oricum este o operațiune indispensabilă în majoritatea industriilor. Exceptând sectorul serviciilor, nu prea există domenii în care să nu se manipuleze, producă, transporte sau depoziteze un anumit tip de marfă. Care trebuie cântărită. Cu cât greutățile sunt mai mari, cu atât instrumentele de determinare a greutății trebuie, la rândul lor, să fie mai voluminoase, rezistente, mai specific adaptate obiectelor gestionate. Cântarul platformă este unul dintre cele mai utilizate, datorită versatilității sale, fiind de neînlocuit în numeroase domenii, precum transport, comerț, industrie alimentară, construcții, producție, logistică sau agricultură. Practic, vorbim despre un platan cu senzori, pe care se poate așeza cam orice, acesta fiind și motivul pentru care acest tip de instrument poate fi văzut peste tot.

Activități pentru care platformele cu cântar sunt indispensabile

Cântare tip platformă pot fi considerate orice suprafețe plane dotate cu componente de determinare a greutății, în general termenul folosindu-se în contextul manipulării unor încărcături voluminoase. Pot fi paleți, baxuri, lăzi, cutii, animale etc., platformele cu cântar fiind utilizate, într-o formă sau alta, în aproape toate sectoarele economice.

Orice schimb comercial se face prin raportarea la un anumit etalon, în funcție de care produsul muncii este evaluat. Greutatea este unul dintre principalele repere, lumea așa cum o știm fiind menținută în mișcare, la nivel economic, de volumele de marfă produsă, depozitată, livrată, vândută. În ceea ce privește un cântar profesional cu platformă, unele sectoare de activitate sunt mai dependente de acesta decât altele.

Spre exemplu, industria de prelucrare a cărnii depinde de performanțele constante ale unui cântar platformă de 300 kg, respectiv de versiuni cu capacități și mai mari, în funcție de cantitățile procesate. Abatoarele trebuie să cântărească în flux continuu un număr mare de animale, în raport de care face plăți și își planifică propriile vânzări angro sau producția de mezeluri, dacă au și acest obiect de activitate.

Rulajul este mare în acest domeniu, iar marjele de eroare sunt reduse, deoarece produsele de la capătul lanțului de procesare vor fi comercializate clientului final strict porționate, contând foarte mult valorile exacte ale cantității inițiale din care se extrag cantitățile mai mici. Totul se traduce în bani, profit, pierderi și totul pornește de la rezultatele afișate de un cântar electronic tip platformă.

Sectorul agricol este, de asemenea, dependent de cântărirea unor mari cantități de produse, depozitate și livrate în configurații a căror greutate nu poate fi determinată decât cu ajutorul unui dispozitiv sub formă de platformă. Atât în ferme, cât și în punctele de vânzare angro, un cântar platforma de 150 kg, cel puțin, este esențial, pentru a ține o evidență clară a sacilor și lăzilor cu fructe, legume și cereale vândute.

Bineînțeles că niciun domeniu de activitate care vizează vânzarea de bunuri nu ar putea funcționa fără platforme de cântărire, fie că vorbim despre cele mai mici produse, cum sunt bijuteriile, sau cele mai uzuale, precum alimentele. Cântare electronice tip platformă, de capacități reduse evident, există în orice magazin, comerțul fiind imposibil fără stabilirea cu exactitate a greutății comercializate.

La fel de imposibilă ar fi și desfășurarea activităților într-un domeniu tehnic cum este cel al construcțiilor. Aici se pune problema sarcinilor cumulate, a unor calcule inginerești, a structurilor de rezistență, toate materialele utilizate trebuind să se înscrie în valori stricte de siguranță. Și fără să se depășească anumite costuri. Toate se cântăresc, un cântar industrial platformă de 1000 kg, 2000 kg sau 3000 kg fiind o necesitate pe un șantier.

Un cântar verificat metrologic e mai logic

Din punct de vedere legal, se recunoaște posibilitatea de a utiliza un cântar în unul dintre următoarele scopuri: determinarea masei în tranzacţii comerciale, pentru calculul unor impozite, tarife, bonusuri, taxe, penalizări, remuneraţii, indemnizaţii etc., în vederea aplicării unor legi, precum şi pentru efectuarea expertizelor necesare în instanțele de judecată.

De asememea, poate fi utilizat în domenii sensibile, cum sunt medicina, pentru cântărirea persoanelor, sau domeniul farmaceutic, pentru determinarea masei componentelor necesare preparării medicamentelor, dar și în laboratoarele medicale şi farmaceutice, la efectuarea analizelor. Totuși, cele mai uzuale activități acoperite de prevederile legislative sunt determinarea preţului în funcţie de masă, în scopul vânzării directe către public, respectiv pentru realizarea produselor preambalate.

Indiferent de necesitățile fiecărei utilizator, unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să se țină cont este recunoașterea legală a rezultatelor afișate în ceea ce privește determinarea greutății. Confirmarea validității acestora este o condiție esențială pentru a putea fi invocate în tranzacțiile comerciale, așa că, dacă nu faci o achiziție strict pentru uz intern, asigură-te că lași deschisă opțiunea obținerii de cântare verificate metrologic. E mai logic!

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video