Schimbătoare de căldură în module termice

167 vizualizari
1
Distribuie pe

Fie că discutăm de module termice, substații sau puncte termice, un rol important în configurarea acestora îl au schimbătoarele de căldură incorporate în instalație. Alegerea tipului precum și selecția lor se realizează în funcție de mai mulți parametrii termici și hidraulici. Astfel temperatura și debitul agentului primar influențează în mod direct capacitatea de producție a sistemului, iar restul componentelor (pompe, robineți, lungimea si arhitectura tubulaturii) influențează cu precădere pierderile de presiune și producția de agent termic secundar.

Un modul termic de apartament pentru care dimensiunile de ansamblu sunt critice, va fi întotdeauna prevăzut cu unul sau două (după caz) schimbătoare de căldură compacte cu plăci brazate. Un punct termic de cartier datorită debitelor mari de lucru va avea în componență aproape mereu schimbătoare cu plăci si garnituri, iar atunci când agentul primar este abur, se recomandă folosirea schimbătoarelor tubulare.

Selectarea cât mai precisă a schimbătoarelor pentru acest tip de aplicații are o importanță majoră. Un schimbător ales prea mare (cazuri rare) poate duce la o colmatare rapidă în timp, iar unul prea mic poate duce la performanțe termice și hidraulice sub standard (temperaturi de iesire sub cele asteptate, presiuni la iesire din modul mai mici decât cele necesare pentru sistem).
Pentru această gamă de aplicații, de la module termice de apartament până la puncte termice civile și industriale, Hexonic oferă producatorilor o gamă completă de schimbătoare de căldură:

  • Schimbătoare cu plăci brazate pentru unități mici și medii (brazate cu cupru sau inox, în funcție de cerințele proiectului)
  • Schimbătoare cu plăci și garnituri pentru unități medii și mari
  • Schimbatoare tubulare pentru lucrul în deplină siguranță cu aburul

                                              

Toate schimbătoarele de căldură Hexonic pot fi configurate optim și selectate de unul dintre cele mai precise softuri de configurare din piață, aplicația Cairo.

1

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție pe www.schimbatoaredecaldura.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 535.000 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video