ELCO, parte din Ariston Group, lansează pe piață pompele de căldură pentru spații comerciale și rezidențiale

152 vizualizari
pompe de căldură AEROTOP® M și AEROTOP® L
Distribuie pe

ELCO, brandul german de soluții de încălzire comerciale, parte din portofoliul Ariston Group, lansează pe piața locală gama de pompe de căldură AEROTOP® M și AEROTOP® L, care utilizează aerul înconjurător ca sursă de energie, fiind o soluție sustenabilă în cadrul unui sistem de încălzire, inclusă în clasa energetică A++.

AEROTOP® M și AEROTOP® L sunt pompe de căldură aer-apă, reversibile (oferă încălzire și răcire) și funcționează cu agent frigorific R32, care transportă în mod eficient căldura și are un impact redus asupra mediului, cu un potențial de încălzire globală (GWP) cu 70% mai mic, comparativ cu R410A.

“Pompele de căldură ELCO vin în completarea soluției deja existente, care constă în cazane în condensare de puteri mari și pot fi folosite ca atare (cu puteri între 24kW-88kW), în cascadă (putere de până la 1.4MW) sau în sistem hibrid (pompă de căldură și cazan). Acestea oferă proprietarilor și dezvoltatorilor de clădiri rezidențiale, comerciale și industriale o soluție de încălzire și răcire foarte eficientă, care poate contribui în mod hotărâtor la reducerea consumului de energie și oferă control asupra costurilor de operare. După lansarea pompelor de căldură Ariston pentru uz domestic, am adus în România această soluție destinată companiilor, pentru spații mari. Credem că alegerea produselor sustenabile, care utilizează surse regenerabile, este esențială pentru reducerea emisiilor și urmărirea obiectivelor climaticei ale UE pentru 2030”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Senior Director Ariston România.

Soluțiile actuale de încălzire în birouri, școli și fabrici se bazează în mare măsură pe combustibili fosili, care generează emisii semnificative de gaze cu efect de seră. Astfel, este necesară tranziția la metode mai eficiente și mai economice de încălzire a clădirilor, iar pompele de căldură sunt tehnologia principală pentru decarbonizarea acestora, reducând în același timp dependența companiilor și consumatorilor de prețurile costisitoare la combustibilii fosili. Fiind alimentate cu energie electrică cu emisii scăzute, acestea reduc expunerea companiilor la creșterile de prețuri la combustibilii fosili, demers extrem de actual în contextul crizei energetice globale în curs.

Gama AEROTOP® M și AEROTOP® L include mai multe modele, cu sisteme de operare cuprinzătoare, astfel încât pentru cerințe deosebit de mari pot fi conectate în paralel până la patru pompe de căldură iar într-o rețea locală pot fi gestionate până la 16 unități.

pompa caldura Elco

Soluții eficiente pentru sisteme hibride și economii la consumul de energie

Pompele AEROTOP® pot fi combinate cu centrale termice în condensare pe gaz, foarte eficiente, fiind realizată astfel cea mai bună soluție hibridă pentru încălzire, răcire și prepararea de apă caldă menajeră. De asemenea, utilizarea acestora în modul ECO permite cele mai mari economii de energie, cu păstrarea nivelului ridicat de confort, de încălzire sau răcire. Cu această funcție, pot fi definite perioadele de utilizare principale și secundare pentru funcționarea zilnică, respectiv o perioadă în care trebuie asigurat confort maxim (în timpul zilei) și o perioadă în care se optează pentru economisirea de energie (în timpul nopții).  

“Fiind unele dintre cele mai performante produse din categoria aplicațiilor care oferă concomitent încălzire și răcire, produsele AEROTOP® vin cu o serie întreagă de beneficii, respectiv contribuie la reducerea amprentei de carbon și îmbunătățirea amprentei ecologice, avînd în vedere că generează mai puțin CO2. De asemenea, implementarea acestor produse în cadrul unui proiect contribuie la reducerea costurilor facturilor de energie, pompele de căldură au costuri de service și întreținere mai mici și durată de viață mai îndelungată”, a subliniat Cătălin Drăguleanu, Senior Director Ariston România.

Pompele de căldură reprezintă în prezent tehnologia de încălzire predominantă în mai multe țări. De exemplu, utilizarea pompelor de căldură depășește 60% în clădirile din Norvegia și peste 40% în Suedia și, respectiv, Finlanda.

Având în vedere numeroasele avantaje pe care le aduc, mai multe state au adoptat politici pentru a atenua obstacolele financiare și informaționale legate de pompele de căldură industriale. De exemplu, Germania oferă finanțare pentru programe de eficiență energetică destinate companiilor, care pot compensa până la 55% din costul inițial al unui proiect care vizează instalarea de pompe de căldură, program plafonat la 15 milioane EUR/proiect. Alte țări europene au adoptat inițiative comparabile sau oferă sprijin pentru instalarea de pompe de căldură industriale în cadrul programelor naționale de eficiență energetică.

Produsele răspund nevoii de sustenabilitate și performanță energetică

Lansarea noilor produse ELCO are loc într-un moment în care piața construcțiilor din România se aliniază la politicile europene de sustenabilitate, odată cu intrarea în vigoare a reglementării tehnice Mc 001-2022, privind metodologia de calcul a performanței energetice a clădirilor. Noua reglementare precizează documentele care trebuie prezentate de constructori în diferite faze ale proiectării sau în vederea recepționării clădirilor noi (obligatoriu încadrate în categoria NZEB - clădiri cu consum de energie aproape de zero), respectiv a celor existente care se renovează. Exigențele tehnice impuse de noua reglementare vor contribui substanțial la reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră în domeniul construcțiilor, respectiv la creșterea procentului de energie consumată, provenită din surse regenerabile până în 2030 și decarbonizarea acestui sector până în 2050.

„În calitate de producător de sisteme de încălzire, suntem conștienți de eforturile pe care le fac clienții noștri și sectorul privat în general pentru a susține traziția ecologică și pentru a se încadra în aceste noi reglementări. Suntem pregătiți și îi susținem în continuare, prin lansarea pompelor de căldură comerciale  AEROTOP®, care ajută la maximizarea eficienței energetice și la minimizarea costurilor operaționale și sunt potrivite pentru o gamă amplă de aplicații”, a mai afirmat Cătălin Drăguleanu.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video