Schimbătoare de căldură în termoficare

2 vizualizari
1
Distribuie pe

Punctele termice de cartier produc local apa caldă de consum și cea folosită în instalațiile de încalzire din apartamente. Schimbătoarele de căldură au un rol crucial în acest proces, făcând practic transferul termic între cele doua medii.
Complexitatea proiectării unui punct termic nou sau a modernizării unuia vechi este bine stiută de proiectanți. Asigurarea parametrilor optimi ai agentului termic produs face ca proiectarea să apeleze la compromisuri, mai mari sau mai mici, în funcție de starea rețelei de conducte din zonă:

  • Presiunile mici de la CET-uri pentru agentul primar implică schimbătoare de căldură cu pierderi mici de presiune acceptate. Cu cât pierderile de presiune trebuie sa fie mai mici, schimbătoarele trebuie sa fie mai mari, costuri de achiziție mai ridicate.
  • Pierderile de presiune mici implică o viteză mică de curgere a apei prin schimbător, invers proporțională cu viteza de colmatare a echipamentului. Pe scurt viteza mică de curgere inseamnă turbulență scăzută în schimbător, colmatare mai rapidă, perioade de service mai dese, costuri de exploatare mai ridicate.

În acest caz proiectantul se vede obligat să jongleze cu toți acești parametri, obținând o soluție de compromis. Limitările sistemului cum ar fi starea conductelor (dacă inițial au fost proiectate și alese în regim PN16, acum lucrează la presiuni mult mai mici de teama posibilelor accidente din cauza coroziunii excesive) sau calitatea agentului termic (încărcarea excesivă cu particule sau rugină) cer ca noile puncte termice să fie configurate cu precizie, toleranțele fiind mici pentru toate echipamentele.

1

Cairo e cunoscut în piață ca fiind una dintre cele mai precise aplicații de configurare și selectie pentru schimbătoarele de căldură Hexonic. Fie că discutăm de configurații cu plăci și garnituri sau cu plăci brazate, Cairo vă dă posibilitatea sa configurați cu mare precizie parametri de lucru pentru obținerea unor rezultate optime.

 

1

​​​1

Gama Hexonic de schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri JAG este o soluție foarte competitivă pentru aplicațiile de termoficare, oferind eficiență ridicată, pierderi de presiuni mici, tehnologie de ultimă oră, cele mai riguroase certificări din industrie și nu în ultimul rând suport tehnic la cel mai înalt nivel.     

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție pe www.schimbatoaredecaldura.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video