Soluții pentru prevenirea supraîncălzirii și îmbunătățirea confortului termic în zilele caniculare

95 vizualizari
Soluții pentru prevenirea supraîncălzirii și îmbunătățirea confortului termic în zilele caniculare
Distribuie pe

În perioadele caniculare, este importantă evitarea supraîncălzirii și asigurarea unui confort termic optim în mansarde. VELUX atrage atenția asupra unor trucuri riscante pentru diminuarea căldurii, oferind alternative pentru a menține casele răcoroase și confortabile în timpul lunilor de vară. 

În timpul valurilor de căldură, menținerea unei mansarde răcoroase poate fi dificilă, iar prevenirea supraîncălzirii devine o parte esențială a acestui proces. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă utilizarea unor soluții sigure și eficiente care să asigure confortul termic în locuințe. Astfel, produsele de protecție împotriva căldurii și control al luminii marca VELUX sunt concepute pentru asigurarea unei temperaturi potrivite în mansardă pe timpul lunilor toride de vară, fiind în același timp sigure, eficiente și ușor de montat, subliniază experții VELUX.

Trucuri riscante pentru diminuarea căldurii de evitat vara aceasta

În fața unor temperaturi extreme în zilele toride de vară, oamenii încearcă diverse trucuri pentru a se răcori. Un exemplu ar fi umezirea și congelarea prosoapelor pentru a obține o temperatură scăzută mai îndelungată și ulterior aplicarea lor pe corp sau în jurul gâtului, în încercarea de a reduce temporar disconfortul termic. Cu toate acestea, spun specialiștii, este important să se ia în considerare riscurile asociate cu această metodă. Prosoapele se pot încălzi rapid, devin ineficiente și pot provoca iritații ale pielii sau chiar degerături. În plus, apa rezultată în urma topirii poate cauza accidente sau deteriora echipamentele electronice.

Un alt truc încercat frecvent în timpul zilelor caniculare este baia într-o piscină cu apă rece. Deși poate oferi o răcorire temporară, specialiștii VELUX spun că nu este o practică de urmat pentru o perioadă îndelungată, iar temperatura apei trebuie monitorizată cu atenție pentru a evita riscul de hipotermie.

Unul dintre cele mai des recomandate trucuri de pe internet este plasarea unui bol cu gheață în fața ventilatorului pentru a crea un val de aer rece care să răcorească rapid camera. Deși poate asigura o atenuare temporară a temperaturii, nu este practic și s-ar putea să nu fie eficient în spațiile mai mari, subliniază experții VELUX. În plus, mai spun aceștia, gheața va trebui înlocuită frecvent, iar aerul rece se va disipa, ceea ce poate deveni incomod și neplăcut.

Deși poate părea o soluție eficientă pentru diminuarea căldurii, cearșaful ud amplasat pe post de perdea poate genera multiple probleme potențiale, printre care apariția mucegaiului pe pereți și podele. De asemenea, trebuie avut în vedere riscul de a intra în contact cu prizele electrice sau aparatele electronice, ceea ce poate prezenta un pericol de electrocutare sau deteriorare a echipamentelor.

Pe măsură ce temperaturile cresc constant în timpul verii, asigurarea confortului termic în interiorul mansardei poate deveni o provocare. Mai mult, specialiștii VELUX avertizează că diversele trucuri aparent utile ar putea să fie ineficiente, periculoase sau pur și simplu dăunătoare pentru case și sănătate. Gama de produse de protecție împotriva căldurii și control al luminii, inclusiv rulourile, roletele exterioare și produsele de protecție solară, este concepută pentru a menține locuințele răcoroase și confortabile, subliniază aceștia.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video