Pompe submersibile de apă. Tipuri și întrebuințări.

25 vizualizari
pompa submersibila apa
Distribuie pe

Fie că locuiți în mediul rural și aveți nevoie de o sursă de apă, fie că locuiți în mediul urban și trebuie să curățați piscina, pompa submersibilă de apă devine un utilaj de nădejde, pe care vă puteți baza pentru a vă face munca mai ușoară. Și asta deoarece, astăzi, tehnologia avansată ne permite să scoatem apă de la o adâncime considerabilă, printr-o singură apăsare de buton, fără a mai fi nevoie de un efort suplimentar din partea noastră.

pompa submersibila de apa 3

Pompe submersibile pentru apă curată

În funcție de întrebuințare, pompele submersibile se împart în două categorii: pentru apă curată și pentru apă murdară. Pompele pentru apă curată se folosesc de regulă pentru a scoate apă din fântâni cu o adâncime mai mare de 9 metri, acolo unde un hidrofor nu poate face față. În plus, pompele de apă prezintă și alte avantaje: sunt mai eficiente și pompează până la 30% mai repede apa, consumă mai puțină energie electrică și au și funcția de autoamorsare, care le permite să își adapteze singure setările la particularitățile fiecărei surse de apă.

Criterii de alegere: adâncime, debit, tip de alimentare

Cu toate acestea, atunci când alegeți o pompă pentru fântână, trebuie să țineți cont de câteva criterii: dacă adâncimea este mai mare de 9 metri, vă recomandăm o pompă submersibilă cu ejector, iar dacă distanța până la locuință este mai mare de 20 de metri, o pompă submersibilă multietajată cu turbină va face diferența.

O altă metodă simplă de a calcula eficiența unei pompe în raport cu adâncimea la care se află apa, este de a analiza indicele de presiune, 1 bar corespunzând pentru fiecare 10 metri de adâncime.

De asemenea, alt aspect la care trebuie să fiți atenți în momentul în care alegeți o pompă pentru apă curată este debitul de defulare al acesteia, care reprezintă de fapt cantitatea de apă adusă la suprafață cu ajutorul dispozitivului și este calculată în metri cubi/oră sau litri/minut. Astfel, pentru o gospodărie cu utilizare intensă a apei, recomandarea noastră este de a opta pentru o pompă cu 2-4 mc/h, pe când în cazul unei utilizări doar în scop menajer și pentru consum, o pompă de 1-2 mc/h ar trebui să fie suficientă.

Un alt criteriu de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți o pompă submersibilă de apă este tipul de alimentare. Cele electrice pot fi cu acumulatori sau cu cablu și trebuie achiziționate în funcție de urmatoarele recomandări: pompele de apă cu cablu pentru pomparea apei de la distanțe mari, iar pompele pe acumulatori pentru a pompa o cantitate mică de apă, de la surse de suprafață, în niciun caz din puțuri sau fântăni. Cu cât aveți nevoie de o pompă cu putere mai mare, cu atât ar trebui să vă orientați către una cu cablu de alimentare.

De asemenea, pompele submersibile de apă curată mai pot fi folosite pentru micile sisteme de irigații din gospodărie, dar și pentru a schimba apa dintr-o piscină, proces de întreținere constant în spațiile amenajate pentru clienți, în această perioadă din an.

Pompe submersibile pentru apă murdară

Pompele submersibile pentru apă murdară sunt folosite pentru a filtra impuritățile din iazuri sau lacuri și pot fi de un real folos pentru zonele afectate de inundații pentru a transporta apa acumulată în zone special amenajate, departe de casele oamenilor. Acestea au fost special concepute pentru a pompa apa cu depuneri mai mari, fără ca reziduurile să ajungă la motor.

În funcție de utilizarea acestui tip de pompă, puteți opta și pentru un model prevăzut cu tocător. Acestea s-au dovedit de un real folos pentru apele cu impurități mari din fose septice, toalete, dar și în agricultură sau construcții.

Un model de pompă submersibilă de apă, ce poate fi utilizat pentru pomparea apei din iazuri de grădină, beciuri inundate sau bazine este Makita PF1010, recomandată pentru apa semi-murdară, ce conține mici impurități. Aceasta are o putere de 1100 W, un debit maxim de 14.400 l/h și poate fi folosită la o adâncime de 5 m.

Un model mai performant, cu tocător, este pompa submersibilă pentru apă murdară Pentax DTR 200, ce poate fi utilizată la o adâncime de până la 20 m, ce permite pomparea apelor reziduale care conțin textile sau fibre filamentoase, industriale, canalizare și zootehnice, ce necesită tăierea suspensiilor solide din fluidul pompat.

Mai multe modele și criterii de alegere a unei pompe submersibile pentru apă curată sau murdară, pot fi găsite pe magazinul online de scule electrice de mână și accesorii Tehnic Bazar, unde vă invităm să descoperiți o gamă largă de produse comercializate cu scopul de a ne face viața mai ușoară.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video